Esiintyykö YK:n kouluissa Jerusalemissa tunnustuksellista antisemitismin opetusta? Israel sulkee opinahjot

YK:n alajärjestön ylläpitämät koulut Itä-Jerusalemissa ovat nyt vastatuulessa: Trumpin leikattua USA:n maksuja YK:lle koulujen rahoitus on heikentynyt, ja nyt Israelin viranomaiset tarkastelevat kriittisesti koulujen toimilupien jatkoa.

UN Relief and Works Agency, UNRWA, ylläpitää kouluja palestiinalaisille lapsille mm. Gazassa ja Jerusalemin itäisissä kaupunginosissa. Palestiinan hallinnon alaisilla alueilla koululaitos on pitkälti riippuvainen ulkomaisesta avusta, jota antavat mm. YK ja Suomi. Suomalaisten avustamien oppikirjojen sisällöstä on aiemmin tullut julkista ihmettelyä, niiden sisältämien kulttuurisidonnaisten käsitysten myötä. Ei siis liene yllätys lainkaan, että juutalaisvaltio Israel saattaa olla penseä näitä sivistyslaitoksia kohtaan.

Hadashot TV raportoi lauantaina (19.01.) että Israelin Kansallinen Turvallisuusneuvosto INC harkitsee palestiinalais-lähiöissä toimivien koulujen toimilupien peruuttamista, kertoo The Times of Israel eilen. Raportin mukaan tarkastelun alaiset koulut tullaan korvaamaan Jerusalemin paikallishallinnon pyörittämillä tavallisilla kouluilla, joiden opetuksen sisältöä valvoisi Israelin opetusministeriö aivan kuin kaikkia muitakin oppilaitoksia Israelissa. UNRWA saisi siis hatkat Israelin valvomilta alueilta.

Koulujen toimintaan lienee kohdistunut monenlaista moitetta, eikä vaikutelmaa paranna karvaiset miehet opettamassa lapsille islamilaista tapaa ajatella asioista. UNRWA kertoo ylläpitävänsä seitsemää koulua kahdella pakolaisleirillä. Näissä kouluissa opiskelee yhteensä 3000 lasta.

Israelin suhtautumisen tiukkeneminen ei liene irrallaan Jerusalemin julistamisesta Israelin pääkaupungiksi, jonka osia myös itäiset lähiöt ovat. Jerusalemin kaupunginjohtaja Nir Bakat on ilmaissut haluavansa kaikki kunnalliset toiminnot, kuten terveyspalvelut, sosiaaliturvan ja koulut kaupungin hallinnon alaisiksi. Tämä tarkoittaisi UNRWA:n lähtöä Jerusalemista.

Asiasta kertoi The Times of Israel 20.01.2019: Report: Israel to shut UNRWA schools in East JerusalemNational Security Council said to decide on revoking permits from UN agency for Palestinian refugees, to be replaced next year by city-run schools using Israeli curriculum.

ILTASANOMAT 20.04.2018: Tukeeko Suomi jihad-opetusta? Ulkoministeriö selvittää kovia väitteitä palestiinalaisten koulukirjoista.

Ari Rusila 20.04.2018: Suomen tuki palestiinalaisten vihakoulutukselle selvitettävänä.

Kevennyksenä palestiinalaista lasten viihdettä:

1 Comment

 1. Jussi
  22.1.2019 13:07

  Maanantaina 21.01.2018 Japanista saamieni koosteuutisten mukaan (lähteenä sekä useiden koko maailman vahvojen valtioiden omat tiedustelujärjestöt että kaukoidän suuret valtioista suoraan riippumattomat business-orientoituneet sala-/mafiajärjestöt) USA eroaa YK:sta kokonaan ja NYC:in päämaja suljetaan. YK:n terveet osat jatkanevat toimintaa muutettuaan kaukoitään, ehkä LAOSiin. WHO (artikkelissa World Harm eikä Health Organization) on sekä levittänyt perättömiä kulkutautihuhuja sekä tarkoituksella oikeita kulkutauteja vaatien sitten massiivisia rokotusohjelmia. Rokotusohjelmilla toiset tahot voivat tehdä rahaa tai edistää muita salatavoitteitaan sekä ilmeisesti palkita auttajansa WHO:n sisällä. Vireillä on myös raportin mukaan esimerkiksi tutkinta, jossa WHO:n Ebola-rahoitusta on käytetty maksamaan WHO:n työntekijän tyttöystävän matkustelua. Raportin mukaan sekä rasismi että sukupuolisyrjintä ovat myös räikeitä. Esim. afrikkalaisperäisen on vaikea saada työpaikkaa Afrikan alueen projekteissa. Vastoin yleistä luuloa, YK ei ole tasapuolinen maailman ihmisten edustaja, vaan rakenteeltan yksityinen suuryritys.
  (EI JULKAISTAVAKSI VAAN TIEDOKSI: kotisivu on tietojen tekstilähde. Sivun henkilön nimellä julkaistaan paljon väärennösraportteja YT:ssa mutta osaan itse löytää ja erotella niistä aidot. Yleisohjeena ilmaisen robottilukuisen YT-raportin alkuosa vastaa tekstiraportin ilmaista alkuosaa ja klipin kesto noin 10-12 min.
  Käyttämäni esimerkki eiliseltä käyttämäni https://www.youtube.com/watch?v=5S8-Vmoh0dA)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top