EU:n elvytyspaketti sidottu ilmasto-utopiaan ja hiilidioksidi-fobiaan

EU:n tänään tiistaina hyväksymä megalomaaninen ns. elpymispaketti tukee vuoteen 2030 kohdistettujen päästövähennystavoitteiden nostoa, sanoo Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Kun ei voi itkeä ja nauraa samanaikaisesti, yritetään kommentoida.

Tästä ilmastotavoitteiden nostosta emme ole aiemmin kuulleetkaan: Onko tarkoitus lisätä veroja ja rasitteita niin paljon, että loputkin teollisuudesta pakotetaan Kiinaan, missä energia tuotetaan kivihiilellä, saasteet lasketaan pohjaveteen, eikä ay-liike kiusaa? Toki tuotannon ja kulutuskysynnän romahtaminen tukee ”ilmastotavoitteita”, tai mitä ne sitten lienevätkään.

Muutakin johdonmukaisuutta Sanna Marinin koalition toimista voi toki etsiä, kuin suomalaisten maksimaalinen rääkkääminen ja kiusanteko, mutta onko se tarpeen? Kaiken nähdyn ja koetun voi nimittäin selittää täydellisesti edellä mainitulla motiivi-olettamalla, -eikä mitään jää arvoitukseksi. Nimittäin ilmastoon ei vaikuta ilmakehän hiilidioksidin (CO2:n) määrä. Olikohan se 350 ppm:n paikkeilla? -Kysykää ilmastohössöttäjiltä, he eivät sitä tiedä. Puhtaasti kasvitieteellisesti hiilidioksidia pitäisi olla jotain 1000 ppm:ää (miljoonasosaa), että kasveilla olisi optimaaliset olot.

Todellisuudessa ilmakehän CO2-määrän kasvu seuraa aina lämpötilojen nousua, ei edellä sitä. Merkittävin hiilidioksidin ”nielu” ja samalla sen lähde on merien pintavesi: Kylmetessään se sitoo kaasuja, lämmetessään se luovuttaa niitä ilmakehään. Tämä on vedelle tyypillistä.

Maapallon keskilämpötilat kuten myös ilmakehän CO2-luvut ovat olleet paljon nykyistä korkeammallakin tasolla. Jääkausi, jolloin Suomenkin peitti pysyvä jäämassa, päättyi noin 10 000 vuotta sitten ilmaston lämpenemiseen, joka oli suhteellisen nopea ja muutos oli hyvin radikaali: Suomikin muuttui asuinkelpoiseksi, ja tämä kaikki tapahtui ilman teollisuutta, autoja ja ”fossiilisen energian” käyttöä. Nopea muutos ei tuonut maailmanlaajuista ekokatastrofia, vaan lämpötilat ovat siitä alkaen vaiheittain laskeneet, -kunnes ollaan nykyisissä suhteellisen kylmissä oloissa.

Kaikki puhe ihmisen aiheuttamien hiilidioksidi-päästöjen vaikutuksesta maa-planeetan ilmastoon on siis perätöntä ja harhaanjohtavaa. Kuitenkin politiikkaa tehdään näillä väärillä tiedoilla.

Teille ilmastonmuutoksesta puhua-paapottavat tahot tietävät tämän, mutta jauhavat silti jargoniaan. Varokaa heitä! Ympäristöministeriö selittää:

Eurooppa-neuvosto saavutti tänään tiistaina 21.7. sovun EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä ja elpymispaketista, jolla vauhditetaan Euroopan elpymistä koronaviruksen seurauksista. Rahoituspäätöksissä on vahva ilmasto- ja ympäristöpainotus: vähintään 30 prosenttia seitsenvuotisesta 1 075 miljardin euron rahoituskehyksestä ja 750 miljardin kertaluontoisesta elpymisvälineestä tulee osoittaa ilmastotoimiin. Kaiken rahoituksen tulee myös tukea Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.

Et ole unessa, -tämä hulluus on totta.

