EU pitäköön näpit irti meidän metsistä

Tämä oli henki eduskunnan kyselytunnilla. Asiasta käytiin keskustelua sillä virityksellä, että niinköhän hallitus pystyy ja haluaa pitää komission erossa Unionin alueen suhteessa merkittävimmästä metsävarannosta, joka sitä paitsi on kiistatta maailman parhaiten hoidettua.

Kokoomuksen puolelta esitettiin kysymys ja väite, että Euroopan Unionin komissio pyrkii monilla kieroilla tavoilla luonnonsuojelun varjolla käymään Suomen metsien kimppuun, ja yrittää kiertää meidän luonnonsuojelulakejamme jotta emme voisi hyödyntää riittävässä määrin metsiämme ja niissä olevaa perustellusti erittäin merkittävää hiilinielua.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (Kesk.) koitti rauhoitella Kokoomusta sillä, että hallitus puolustaa suomalaisia metsiä, koska ne ovat meille suomalaisille erittäin tärkeitä ja me suomalaiset tarvitsemme niitä.

Suomen kulta on edelleen vihreää ja metsät muodostavat meidän varallisuudestaan keskeisen osan. Länsimaiden vuonna 1948 perustetun Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n selvityksen mukaan Suomi on sen 34 jäsenmaan -mukana mm. USA ja Japani–  joukossa nettovarallisuudeltaan vaurain maa järjestön sisällä. Toisena on Ruotsi ja sitten Yhdysvallat. Tämä kertoo meidän metsiemme arvosta hyvin paljon.

Suomessa auton tarve on Euroopan suurinta, mutta bensa toiseksi kalleinta

Perussuomalaiset kummastelivat, että miten meillä on niin kallista bensa eli ollaan jo reilusti yli puolentoista euron litra, kun euroopassa bensalitra maksaa keskimäärin alle euron. Vain Hollannissa saa bensasta pulittaa enemmän kuin Suomessa.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka kuitenkin väitti, että: ”Bensa maksaa saman verran kuin kymmenen vuotta sitten”. Tämä suututti joitakin ja nauratti vielä useampia. Mutta Harakka pysyi kannassaan ja kertoi käyneensä Pihlajamäen ABC:llä viime viikolla, jossa se maksoi saman verran kuin kymmenen vuotta sitten. Pitäisi varmaan käydä siellä itse kunkin, kun bensan hinta on vakio. Minun tankkauspaikassa tuossa Olarin Shellillä se on noussut noin eurosta eilisen 1,69 euroon, ja viime viikolla se oli 1,56 euroa.

Tänään nimitetty uusi valtiovarainministeri, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko oikein vakuutti, että hallituksen aiemmin tekemän polttoaineveron korotuksen lisäksi uusia bensaveronkorotuksia ei tämä hallitus enää tee. Mutta Saarikko kertoi, että hallitus harkitsee lakiesitystä, jonka perusteella tulee kilometriperusteinen käyttömaksu. Ilmeisesti ”käyttömaksu”, koska ”tietullit” ja ”ruuhkamaksut” ehtivät jo saada niin ruman kaiun.

Mutta jos se merkitsee autojen sirutusta, niin olemme tiellä kohti George Orwellin tulevaisuus dystopiaa 1984. Tuo teos kertoo äärimmäisestä diktatuurista.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi eilen aamupäivällä TV:ssä, että teos on hänen mielikirjansa. -Tai sitten kuulin väärin ja hän sanoikin, että se on hänen oppikirjansa.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. pöh
  27.5.2021 21:44

  ”Mutta jos se merkitsee autojen sirutusta, niin olemme tiellä kohti George Orwellin tulevaisuus dystopiaa 1984. Tuo teos kertoo äärimmäisestä diktatuurista.

  Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi eilen aamupäivällä TV:ssä, että teos on hänen mielikirjansa.”

  Eipä kyllä yllättänyt, taitaa olla koko vihervasemmiston oppikirja.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  27.5.2021 21:47

  Suomalaiset omistakoon metsänsä, mutta hoitakoon niitä myös ympäristöä pilaamatta. Kaiken aikaa metsien avohakkuut (raiskaukset) pilaavat enemmän ja enemmän vesistöjä ja Itämerta. Avohakatusta maastosta valuu orgaanisia päästöjä ayli kaksinkertaiset määrät, koska valumavedet kaksinkertaistuvat kymmeneksi vuodeksi haihtumisen loputtua. Puu haihduttaa 1000 litraa vettä jokaista puukiloa kohti. Puutakaan ei synny, ellei metsässä ole lehtiä ja neulasia, jotka tarvitaan puuaineksen lisääntymiseen. Metsän muokkaaminen voi lisätä orgaaniset päästöt monikymmenkertaisiksi.
  Metsän omistajat tulevat huomaamaan kuinka pitkään avohakkuun jälkeen kestää ennen kuin metsässä on jälleen tukkipuuta. Avohakku tulee lisäksi kalliiksi. Ainoa etu siinä on, rahaa tulee nopeasti ja helposti verrattuna siihen, että kerää metsästä tukkipuut ja jättää suurimman osan puista kasvamaan.

  Vastaa
 3. juha II
  27.5.2021 23:18

  Metsät menevät EU:lle Ruotsin pääministeri Stefan Löfven (S) ja pm. Sanna Marin (SDP) pitävät kyllä siitä huolen!!!

  Vastaa
 4. Huru-ukko
  27.5.2021 23:27

  Kyllä harakka oikeassa oli ja on. Jos kymmenen vuotta sitten tankkasit kympillä, sait polttoainetta kympillä. Sama se on tänäänkin, jos ostat kympillä, saat kympillä.
  Huru-ukko

  Vastaa
 5. Obelix
  28.5.2021 12:20

  Pöh

  ”Eipä kyllä yllättänyt, taitaa olla koko vihervasemmiston oppikirja.” Kyllä, mikä tahansa (talousrikos)poliittinen oppikirja, jonka oppeja noudattamalla aiheutetaan maksimaalista haittaa suomalaisille…niin sen vihervasemmisto valitsee heti repertuaariinsa. Kysymys: Minkälaiset ihmiset toimivat noin? Vastaus: Ilmeisesti ihmiset, jotka vihaavat itseään hillittömästi – tiedostamattaan. Poikkeus tietenkin vahvistaa säännön, tuo kalpea kuolemanenkeli on siitä paras esimerkki. Miksi hän muuten haluaisi johtaa Suomen kansan kohti äärimmäistä diktatuuria, George Orwellin tulevaisuus dystopiaa 1984.

  Vastaa
 6. amen
  28.5.2021 16:47

  Ohisalo,
  ensin harjoittelee kettytyttona metsassa toimintaa joka aiheuttaa parka elaimille karsimysta ja kuolemaa,.ja sitten kun on harjoiteltu tarpeeksi elaimilla on ihmisten vuoro.
  perus sarjamurhaajan elinkaari.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top