”Enoa” epäillään 12 seksuaalirikoksesta – Poliisi kartoittaa muita uhreja

Poliisi epäilee 1950-luvulla syntynyttä miestä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jotka ovat tapahtuneet useiden vuosien aikana vuodesta 2006 alkaen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet miehen asunnossa Helsingin Laajasalossa.

Rikosten uhreiksi on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan joutunut ainakin kaksitoista tekoajankohtana alaikäistä tyttöä. Poliisi epäilee miestä muun muassa useasta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksista epäilty on vangittu.

Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska se on välttämätöntä rikosten selvittämiseksi. Kyseessä on vakava lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten kokonaisuus, joten selvittämisintressi on erittäin suuri. Kuvan avulla henkilöt, jotka ovat olleet miehen kanssa tekemisissä, voivat arvioida, onko heillä mahdollisesti tietoja, jotka voivat edistää rikostutkintaa.

– Tiedossamme on ainakin yksi asianomistaja, jonka henkilöllisyyttä emme vielä ole saaneet selville. Voi olla, että osa uhreista ei edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä epäillyn tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuoret viettivät aikaa miehen asunnolla, koska mies tarjosi alaikäisille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Miestä on kutsuttu nuorten keskuudessa nimellä ”Eno”.

– Pyydämme, että kaikki, jotka epäilevät joutuneensa rikoksen uhriksi tai tietävät mahdollisesti jotain, joka voisi olla hyödyksi asian selvittämisessä, ottaisivat meihin yhteyttä. Kyseessä on vakava rikoskokonaisuus, jonka selvittämisessä uhrien ja todistajien tiedoilla on suuri merkitys, Asmundela korostaa.

Osa uhreista on tänä päivänä aikuisia, ja teoista on voinut kulua jo useita vuosia. Siitä huolimatta tiedot ovat asiakokonaisuuden selvittämisen kannalta merkityksellisiä, ja teoista saatetaan edelleen voida tuomita rangaistus.

Yhteydenotot pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. Henkilön ei tarvitse tietää, onko hänelle tai jollekin toiselle tehty asia rikos tai minkä rikoksen tunnusmerkistön teko täyttää.

Asian selvittäminen on poliisin tehtävä. Poliisi pyytää, että kaikki tutkintaa hyödyntävät tiedot välitetään asianmukaisesti poliisille ja muistuttaa, että myös voimakkaita reaktioita herättävistä tapauksista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa käytävä keskustelu on pidettävä asiallisena.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 11.9.2019. Syyttäjä on Elina Hyppönen.

Poliisi tahtoo suojella uhreja, eikä siksi kerro julkisuuteen tarkempia tietoja uhreista tai yksityiskohtia tapauksista.

Lähde: Helsingin poliisilaitos

4 Comments

 1. Jörgen Månsson
  30.7.2019 12:39

  Kuvan henkilö on oikealta nimeltään Mohamed ”Eno” El Fatimi

  Haiskahtaa kovasti siltä, että yleisö koetetaan manipuloida ”Eno” lempinimellä uskomaan että tyyppi on kantasuomalainen, perinteistä agendajournalismia valtamedialta – jälleen kerran…

  Heppu on niin ”hyvin” kotiutunut että käytti silti ranskan kielen tulkkia asioidessaan viranomaisten kanssa vaikka on oleskellut suomessa jo ~15 vuotta.

  Vastaa
  1. jani
   30.7.2019 17:57

   Ilman uskottavaa lähdettä täysin turhaa pölinää ja ajanhukkaa.

   Vastaa
 2. Lee Änderzön
  30.7.2019 12:44

  Varmaan joku vihreiden lainsäädäntö/kansankiihotusneuvos ottaa tästäkin orkut ja hyppää lentokoneessa seisomaan ja kirkumaan ”ei saa kiusata ihanaa poikaa” teemalla.

  Onhan kyseessä pubavihreästä vinkkelistä katsoen se ”parempi” paedophilia?

  Vastaa
 3. Niinpä
  31.7.2019 22:41

  Tällä ”Enolla” näyttää olevan ainakin kuusi erilaista Facebook-profiilia ja kaverina mm. Silvia Modig.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top