Englanti: Talouskasvua ja leikkauspolitiikkaa samassa paketissa

YK:n asiantuntija Philip Alston sivalsi kovin sanoin Britanniaa sen harjoittamasta leikkauspolitiikasta, jolla miljoonat kansalaiset ovat ajettu ennennäkemättömään köyhyyteen. Silti samaan aikaan hallitustasolla ollaan huolissaan lähinnä Brexitin aiheuttamasta epävarmuudesta markkinoilla, koska sen tiedetään hieman hidastavan talouskasvua. Huolta tuntuu olevan lähinnä myös siitä, että viime vuoden BKT:n kasvu oli Britanniassa heikointa vuosikausiin.

Britanniassa elää tällä hetkellä köyhyydessä n. 14 miljoonaa ihmistä. Tämä vastaa n. viidesosaa koko väestöstä. Kasvava joukko ihmisiä näkee nälkää ja joutuu elämään kodittomina kaduilla, ihmisiä kuolee ennenaikaisesti, julkisia palveluja on vähennetty tuntuvasti ja turvallisuudesta on tingitty vähentämällä poliisien määrää myös. Raportin mukaan vuodesta 2010 jatkunut leikkauspolitiikka on johtanut tähän katastrofaaliseen tilanteeseen. Raportissa väitetään myös, että leikkauspolitiikkaa olisi harjoitettu lähinnä ideologisista syistä vailla todellisia taloudellisia perusteita. Ennennäkemätön köyhyys on vienyt tulevaisuuden miljoonilta ihmisiltä. Maan lapsiköyhyyden ennustetaan lähivuosina nousevan 41 prosenttiin. Maan hallitus elää ilmeisesti jossain omassa kuplassa, koska kieltävät raportin mukaan leikkauksilla olevan mitään tekemistä järkyttävän köyhyyden kanssa.

Suomessa tuijotellaan myös ahkerasti BKT:tä ja hehkutetaan talouskasvun puolesta. Suomi on viime vuosina saanut jo muutamankin huomautuksen EU:lta siitä, että täällä elää ihmisiä alle köyhyysrajan. Ainakaan Sipilän hallitus ei tuonut mitään näkyvää helpotusta kasvaviin leipäjonoihin. Ne taidettiin lähinnä siirtää vähän syrjemmälle pois näkyvistä.

BKT:ssa ei ole eriteltynä erikseen varallisuuden jakaumaa kansan keskuudessa. Suuret tuloerot voisivatkin olla yllätys päättäjille, jos käyvisivät lähemmin asiaa tarkastelemaan.

 

Aiheesta lisää:

Yle

Common Dreams

4 Comments

 1. Puolueeton
  23.5.2019 22:34

  Todistettu ilmiöhän on köyhyyden lisääntyminen valtion leikatessa menojaan. Menojen leikkaus on kuitenkin paljon parempi keino kuin verojen korotus, joka verrattuna menoleikkaukseen pienentää monin kertaisesti bruttokansantuloa muutamassa vuodessa ja päätyy lopulta vielä suurempaan köyhyyteen ja valtion velkaantumiseen. Köyhyys on seurausta huonosta politiikasta, kun on tullut pakko joko korottaa veroja tai leikata sosiaalitukia. Sosiaalitukien leikkaus on kuitenkin parempi keino päästä huonosta tilanteesta.
  Meille kenties tuleva hallitus ottaa lisää velkaa ja siirtää vielä pahentuneet olot seuraavan hallituksen korjattavaksi. Lisänä on otettujen velkojen lyhennykset ja korot. Valtion omaisuuden myynti on velanottoa vieläkin huonompoi vaihtoehto, kun valtio menettää yhtiöt ja niiden osingot.

  Vastaa
 2. Jussi
  27.5.2019 17:44

  Hah-Hah. Globalistinen maailmanhallituksen pohjarakennelma ”YHDISTYNEET KANSAKUNNAT” (lukekaa nimi ajatuksella!!) syyttää Globalistisen EU:n jäsenmaata huonosta taloustilanteesta 😀

  BREXIT:in jälkeen Brittien talous Globarien kauhuksi vahvistunee ja Italia, Ranska, Kreikka ja Portugali eroavat perässä, sitten loput kerralla.

  Sitten mailmanpetturi Enkeli TAVISTOCK Perkkel pakenee Paraquay:ssa odottavalle Ranchilleen (jos ehtii), koska sen maan lain mukaan ei saa luovuttaa ainakaan poliittisista syistä rikolliseksi syytettyjä. Kurja köyhä kerjäläisten sisämaa – ei edes merenrantaa. Tuottaa väärennettyjä nahkatuotteita, joista lähtee upea väri ensimmäisessä vesisateessa. Ilmankosteus tuntumamittauksella 99% ja kosketut paperitkin liimautuu käsiin roikkuman ja vaatteet on ulkona kuin liimapaperia ja sisällä samoin ellei ilmastointia.

  Vastaa
 3. Jussi
  29.5.2019 00:09

  Toimisko Suomessa, enimmakseen Robert David Steele:n ja muutaman muun USA:n patriootin mukainen malli?. Jos ei niin millä muunnoksilla tai kokonaan uudella mallilla saatais osaamisen kehittäminen ja työn kehittäminen oikeudenmukaisemmaksi, motivoivaksi ja kannattavaksi?

  Tuloveron tilalle jokaista kauppatapahtumaa koskeva transaktiovero, joka kattaa myös pörssiosakekaupan ml. kaikki automaattisten softarobottien tekemät kaupatkin. jos verotulo ei riitä, niin portaaton max 5% vakio tulovero kaikille. Perintövero pois alle tason, joka on jossain 0,5 .. 1 miljoonan euron paikkeilla. Sen päälle portaittainen (progressiivinen) perintövero, joka on maksimissaan sama kuin nykytilantessa. Kenenkään perintövero ei silloin nouse nykytasolta, mutta ”normaali-ihmisetkin” voi turvata lapsiaan. Rikkaimpienkin sukujen perintöverotuskin on ”pahimmillaan” nykytasolla.

  Jotain uutta ja paremmin toimivaa nykyisen tilalle 🙂 ?

  Vastaa
 4. Jussi
  29.5.2019 00:52

  Saarivaltion sakumummon privy council:
  https://www.youtube.com/watch?v=aHL3LA8VDyk&w=676&h=381
  Toinen asiantuntija on OIKEA SoMen keksijä Mr Michael McKibben, jonka firman Leader Technologies patentit/keksinnöt varastettiin muihin nettitaloihin.
  Hän on taistellut oikeuksiensa puolesta 17 vuotta ja hänellä/firmallaan/osakkeen omistajillaan on keksinnöistään saatavia saamatta triljoonia USD, jotka isot nettitalot ovat pussittaneet hänen keksinnöilään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top