EU-kokous ja Japanin kruununprinssi puolisoineen Helsingissä – Merkittävää haittaa liikenteelle

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen ministerikokous sekä Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttavat liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, tiistaista 2.7.2019 perjantaihin 5.7.2019.

Huomattavimpia vaikutukset ovat Helsingin keskustassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä pääväylillä.

– Sekä EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous että Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu aiheuttavat saattueiden takia säännöllisiä, lyhyitä katkoksia liikenteessä, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Lehtinen arvioi, että nyt pidettävän kokouksen liikennevaikutukset vastaavat toukokuussa Helsingissä järjestetyn Euroopan neuvoston kokouksen liikennevaikutuksia.

Pahimmat ruuhkat perjantaina iltapäivällä

Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttaa liikenteeseen Helsingin ydinkeskustassa tiistaina 2.7. noin kello 14–17.

EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous puolestaan vaikuttaa liikenteeseen keskiviikkona 3.7. noin kello 13 lähtien aina iltaan asti. Tuolloin vieraat saapuvat Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulantiellä, Kehä I:llä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia myös torstaina 4.7. erityisesti Finlandia-talon ympäristössä noin kello 8–24. Vieraat liikkuvat hotelleistaan myös iltatilaisuuksiin.

– Merkittävimmät liikennehaitat keskustassa ovat kokouspaikkana olevan Finlandia-talon ympäristössä ja ylipäätään Mannerheimintiellä, mutta liikennekatkoksia on muuallakin ydinkeskustan alueella, esimerkiksi joidenkin hotellien ympäristössä, Lehtinen sanoo.

Epävirallinen kilpailukykyministerikokous vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi myös Helsingin ulosajoväyliltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle perjantaina 5.7. Tuolloin liikenteeseen on todennäköisesti luvassa viivästyksiä reitillä Mannerheimintie–Kehä I–Tuusulantie noin kello 8–19.

– Merkittävimpiä katkoksia liikenteeseen syntyy todennäköisesti juuri perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan. Suosittelen tuolloin ajamaan pohjoiseen muita reittejä kuin Mannerheimintietä ja Tuusulantietä.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:
Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/iupoliisi
HSL: HSL.fi ja Poikkeusinfo-palvelu

Lähde: Helsingin poliisilaitos

1 Comment

  1. Jussi
    4.7.2019 01:13

    Vastaukset siihen mistä aikovat ilmeisesti puhua ml. Eurooppa EU:n lopetuksen jälkeen ja Ukrainan jakautuminen, tässä päätettynä jo ennakkoon ihan muualla. Hitlerin salatyttäristä Perkkel sai kuin Energia-aseen vaimennettuja kohteen tärinäkohtauksia kesken puheiden ja käyttäytyi harvinaisen realistisen asiallisesti sopeutuen uuteen minimaaliseen rooliinsa maailmassa:
    https://benjaminfulford.net/

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top