Englanti: Nuorin koronaan menehtynyt 18-vuotias, pääministeriltä vaaditaan pakkotoimia

Brittilehti uutisoi eilen 18-vuotiaan korona-potilaan menehtyneen. Englannissa on eilisen lukeman mukaan 5683 rekisteröityä koronatartuntaa ja 281 tautiin menehtynyttä. Samaan aikaan useimmat britit viettivät viikonloppua as usual.

Britanniassa vaaditaan pääministeri Boris Johnsonilta päättäväisempiä toimenpiteitä, myös valvottuja liikkumisrajoituksia. PM:n eilinen puhe vetosi britteihin, että välttäisivät turhaa liikkumista, mutta rajoitustoimia BoJo ei luvannut.

Lehden mukaan opposition parlamentinjäsenet ovat hyvin kriittisiä noudatetulle politiikalle, kun viime viikonloppu osoitti brittien vähät välittävän ohjeista ja suosituksista:

Työväenpuolueen parlamentinjäsen Jonathan Ashworth on yksi, joka vaatii jyrkkiä toimenpiteitä:

Työväenpuolue on tukenut hallituksen toimenpiteitä, mukaan lukien joukkotapaamisten kieltäminen ja pubien sulkeminen, mutta jos suositukset eivät vaikuta, hallituksen on otettava voimakkaammat toimet, kertoo Ashworth lehdelle, ja kehoittaa hallitusta valmistelemaan viivyttelemättä seuraavaa vaihetta ja ottamaan oppia muilta Euroopan kansakunnilta. ”Jos vapaaehtoisia sosiaalisia toimenpiteitä (kontaktien välttämistä) ei noudateta, hallituksen on esitettävä suunnitelmat vahvemmasta toiminnasta.”

Tartunnat ja kuolleisuus ovat Britanniassa jo kriittisemmällä tasolla, kuin mm. Suomessa, mutta ongelma jahkailun ja päättämättömyyden kanssa näyttää olevan samankaltainen.

Kansainvälinen Mac Donalds -ketju ilmoittaa oma-aloitteisesti sulkeneensa kaikki toimipisteensä maanantai-aamusta  alkaen toistaiseksi, asiakkaiden ja työntekijöiden terveyden takia. Ketju oli jo sulkenut tarjoilun sisätiloissa ja asiakkaita oli palveltu vain luukun kautta ajoneuvoihin.

Suomessa: Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa tänään mm. koulujen 1-3 -luokkalaisten lähiopetuksesta ja kuntien tilanteesta.

1 Comment

  1. Marjat ja banskut
    23.3.2020 14:24

    Mikä oli nuorukaisen perusterveys? Luultavasti kehno. Britit(kin) täynnä sipsejä, sokeria ja jauhoja.
    Positiivista siis että McDonalds sulki. Sulkisi ikiajoiksi niin terveydenhuoltokustannukset tippuu 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top