Elon Muskin aivoimplantti-projekti vastatuulessa: Koe-apinat kuolivat

Multimiljardööri Elon Muskin bioteknologiayritys on kokenut vastoinkäymisen hankkeessa sijoittaa ihmisten aivoihin mikrosiruja, joilla voidaan vaikuttaa yksilöiden ominaisuuksiin ja käyttäytymiseen. Ihmiskokeiden piti alkaa vuonna 2022.

Neuralink-bioyhtiön, joka Starlinkin ja Teslan ohella on kunnianhimoisin osa Elon Muskin yritysumperiumia, tavoitteena on kehittää ihmisen aivoihin sijoitettava, kallon ulkopuolelta käskyjä saava laite. Laitteen, aivoimplantin, luvataan lisäävän henkilön kykyjä. Musk lupaa tuotteensa ostajille mm. superälykkyyttä.

Keskushermostoa stimuloida mikrosiru voi kehittäjiensä mukaan olla avuksi henkilön toipumisessa aivo- ja selkäydinvammoista, mutta monta muutakin ominaisuutta tulee heti mieleen. Tieteiskirjailijoille ja dystoopikoillekin on tullut mieleen kaikenlaista.

Neuralink toimii tallentamalla ja dekoodaamalla aivoista tulevia sähköisiä signaaleja käyttämällä yli 2 000 elektrodia, jotka on istutettu apinan motorisen aivokuoren alueille, jotka koordinoivat käsien ja käsivarsien liikkeitä.

Laite näkyy koostovan lähetin-vastaanottimesta ja aivokudokseen sijoitetuista siruista, jotka stimuloivat valittuja yksilön ominaisuuksia ja käyttäytymistä sääteleviä aivojen alueita. Kuvassa piuhat on vedetty satunnaisesti. Kokeet elävillä ihmisillä piti aloittaa kuluvana vuonna, mutta vuosina 2017-2020 Kalifornian yliopistossa Davisissa (UC Davis) tehdyissä kokeissa käytetyistä 23:sta Neuralink-aivosirun saaneesta apinasta on kuollut jo 15.

Eläinsuojelujärjestö jätti kanteen: Apinoille aiheutettu kärsimystä

Viime viikon torstaina (10.02.) Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) -eläinoikeusryhmä jätti kantelun Yhdysvaltain maatalousministeriölle  Neuralinkia ja UC Davisia vastaan, ”äärimmäisen kärsimyksen aiheuttamisesta eläimille”. Hakemuksessaan PCRM ilmeisesti vaatii epäeettisen toiminnan lopettamista viranomaismääräyksellä.

Kokeessa koe-eläimen kalloon porattiin reikä, ja aivoihin sijoitettiin laitteita. Ryhmän mukaan kokeisiin käytetyillä apinoilla on esiintynyt -aivoverenvuotoihin liittyvien oireiden lisäksi- käyttäytymismuutoksia, joiden takia kokeen suorittajat ovat joutuneet lopettamaan ne. PCRM sai raportteja haluunsa Kalifornian tietojen avoimuutta koskevan lain nojalla.

”He vammauttivat ja tappoivat eläimiä”

”Melkein jokainen apina, jonka päähän oli laitettu implantit, kärsi terveyttä heikentävistä vaikutuksista”, Physicians Committee for Responsible Medicine -järjestön tutkimusedustajajohtaja Jeremy Beckham kertoi The Postille.

Eläinsuojelijoiden reaktio tulikin juuri sopivasti, sillä joulukuussa Elon Musk kertoi ihmisillä tehtävien kokeiden alkamisesta vuoden 2022, ja tutkimusjohtajaa projektiin haetaan jo ilmoituksella (linkki alempana, jos kiinnostaa).

Jääkö Uusi Uljas Ihminen suunnittelupöydälle?

Miljardööri Elon Muskin Projekt-ÜberMensch on siis kokenut takaiskun. Build-Back-Betterin jälkeistä maailmaa asutettaneen edelleenkin homo.sapienseilla, joiden on pärjättävä synnynnäisillä kyvyillään ja ahkeralla opiskelulla. Wifiin yhdistetty ihmislapsi ei siis vielä pitkään aikaan voi omaksua nukkuessaan cd-levyllistä tietoa. Harmillista, mutta toisaalta: Herätessämme meidän mielipiteemme ovat edelleen ne samat vanhat, ilman että mikään Bigtech-keskusvalvomo on nokostemme aikana niitä säätänyt. Ihmiskunta on siis jatkossakin inblugged.

Luettavaa:

4 Comments

 1. Obelix
  13.2.2022 14:56

  ”Neuralink-bioyhtiön, joka Starlinkin ja Teslan ohella on kunnianhimoisin osa Elon Muskin yritysumperiumia, tavoitteena on kehittää ihmisen aivoihin sijoitettava, kallon ulkopuolelta käskyjä saava laite. Laitteen, aivoimplantin, luvataan lisäävän henkilön kykyjä. Musk lupaa tuotteensa ostajille mm. superälykkyyttä.”

  Miksei Musk soita kavereilleen Sveitsiin ”davospuolueen puoluetoimistoon” ja pyydä sieltä näitä suuria ajattelijoita koe-kaniineikseen? Siellähän niitä super-kyky-tyyppejä riittää koeponnistettaviksi muutaman ”sitrallisen” verran?

  Ei muuten, mutta olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla, kun nämä poliittisesti lahjakkaat / kunnostautuneet _broilerit_ kokisivat jonkin ”Einsteinmaisen” superälykkyyskohtauksen apinoiden tapaan.

  Vastaa
 2. Tieteen keinoin
  13.2.2022 15:39

  Täähän on paljon pahempi kuin Josef Mengele tai Bill Gates.

  Josef sentään kehitti avosydänleikkaukset ja selvitti kaksosten arvoituksen sekä paljon muuta. Nämä kaksi eivät ole muuta kuin tappaneet.

  Jos toi aivoimplantti olisi niin hieno asia niin miksei Elon laittanut sitä heti pojalleen ja vaimolleen?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.2.2022 16:14

   Ei ole laittanut? Ookkona ihan varma?! Muskin käyttäytymisessä on jotain outoo, ja Suomessahan olemme ihmetelleet eräiden henkilöiden tuijotusta. En ole neurologia, enkä osaa tehdä päätelmiä, mut ku ne #kaikki toljottaa kuin implantin saaneet?

   Vastaa
   1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
    13.2.2022 16:57

    Kuvaus vastaa ylen uutisten katsojia.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top