Ensi-illassa perjantaina 13. päivä suomalainen kauhu elokuva Torppa

Keskeisestä Suomesta löytyy kylä, jota ympäröi suuri erämaa. Kyläläisillä on synkkä salaisuus.

Eräänä loppukesän päivänä kylään ilmestyy neljä nuorta, jotka ovat päättäneet vaeltaa nuorisofestareille. Kyläläiset pelästyvät kuullessaan mihin nuoret ovat menossa. He eivät voi kuitenkaan kertoa nuorille lähestyvästä vaarasta ettei pahuus pääse valloilleen. Metsä ottaa nuoret syleilyynsä, mutta päästääkö se enää irti?

Elokuvan alussa joukko teinejä on lähdössä festareille ja he päättävät oikaista synkän metsän läpi. Kylän vanhimmat tietävätkin tämän olevan huono idea mutta lopulta antavat kuitenkin nuorten toteuttaa itseään, koska tietyt oppitunnit on tässä elämässä maksettava omalla verellä.

Elokuvassa on panostettu sekä rekvisiitassa että mm. yhdessä kokkausvinkki kohtauksesa aitoihin erätaitoihin. Elokuvassa on haluttu selvästi antaa suomen luonnolle ja länkipohjaisille luonto maisemille paljon tilaa. Elokuvan teossa on mukana paljon vapaaehtoisia kyläläisiä ja tämä näkyy myös omalta osaltaan yhteenhioutumisena niin nuoria kun vanhempia kyläläisiä katsellessa.

Niko Riekkovaaran esikoiselokuva ohjaus on perinteistä Suomalaista teini kauhua. Kauhulle tyylilajina tyypillästä on, että taustalla on elävä maailma. Maailmassa on tietyt säännöt, jotka henkilöhahmojen on ymmärrettävä ja joita heidän on myös toteltava. Näille säännöillä ei ole minkäänlaista materiaalista tai tieteellistä perustetta, mutta säännöt ovat toivottavasti katsojallekkin selkeät ja ymmärrettävät kun elokuva ensin pääsee kunnolla käyntiin.  Tämä yhdistää perinteisen kauhun ja tradition. Torpassakin taustalla on elävä maailma eli eräänalainen mysteeri, joka on tarkoitettu katsojan selvitettäväksi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Hwyfcqseukk]

Elokuvan kesto on 76 min ja kauhua on taatusti tarjolla koko mitallla.

Ohjaaja Niko Riekkovaaran esikoiselokuvassa näyttelijöinä on todella kiinnostava kokoonpano, joka saa elokuvan katsojan jumiutumaan katselukokemuksen ääreen.

Näyttelijät Torppa leffassa: Emma Karppanen, Katriina Ylönen, Jere Reimers, Väinö Hirvelä, Markus Hirsilä, Henri Vuorela, Leo Riekkovaara, Sisu Koivunen, Valtteri Erkkilä

Äänityksestä vastaa: Timo Loikas, Sävellyksestä: Veeti Virta, Tunnuskappaleen tekijänä: Kerttu Hirvonen, Näyttelijöiden ohjaus: Kati Korpela

Elokuva tulee ensi iltaan. 13.3 Jämsän kinottareen ja vaikka ensi-ilta onkin loppuunmyyty niin lippuja myöhempiin näytöksiin saa vielä täältä.

Elokuvan DVD julkaisun voi ennakkotilata laittamalla sähköpostia riekkovaara@gmail.com

Juttua päivitetty 12.3.2020 10:24 Korjattu aiemmin kerrottu virheellinen jämsänkoskisille luontomaisemille kohta. Kyseessä on länkipohjaiset luonto maisemat.

1 Comment

  1. Melkein jo pelästyin
    12.3.2020 00:16

    Huh, minä jo pelästyin että tämä on dokumentti Maisan elämästä. Miten päästä nopsasti naimisiin kun vielä pysyy kuosissa ja käy kaupaksi. Kasvoissa oli jo ajokoiran uurteet ja muovia tarvittiin sinne ja tänne. Epätoivoinen kilpailu aviomiehestä ajan hammasta vastaan. Mutta ei,olikin vain fiktiivinen elokuva joka kertoo metsässä olevasta mökistä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top