EU:n ja Yhdysvaltain suunnitelma Venäjän talouden kaatamiseksi

Venäjää painostetaan taloudellisilla pakotteilla vetäytymään Ukrainasta: Estämällä kaupankäyntiä ja rahansiirtoja.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen avasi lauantaina Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen suunnitelmia Venäjän talouden lamauttamiseksi.

”Ensin, poistamme SWIFT-järjestelmästä tietyn määrän venäläisiä pankkeja. Tämä pysäyttää heidän maailmalaajuiset liiketoimensa, ja tehokkaasti blokkaa Venäjän tuonnin ja viennin.

Toiseksi, me halvaannutamme (paralysoimme) Venäjän Keskuspankin varat. Tämä jäädyttää heidän rahansiirtonsa. Ja tekee keskuspankille mahdottomaksi realisoida valuuttavarantojaan.”

EU on laatinut toimenpidesuunnitelman yhdessä Yhdysvaltojen, Britannian ja Kanadan kanssa. Venäjän keskuspankin kansainväliset varannot ovat noin 643,2 miljardia dollaria, kertoo RT. Haastateltu Valkoisen Talon vanhempi virkailija kuvaa tavoitetta sanonnalla ”rupla vapaaseen pudotukseen”, kun se menettää keskuspankin tuen. Ilman valuuttavarantojensa realisoimista Venäjän Keskuspankin on heikkoa tukea ruplaa.

Suomessa tuttu Sberbank on sankitioitavien listalla.

Venäjä on pyrkinyt viime vuosikymmeneltä alkaen vähentämään riippuvuuttaan dollarista, muiden valuuttojen -ja mm. kullan- hyväksi. Kansainväliset luokituslaitokset arvioivat kuitenkin Venäjän rahoitusreservien antavan sietokykyä pakotteita vastaan, kirjoittaa RT.

Saksa suostuu jo venäläispankkien irrottamiseen SWIFT:stä

Saksa on ollut kovin haluton venäläisten pankkien irrottamiseen kansainvälisestä maksujärjestelmästä, senkin takia ettei maakaasua voi maksaa käteisellä. Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal kiitti läntisiä maita pakotteista:

Taloussota rahaliikennettä ja kaupankäyntiä vaikeuttamalla tuottaa riskejä muillekin kuin Saksalle, -se on kaksiteräinen ase.

Luettavaa:

 • RT 27.02. 2022,
 • DW 26.02. 2022.

5 Comments

 1. Katotaan viikon päähän
  27.2.2022 20:48

  No niin… nyt sitten nähdään kauanko sitä kaasua eurooppaan virtaa. ja sähköä Suomeen.

  Se yksi kaasuutki räjäytettiin jo, joten kai kohta menee loputkin? Ainakin erooppalaiset pääsevät maksamaan kaasustaan sen amerikkalaisen hinnan, 400e/tn. Nykyisen 200e/tn sijaan. Ja Intialaiset maksavat sen 60e/tn. Taitaa talous kasvaa Intiassa nopeiten lähiaikoina.

  Vastaa
  1. Snif
   27.2.2022 21:18

   Ehkä Suomen olisi viimeikin alettava omavaiseksi.
   Tässä maassa kun kaasuvaroja olsi enemmän kun tarpeeksi, kun niitä vain osattaisiin sähköksi muuttaa, mutta taitaa olla niin kehitysmaa apinoineen koko suomi että sitä ei vain osata.

   Vastaa
 2. Jallu
  27.2.2022 21:25

  Totta kai täälläkin jotkut iloitsevat, kun Venäjä katkaisee energiatoimitukset. Ilo on kuitenkin ennenaikaista. Joka tapauksessa olisi ollut muutaman vuoden päästä sama tilanne edessä. Kyllä sitä ilman Venäjän energiaakin toimeen tullaan, kun on pakko. Korvaavia lähteitä löytyy ja jos ne maksavat enemmän niin sitten maksavat. Suomessakin turve voidaan ottaa ilman muuta vielä suuremmassa mittakaavassa käyttöön kuin sitä on nyt poistettu käytöstä. Ei Saksakaan varmaan ole luopumasta Venäläisestä energiasta, jollei sillä ole jotain varasuunnitelmaa esim. jatkamalla niiden 3 toimivan ydinvoimalan käyttöaikaa.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  27.2.2022 22:08

  Ajoin juuri tiellä autolla jonossa. Suuri osa on idiotteja jotka kiihdyttelevät ohi ja jarruttelevat minäänsä tyydyttääkseen. Muuta hyötyä siitä ei ole muutamaa sekuntia lukuunottamatta. Sama vaivaa valtioitten johtajapölvästejä. Sota on mieletön ratkaisu, suurvaltojen pitäisi toimia rauhan eteen. Mutta joku niistä tuntee olevansa aina jonossa muiden takana ja eteen on päästävä kuvakieltä käyttääkseni. Jollakin kaistalla on päästävä eteeen.

  Ukrainan sodan yksi tarkoitus oli lopettaa Ukrainan sisällissota. Siinäkin sodassa taisi olla molempien puolien pyrkimys ohittaa. Sota laajeni tästä holtittomasti ja nyt se laajenee taloussodaksi. No se sopii, katkaisisivat koko pankkien ryöstömaailman. Luultavasti Kiina ja Venäjä perustavat oman pankkijärjestelmän, jolloin Yhdusvaltojen valta rahamaailmassa heikkenee. Libyan suunnittelema rahalaitos Afrikalle päättyi Gaddafin tappamiseen. Venäjän ja Kiinam kanssa sama menettely ei toimi.

  SWIFT- järjestelmän katkaisulla tuskin on mitään vaikutusta energiakauppaan. Saksakin muutokseen jo suostuu. Onhan sitä helppo sopia, että Venäjä antaa niin ja niin monta tonnia kaasua ja Saksa vie vastaavasta arvosta muuta tavaraa Venäjälle. Luultavasti asiasta on jo sovittu ja Saksa voi suostua. Näinhän kauppa toimi Suomen ja Neuvostoliiton välillä, kun Suomella olis oma raha ja sen arvo saattoi vaihdella kuten ruplankin.

  Vastaa
 4. Kainuunkonkari
  27.2.2022 22:48

  Nyt kun sekä Intia, että Kiina ovat antaneet Venäjälle ”hiljaisen siunauksensa”, mikä estää Venäjää käyttämästä bulvaaneja em. Maissa? Aikooko Corona-Ursula ja piikki-Biden sanktioida myös Kiinan ja Intian? Ei ihmekään, että venäläiset kokivat tilaisuuden koittaneen, kun EU ja USA ovat ennennäkemättömän karmean kakistokratian lamauttamia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top