Eliitti ampuu sinilintua -Twitter-

Kun multimiljardööri Elon Musk osti Twitter -viestipalvelun 44 miljardilla dollarilla- ja kehtasi vielä sanoa sanoa, että hän tekee alustasta mahdollisimman vapaan median siis laajentaa sananvapautta niin johan läntisen maailman punavihreät ja sinivihreät elitistit kauhistuivat.

Tämä mm. siksi,että ”pelko on suuri vielä Kokkolassakin” eli ympäri maailmaa, josko Donald Trump pääsee Twitteriin takaisin ,josta hänet potki mäkeen alustan entinen johto, joka nyt hieman vaihdettunakin sai Muskilta potkut.

Syyksi Yhdysvaltain entisen presidentin tilien jäädyttämiselle- oli vuoden takainen yksi alustan perustajista- toimitusjohtaja Jack Dorsey ilmoitti, että Donald Trump ihannoi väkivaltaa.

Mutta sitä -kuinka ollakaan- Twitterin johto ei ”muistanut” tai välittänyt, että Trump oli ensimmäinen USA:n presidentti kuuteen kymmeneen vuoteen joka ei aloittanut yhtään sotaa.

Todellinen syy :se, että Trump on maahanmuuttokriittinen ja suhtautuu varsin penseästi etenkin Lähi-idästä ja Afrikan muslimimaista tulevaan luku-,kirjoitus-, kieli-, ammatti- ja tapataidottomien maahanmuuttoon. Ja tämä ”uusäänestäjien” vyöry länsimaihin on elinehto sananvapauden laajentamisen vastustajille, koska vihreät ja ns. vanhat puolueet eivät enää saa juurikaan uusia äänestäjiä niin sanotuista ”kantiksista.” Eli vallasta kynsin hampain kiinni pitämiseksi on myönnettävä mahdollisimman paljon etuuksia uusäänesäjille ja usein myös katsottava joidenkin tulijoiden rikoksia ”läpi sormien”. Tämä näkyy lainsäädännössä mm. meillä niin, että rangaistus lapsen pahoinpitelystä-ruumiillinen kuritus on sallittua lähtömaissa- ja halventavan nimityksen käyttäminen pahoinpitelijästä ovat lain edessä samanarvoisia.

VALTAMEDIA PANIKOI

Kuluneella viikolla on tullut melkeinpä sääli-mutta vain melkein- Esim. Hesaria, Maikkaria ja Yleisradiota joka vallankin ajankohtaisohjelmissaan on kerännyt ”raadin” jos toisenkin kauhistelemaan niin Muskia, Trumpia (taas kerran) ja mahdollista sananvapauden laajentamista Twitterissä. Tämä siksi, että ”raatilaisten” mielestä se tarkoittaa ”vihapuheen” lisääntymistä eli selkosuomeksi sitä, että kun ilmeisesti yhä useampi ja yhä tavallisempi ihminen tulee mukaan Twitter-keskusteluihin ja asettaa kyseenalaiseksi liberaalisen eliitin niin eihän sellaista saisi heidän mielestään sallia-sehän on pyhäinhäväistys-.

Näin sivusta seuraten tuo eliitin tuska näyttää ja kuullostaa siltä, että aivan kuin Twitter olisi heidän. No, ei tasan ole, koska se on liikeyritys, jonka tehtävänä on tuottaa voittoa omistajilleen. On tosin todettava, että tässä asiassa se ei ole kovin hyvin onnistunut-päinvastoin-.

Mutta, kun eliittiä vaikuttaa niin kovin ahdistavan ja he tuntuvat tietävän miten yhtiötä tulisi johtaa ja mitä sen tulisi tehdä niin ostakoot ihmeessä koko firman jos Musk suostuu myymään.

Tosin jos -ajatusleikki toteutuisi- näin tapahtuisi niin ainakin nk.tavalliset ihmiset häipyisivät aivan varmasti, koska miksi he jäisivät kannattelemaan arrogantteja. Itseään yli-ihmisinä pitäviä, pääosin vihervasemmistolaisia besserwissereitä.

Medialle Twitter on ollut ja on myös uutislähde eli sieltä lainataan politiikkojen ,liikemiesten, taiteilijoiden ,lääkäreiden ynnä muiden yhteiskunnan kaapin päällä olevien ”twiittejä” ja tehdään uutisia niiden perusteella.

Facebook on tietenkin toinen vaihtoehto tai pikemminkin rinnakkainen ja jonka kerrotaan saaneen lisää käyttäjiä Muskin ostettua Twitterin.

