Ennakkoluulot hidastivat kotoutumista, oikeusministeriön hanke lisää vuorovaikutusta

Parin vuoden takainen uutinen kertoo Oikeusministeriön hankkeesta vauhdittaa turvapaikanhakijoiden ja paikallisten asukkaiden kanssakäymistä, ja madaltaa ennakkoluulojen muuria. Projektin tiimoilta media haastatteli Cheib Ali Rahmania (Rahmani Cheibali, Rahmani Cheibail).

”Suomalaiset ovat olleet ihania. Tykkään puhua suomen kieltä kaikkien kanssa. Mitä enemmän puhun heidän kanssaan, sitä enemmän tiedämme toisistamme ja elämä helpottuu”, toteaa afganistanilainen Cheibail lehdelle 17.05.2016.

Rahmani oli ollut Suomessa vasta viitisen kuukautta haastattelua tehtäessä. Hän asui silloin SPR:n Oulun piirin vastaanottokeskuksessa Vallinkorvassa. Kyseinen keskus oli mukana oikeusministeriön pilottihankkeessa, jolla pyrittiin edistämään väestösuhteita, so. turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön kanssakäymistä.

Trust-hanke, joksi projekti on nimetty, kehittelee erilaisia malleja paikallisen vuorovaikutuksen lisäämiseen, turvallisuuden tunteen vahvistamiseen, ja myönteisten asenteiden rakentamiseen. Kun projektin aloittamisesta on jo aikaa, välitilinpäätös tuloksista saattaisi olla mielenkiintoista luettavaa.

Projektiin osallistuivat pilottivastaanottokeskukset Huittisissa, Lieksassa, Nurmijärvellä, Oulussa, Raaseporissa, Tampereella ja Torniossa.

Asiasta kirjoitti Iltalehti 17.05.2016: Turvapaikanhakijat Oulussa: Ennakkoluulot hidastaneet hyvien suhteiden luomista.

1 Comment

  1. Nestori
    12.12.2018 22:44

    ”Kun projektin aloittamisesta on jo aikaa, välitilinpäätös tuloksista saattaisi olla mielenkiintoista luettavaa”.
    Nythän sitä välitilinpäätöstä saa lukea tuutin täydeltä ainakin Oulun osalta!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top