Espanjassa asuva suomalainen levitti Suomeen amfetamiinia

Useita henkilöitä on vangittuna Tullin ja Lounais-Suomen poliisin tutkimassa huume-salakuljetusjutussa. Amfetamiinia arvellaan levitetyn yli 27 kiloa, noin 700 000:n euron arvosta.

Tutkinnan kohteena on kaveripiiri, johon on epäilyn mukaan kuulunut viisitoista henkilöä, joista useilla on taustaa Suomessa tehdyissä rikoksissa. Toimintaa on johdettu ulkomailta käsin. Useita henkilöitä on edelleen vangittuna. Amfetamiinia on tutkinnan yhteydessä otettu takavarikkoon 13 kiloa. Lisäksi löytyi 4 800 millilitraa amfetamiiniemästä, 350 millilitraa rikkihappoa, 6,2 grammaa marihuanaa, 340 millilitraa GBL:ää eli lakkaa, 50 kappaletta LSD-lappuja sekä 227 kappaletta ampuma-aseen patruunoita. 20 kiloa Suomeen tarkoitettua amfetamiinia on tämän lisäksi takavarikoitu Tanskassa.

Jengi ehti levittää yli 27 kiloa amfetamiinia,  noin 685 000 euron arvosta. Takavarikkoon otetun amfetamiini-erän myyntihinnaksi katukaupassa arvioidaan noin 1 107 000 euroa. Epäiltyjen joukossa on useiden maiden kansalaisia, pääepäiltynä on Espanjassa toiminut suomalainen mies. Jengin tukikohdaksi oli vuokrattu loma-asuntoja Varsinais-Suomen saaristosta. Näissä asunnoissa epäillään jalostetun amfetamiiniöljynä maahantuotua huumetta myyntituotteeksi, joka valmiina varastoitiin Turussa, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla oleviin säilytyspaikkoihin. Esitutkinta valmistuu elokuun aikana ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top