Estävätkö Venäjään kohdistuvat pakotteet Airiston Helmen veropetos-asian oikeuskäsittelyn etenemisen?

Airiston Helmi Oy:n juttuun liittyvät veropetos- ym. rikosasia on vireillä, mutta ainakin osa syytetyistä oleskelee Venäjällä. Asian käsittely saattaakin viivästyä.

Erikoissyyttäjä Petri Rautio ja aluesyyttäjä Anja Rantanen-Lahti vaativat rangaistusta kahdeksalle Airiston Helmi Oy:n tapaukseen liittyvälle henkilölle. Syyte on tullut vireille käräjäoikeudessa 9. kesäkuuta, ja syytekohdat ovat törkeä veropetos, törkeä kirjanpitorikos ja törkeä työeläkevakuutusmaksupetos. Syytettyistä kahden kohdalla syyte koskee avunantoa em. rikoksiin.

Syytetyistä liikemies Pavel Melnikov on aiemmin mainittu julkisuudessa. Airiston Helmi Oy -yhtiöön  kohdistuu rikoshyödyn menettämistä koskeva vaatimus. Asianomistajina ovat Verohallinto ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Väitetyt rikokset on tehty vuosina 2007-2019 Paraisilla.

Syytteisiin liittyvät asiakirjat ovat salaisia, kunnes asia on ollut esillä suullisessa käsittelyssä. Salaaminen perustuu oikeudenkäyntien julkisuudesta annettuun lakiin. Haasteiden toimittamisessa ulkomailla oleskeleville syytetyille, joista joillakin on maahantulokielto, liittyen eräisiin venäläisiin yksityishenkilöihin kohdistuviin pakotteisiin, tarvittaneen yhteisymmärrystä Venäjän viranomaisten kanssa, mikä saattaa olla nykyisessä tilanteessa haasteellista.

Prosessin pääkäsittelypäivää ei ole määrätty. Käräjäoikeus tiedottaa asian käsittelyn etenemisestä seuraavan kerran siinä vaiheessa, kun istuntokäsittelyn aikataulu on selvillä.

Monimutkaisen rikosvyyhdin perkaaminen on työllistänyt viranomaisia, teettää töitä jatkossa oikeuslaitoksella. -Mikäli syytettyjen haastaminen ja saaminen oikeuden eteen ei törmää ”yleisiin ulkopoliittisiin syihin”, kuten ennen vanhaan tavattiin sanoa.

https://www.extrauutiset.com/pavel-melnikovin-kanne-kotitarkastus-asiassa-hylatty/

Gleb Ereminin ja Boriss Iljitsovin vangitsemista jatkettiin Airiston Helmi jutussa

https://www.extrauutiset.com/venajan-200-oligarkkia-mista-he-saivat-rahansa/

https://www.extrauutiset.com/200-terabittia-dataa-loytynyt-suomen-ulkomaailmaan-yhdistavien-merikaapeleiden-laheisyydesta-lomamokilta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top