Erdogan kehoittaa boikotoimaan ranskalaisia tuotteita ja syyttää Macronia vihapuheesta

Yhä islamistisemmaksi käyvän Turkin ja läntisen arvopohjan omaavan maailman välinen yhteentörmäys näyttää edistyneen pari askelta: Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tuomittua suvaitsevaisuutta oppilailleen opettaneen opettajan murhan, ja ryhdyttyä toimiin vihapuhetta vastaan, Turkin presidentti Erdogan ryhtyi vasta-iskuun.

Turkin islamisti-presidentti Recep Tayyip Erdogan kehotti tänään pitämässään puheessa turkkilaisia boikotoimaan Ranskan tuotteita. Ranska on jo eilen kutsunut diplomaattinsa pois Turkista. Maiden välejä on kiristänyt turkkilaisten aktiivinen kaasun-etsintä itäisellä Välimerellä, muiden valtioiden merialueilla. Turkin sotilaalliset seikkailut naapurimaassa Syyriassa, Libyassa ja rooli Azerbaidzanin yllyttämisessä sotaan Armeniaa vastaan ovat heikentäneet Turkin nauttimaa arvostusta lännessä.

Vaikka Turkki kuuluu Pohjois-Atlantin Puolustusliittoon NATO:oon Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi tänään Venäjän jatkavan erimielisyyksistä huolimatta ”maailmanrauhan turvaamista” yhdessä Turkin kanssa. Yhdysvaltain kongressille on tehty lakiehdotus ryhtymisestä toimiin Turkin poistamiseksi NATO:sta.

Ranskan presidentin kannanotot islamistista väkivaltaa vastaan on huomattu Turkissa: ”Euroopan johtajien tulisi kertoa Ranskan presidentille että lopettaa vihakampanjan” (muslimeja vastaan), Erdogan sanoi.

Ranskalaisen huumorijulkaisun pilakuvista on kehkeytynyt islamilaisessa maailmassa suuttumusta, jota Erdogan näyttää kosiskelevan. Erdogan syytti myös länsimaisia ​​johtajia fasismin ja islamofobian edistämisestä. Ranskalaisen opettajan Manuel Patyn uskonnollisesti motivoitunut murha islamisti-extremistin toimesta, joka oli Macronin kannanottojen syynä, ei ole saanut uskottavaa kritiikkiä Turkilta.

 

6 Comments

 1. Petri
  26.10.2020 18:50

  On se sairas ideologia, siis islam.

  Ja tuota alkukantaista ideologiaa Suomessa palvovat juuri piiperöt, eli äärivihervasemmisto. Onneksi, siis onneksi…tiedät, että kansa herää ja silloin nämä piiperöt saavat tuta!

  Vastaa
 2. pöh
  26.10.2020 20:17

  Ja silti eu vaatii että turkin kreikkaan lähettämät islamistit on jaettava ympäri eurooppaa, eikä heitä saa käännyttää takaisin.
  Macronin höpinät on todella tekopyhää, hän on merkelin kanssa ne pahimmat islamistien haalijat eurooppaan.

  Vastaa
 3. Orang Utang
  26.10.2020 21:12

  Erdoganin viesti turkkilaisille Euroopassa

  Demokratia on juna,
  – jolla matkustamme lopulliseen määränpäähän.
  Moskeijat
  – ovat sotilasparakkejamme,
  minareetit
  – ovat keihäämme
  moskeijat
  – ovat kypärämme.
  Missä asutkin nyt, siinä on uusi kotimaasi.
  – Vaadi sitä!
  Älä tyydy vain kolmeen lapseen,
  – tee viisi!

  Vastaa
 4. Ei mitään suhteelliseeden tajua
  26.10.2020 21:13

  On ne kyllä sekasin. Ihan vastaavaa olisi, että katkasee pään joltain, joka tekee vitsiä Aku Ankasta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.10.2020 21:51

   Aku Ankka akbar! Mikki Hiiri mizvach!

   Vastaa
   1. Tai menee päitä poikki
    27.10.2020 13:55

    Jumaleissön Mikki Hiirestäkään ei saa tehdä pilaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top