Englanti: Normipäivä Lutonissa, seitsemää puukotettu, kahta pahasti

Bedfordshiren poliisin mukaan Lutonissa tapeltiin puukoilla eilen ilalla. Kaksi vaikeasti loukkaantunutta on viety sairaalaan, loukkaantuneita on yhteensä seitsemän.

Lehden mukaan eilisen joukkotappelun uhrien henkilöllisyydet eivät ole tiedossa(??!), eikä poliisi ole ottanut kiinni ketään. Tappelijat olivat kaikki 18-20 vuotiaita. Tapaukselle on tunnusomaista, että poliisi kertoo vartioivansa yhteenottopaikkaa, Saxon Roadin ja Biscot Roadin kulmausta uusien kokoontumisien ja tappeluiden estämiseksi.

Lutonissa on sattunut aiemminkin nuorisoryhmien väkivaltaista välienselvittelyä, ja silloin-tällöin joku puukotetaan kuoliaaksi. Eilinen tapaus ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen, vaikkakin näyttää olleen normipäivä Lutonissa.

Tapaus kuvaa eurooppalaisten kaupunkien muuttunutta ympäristöä: Jengit mittailevat puukoilla, kuka saa hengailla missäkin kadunkulmassa. Saxon Road, jolla välikohtaus tapahtui, oli vielä joitain vuosia sitten tyypillistä rauhallista brittiläistä työläiskorttelia, so. katoavaa Englantia.

Asiasta kertoivat Express 17.09.2018, Sputnik 16.09.2018.

Aiempia Lutonin sattumuksia tältä vuodelta:

Daily Mail 21.01.2018: Shopping centre bloodbath as two men are stabbed in front of horrified families before attacker flees the scene.

BBC 27.04.2018: Azaan Kaleem: Four charged with murder in Luton.

BBC 06.05.2018: Man, 20, stabbed to death in Luton street.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top