”Tulos on historiallisen suuri panostus Euroopan unionin ilmasto- ja ympäristötoimiin. Vähintään 30 prosenttia kaikesta EU-rahasta sidotaan ilmastotavoitteiden toteuttamiseen. Lisäksi EU irtaantuu ympäristölle haitallisista tuista. Mikään EU-budjetista rahoitettava toimi ei saa merkittävästi haitata luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston suojelua”, ministeri Mikkonen kuvaa.

Huomatkaa tämä: Suomi edistää aktiivisesti EU:n päästövähennystavoitteen nostoa nykyisestä 40 prosentista vähintään 55 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Nykyiset EU-viskaalit tietäen tämä tarkoittaa lisää rasitteita teollisuudelle, lisää veroja palkansaajille, ja kulutuskysynnän laskiessa lisää työttömyyttä. Kun hiiltä tupruttava Kiina pääsee meidän tuotteidemme kanssa samoille markkinoille, vientikään ei vedä.

”Finis Finlande!” oli kuullemma bobrikovilaisten slogan yli sata vuotta sitten. Suomi kuitenkin itsenäistyi, ja venäläisen kenraalikuvernöörin virka-asunto on nykyisin Suomen pääministerin residenssi.  (Minä en sitä sanonut, -se tuli lukijan mieleen ihan muuten vaan.) 

5 Comments

 1. Orang Utang
  22.7.2020 00:35

  > Todellisuudessa ilmakehän CO2-määrän
  > kasvu seuraa aina …

  Olet aivan väärillä jäljillä. Ei tällä touhulla ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Kun kiinnitämme talousparametrit ilmaan, on niitä helppo poliittisesti säädellä aina sen mukaan mistä päin sattuu tuulemaan.

  Mutta mielenkiintoinen on tapaus Saksa. Saksalla niin kuin muillakin mailla on oma historiallinen karma, joka sitoo maan kohtalon. Kreikan karma on ikuisesti vaeltaa Ateenan ja Spartan väliä; demokratiasta diktatuuriin ja takaisin. Saksa, niin paljon kuin se pelkääkin hyperinflaatiota, on, osittain juuri tuon pelkonsa vuoksi, tuomassa hyperinflaation omalle valuutalleen. Tällä kertaa eurolle.

  Valtioilta ei raha lopu, mutta kansan pöydästä voi kyllä kadota leipä. Vaikka leivän vaihtaminen ekologisiin puunjuuriin ja männyn pettuun on suuri ympäristöteko niin tuo ympäristöystävällisyys ei kuitenkaan poista nälkää.

  Suomen karma muuten on aina sadan vuoden välein joutua lännen, sitten idän, milloin itsenäisyyden, milloin etelän, milloin NATOn kurjistamaksi.

  Valtio itsessään ei voi karmalta välttyä, mutta sen kansalaiset voivat kyllä paeta. Mutta kukaan ei pysty pakenemaan Bill Gatesin geenejä muuttavaa rokotetta: Olemme astumassa aivan uudelle tasolle koko ihmiskunnan rodun jalostamisessa.

  Vastaa
 2. murre riepunen
  22.7.2020 08:01

  Voi hyvänen aika hulluuden määrää, kuinka hieno maa Suomi olikin, kaikki on ( lähes ) tuhottu, eikä laukaustakaan ammuttu…vielä.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  22.7.2020 10:49

  Viime aikoina Suomen ministerit ovat vaalien ja hallituksen vaihdon jälkeen jääneet viroitta Suomessa. EU johdosta on löytynyt noille kansan vahingoksi toimijoille löytynyt paikintopaikkoja. Nämä esikuvat ovat varmaan nykyisten ministereittenkin mielessä. Mistähän noita karrieristeja äänestäneet suomalsiset saavat tyydytystä? Kaipa joku idiootti narsisti tuntee mielihyvää, kun on äänestänyt joskus henkilöä, joka saa komissaarin paikan.