Mutta se ei eliitille ole sama asia, koska Facebook on ollut aina leimallisesti ”rahvaan” kanava-toki sekin on karsinut juurikin ”uusäänestäjiin” kohdistunutta kritiikkiä mutta joidenkin yli-innokkaiden moderaattorien-eli kun jopa pelkästään vihreisiin kohdistuneen arvostelun seurauksena tuli tuhansin ellei kymmenin- tai sadoin tuhansin kirjoittajille ”banneja” siis tilien sulkuja määräajaksi tai kokonaan. Saksassa nämä aiheettomasti bannatut veivät Facebookin oikeuteen ja, kun yhtiö-Meta- joutui muutamaan kertaan maksamaan miljoonakorvaukset niin sananvapauden väärinkäyttäjät potkittiin pois ja muille moderoijille kerrottiin painokkaasti, että ”tämä ei ole teidän mielipiteittenne ilmaisufoorumi, ettekä te ole juristeja”. Toki on selvää,että törkeydet on hyvä poistaa ja niitäkin on: Olen itsekin saanut kuusi tappouhkausta mutta olen elämäni aikana oppinut,että ”haukkuva koira ei pure”.

Niin Eliitin kuin valtamedian on joko nieltävä sananvapauden laajeneminen, jopa Trumpin paluu Twitteriin tai luopua omana pitämästään ”lelusta” eli Twitteristä,joka ei todellakaan ole heidän, eikä sen johdossa enää istu yksikään aiemmista yltiöliberaaleista vaan erittäin, itsevarma, innovatiivinen ja tunnetusti itsepäinen ja originelli Elon Musk.

On totta, että ”huippupoliiikoilla” on tilinsä myös ”Facessa” mutta lähinnä tarkoituksena osoittaa, että ” kyyyyllä minulla on yhteys kansaan”-tosiasia kuitenkin on, että he kertovat Twitterissä uutisensa tai nk. poliittiset avauksensa ja näinhän he ovat tottuneet tekemään vuosien mittaan yhä enenevässä määrin. Ja nyt olisi sananvapaudenlaajenemisen vierastamisen vuoksi keksittävä jotakin muuta.

VAIHTOEHOJA ON: HUONOJA JA MAHDOTTOMIA

Ensimmäinen vaihtoehto Twitterille on tietenkin Facebook mutta varman ahdistaa astua kansan pariin-se vaatii vahvaa asennemuutosta.Toinen -teoriassa- voi olla Instagram-palvelu mutta se on huomattavan visuaalinen ja ei varmaankaan innosta lähteä kirjoittamaan maatalouden ongelmista teinityttöjen peppukuvien oheen.

Mahdoton vaihtoehto on venäläinen VK -palvelu ja varsinkin nykyhetken maailman tilassa.

Sitten voisi tietenkin koittaa käydä sananvapauden laajentamisen kimppuun lainsäädännöllä, toki se paikallisesti on onnistunut jo tähän asti mutta, kun Yhdysvaltain perustuslaki takaa täydellisen sananvapauden niin alkulähdettä ei voi tuhota sitä kautta.

Siis mitä eliitille jää oikeasti käteen ? Useimpien reaktio on varmaan se, että ollaan edelleen Twierissä, odotellaan ja katsellaan mitä oikeasti Musk tarkoittaa sananvapauden lisäämisellä. Se lienee on selvää, että nekin jotka ovat jo lähteneet, kun siis ovat ”pöyristyneet” mitä voikaan tapahtua ymmärtävät, että digitaaliajassa internetin ja juurikin Twitterin vaihtoehto ei ole ”yleisönosastokirjoittelu”. On pysyttävä mukana ajassa tavalla tai toisella. Eliitille oli se sitten mitä alueita tahansa edustava elinehto on esillä pysyminen-katoaminen julkisuudesta on ”yhteiskunnallinen kuolema”, enkä usko, että tuollaista itsaria monikaan tekee uhoamisestaan huolimatta.

PETTYMYS ON TOINEN LUONTO

On ollut surkuhupaisaa,kuunnella,katsella ja lukea läntisen eliitin suoranaista hätää Twitterin muutoksen edessä.

Vaikuttaa myös siltä, että eliitti ja sen ajatuksiin samaistuva väki kokee tulleensa petetyksi, koska ihmiset, ajattelu ja ajatukset jotka heille vieraita ovat vastenmielisiä, eivätkä aja heidän etuaan ilmestyisivät enenevässä määrin heidän näytöilleen on heistä loukkaavaa. Ja kuitenkin eliitti puhuu mielellään tasa-arvosta ja tasaveaisuudesta jne. Mutta he ja heidän heimonsa on aina ja niin nytkin ja tulevaisuudessa pitäneet visusti huolta, että eliitti on yläpuolella ja rahvas alapuolella.

Twitterkeskustelussa ”naamiot on riisuttu” eli eliitti pelkää, vaatii ja uhkailee niin kuin se on aina tehnyt mutta ei tällä vuosisadalla näin julkisesti ja yhtenäisesti kuin tässä tapaus Twitterissä.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. jjt
    5.11.2022 18:18

    piti itsekkin liityä takaisin twitteriin.vuonna 2015 jätin alustan kun ei saanut ilmaista mielipiteitä,esim pakolaispolitiikasta.jospa nyt sanavapaus tulisi realisoitumaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top