  Vastaa
 4. Perustuslain vastainen
  22.7.2020 12:33

  Eduskunnan puhemiehen on keskeytettävä perustuslain vastainen apupaketti

  Perustuslain 42 mukaan eduskunnan puhemies valvoo että täysi-istunnossa noudatetaan perustuslakia.

  Perustuslain 42 mukaan Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita. Nyt Italian ja muiden annetaan itse päättää miten lahjarahat käyttävät. Luovutettu budjettivalta muille maille, joka kuuluisi Suomen eduskunnalle. Tälläinen on selvästi perustuslain vastaista, joten eduskunnan puhemiehen on keskeytettävä asian käsittely eduskunnan täysi-istunnossa.

  Budjettivalta on eduskunnan toiminnan ydin aluetta.

  Saksan perustuslakituomioistuimen tuomari on todennut:

  ”Budgetary power is the crown jewel of parliament,” said Di Fabi
  spiegel.de/international/europe/0,1518,784442,00.html

  Perustuslaki
  42 §
  Puhemiehen tehtävät täysistunnossa
  Puhemies kutsuu koolle täysistunnot, esittelee niissä asiat ja johtaa keskusteluja sekä valvoo, että asioita täysistunnossa käsiteltäessä noudatetaan perustuslakia.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P42

  Vastaa
 5. asdf
  22.7.2020 19:29

  Maapallo ei ole mikään kasvihuone, jos hiilidioksidi pitoisuus olisi 1000 ppm:ää, maaperän kuivuus kasvaisi kasvit imisivät vettä liikaa maa kuivuisi, kasvit kuolisivat janoon ja eivät osaisi sulkea ilmarakojaan ajoissa, ihmiset olisivat tyhmempiä ihan korkeasta hiilidioksidi pitoisuudesta johtuen, jne. Seuraavaksi joku nerokas keksii, että aurinko voisi paistaa 24h koska kasvit kasvaa paremmin ei se mitään haittaisi, edelleen ne kasvit ei luonnossa kestä sitä nopeampaa kasvua…. Goatse äijäkin laittaa tekniikka pallon perseeseen ei se tarkoita sitä, että se olisi paras kaikille ihmisille vaikka sen peräreikä onkin isoksi kasvanut saati, että ne sitä kestäisi.

  ”Joo ja jokunen miljardi vuosi sitten ei ollut happea yhtään maapallo on aina välillä ollut tulinen möykky ja.” Ilmasto on aina muuttunut se on normaalia, ei se mihinkään vaikuta” ja muuta älyvapaata papukaija lausetta perään. Näitä fraaseja toistavat ei tosiaan ymmärrä sitä ajan määrää, nykyihmisen historia (max~300 000vuotta) vs. planeetta ”ihan vähän aikaa sitten” vaikka 1000 miljoonaa kun ilmasto oli tosiaan erilainen. Miljardi vuotta on 3300 kertaa se aika mitä nykyihminen on alkukantaisimmillaan ollut planeetalla, nykyistä sivilisaatiota etäisesti muistuttavia niin voikin laittaa melkein kolme nollaa lisää kertoimeen. Yleensä nämä tyypit ei ymmärrä miten lyhyt elinikä on ennen kuin kuolevat jos sittenkään.

  ”Arvo”johtajat ja muut viherkommarifasistit tietysti onnistuvat tuhoamaan jo usemamman eliniän saavutukset ja orjuttamaan eteenpäin mutta se ei niitä kiinosta kun taitavat nekin olla liikaa sitä hiilidioksidia hengitellyt, ehkei siellä kuplassa se ilma vaihdu. Näille ”ilmasto on aina muuttunut” tampiolle tiedoksi poliitikot on aina kusettanut ja varastanut kansalta rahaa suomessa , sellainenkin on ollut kuin elokuvatarkastamo joka sensuroi elokuvia, nytten sieltä ne tekijät on siirtynyt vaan sensuroimaan puheita ja sanoja ja on sitä parempaa ja tiedostavampaa väkeä ne tyypit.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top