EU:n pakotteet kohdistuvat Venäjän oligarkkeihin

Euroopan Unioni on listannut muutamia venäläisiä yksityishenkilöitä pakotelistalle. Tässä heistä muutama.

Euroopan unioni lisäsi tiistaina (01.03.) pakotelistaan  venäläisen miljardöörin Alisher Usmanovin, jäädyttäen hänen varansa . Tämän jälkeen Usmanov ilmoitti eroavansa toistaiseksi Kansainvälisen miekkailuliiton (FIE) puheenjohtajan tehtävästä, muodostuttuaan liitolle rasitteeksi. FIE:n verkkosivuilla julkaisemassaan lausunnossa hän kuitenkin kiisti itseensä kohdistuvat syytökset: ”Käytän kaikkia laillisia keinoja kunniani ja maineeni suojelemiseksi.” Usmanov (68v.) omaa väitteiden mukaan läheiset suhteet Venäjän presidenttiin. Ushmanovin vene on sitten kanissa Saksassa.

Toinen EU:n sanktiopäätöksen kohde, Mikhail Fridman -yksi Venäjän rikkaimmista miehistä, erosi Amsterdamissa listatun matkapuhelinverkko-operaattorin Veonin hallituksesta, mustalle listalle jouduttuaan. Veon operoi matkapuhelinverkkoja Ukrainassa, Venäjällä, Bangladeshissa, Kazakstanissa ja Pakistanissa. Fridmanista sanotaan, että hänellä on ”vahvat siteet Putinin hallintoon”.

Fridman on Venäjän suurimman ei-valtiollisen pankin, Alfa Bankin, yksi perustajista. Pankkia johtaa tällä hetkellä Moskovassa syntynyt Petr Olegovich Aven (66v.), Aven työskenteli ennen pankkia Venäjän ulkoministeriössä, vuonna 1989. Hänestä tuli ulkoasiainministeri Neuvostoliiton hajottua vuonna 1991.

Igor Sechin luonnehditaan myös venäläiseksi oligarkiksi. Hän on hallituksen virkamies. Sechiniä pidetään presidentti Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena, ja arvelujen mukaan jopa Putinin varamiehenä. Stchinin ja Putinin liittolaisuus juntuu jo 1990-luvulta, jolloin hän toimi Pietarin apulaispormestarin Putinin kansliapäällikkönä. Kun Putinista tuli Venäjän presidentti vuonna 2000, Sechin toimi hänen apulaisesikuntapäällikkönään, toimialana turvallisuuspalvelut ja energiapolitiikka. Vuodesta 2004  Sechin toimi Venäjän valtion öljy-yhtiön Rosneftin puheenjohtajana. EU:n asetettamien pakotteiden mukaisesti Ranskan tulli on takavarikoinut Sechinille kuuluvan jahdin, joka yritti lähteä Välimeren La Ciotatin satamasta.

Nikolai Tokarev, valtion omistaman öljy- ja kaasuyhtiön Transneftin johtaja, on myös listalla.  1980-luvulla Tokarev työskenteli Putinin rinnalla KGB:ssä, ja hänen uskotaan osallistuneen Venäjän valtion omaisuuden uusjakoon 2000-luvulla.

Tokarevilla on myös tausta KGB:ssä.  Korkeakoulu-opintojensa jälkeen, 1980-luvun alussa, hän sai komennuksen Itä-Saksaan. Vanhempana upseerina Tokarev toimi väitteen mukaan mentorina nuorelle KGB-virkailija Vladimir Putinille, joka saapui Tokarevin toimipaikkaan Dresdeniin vuonna 1985. Vuonna 1990 Putin palasi silloiseen Leningradiin, kun taas Tokarev pysyi Saksassa vielä vuoden, mutta siirrettiin Berliiniintarkkailemaan työntekijöiden käyttäytymistä”.

Sberbank löytyi

Vuosina 1993 -1996 Tokarevilla oli mielenkiintoinen työpaikka: Hän johti ulkosuhteiden osastoa venäläis-saksalaisessa leasingyhtiössä, joka oli suomalaisia poliittisia yhteyksiäkin omaavan venäläisen Sberbankin tytäryhtiö. Sieltä Putinin poimi hänet hoitamaan Venäjän presidentin kanslian omaisuutta ulkomailla. Kesällä 1999 Tokarev nimitettiin turvallisuuspalvelun päälliköksi, sitten Transneftin varapresidentiksi.

Presidentiksi v-2000 valittu Putin nimitti Tokarevin Zarubezhneftin pääjohtajan virkaan. Vuonna 2007 hänet nimitettiin jo mainitun valtion omistaman Transneftin johtajaksi. Transneft on maailman suurin öljyputkiyhtiö, jonka putkissa kulkee 90 % Venäjän öljystä.

Aleksei Mordašov on Venäjän suurimman teräksenvalmistajan Severstalin suurin osakkeenomistaja, ja Rossija-pankin toimija, jonka nettovarallisuudeksi arvioidaan noin 29,1 miljardia dollaria. Mordasov on Venäjän neljänneksi rikkain mies ja maailman 51. rikkain, kirjoittaa talouslehti. Mordasovilla on ollut laajoja liiketoimia mm. Yhdysvalloissa, kuitenkin ennen vuotta 2014. Vuonna 2011 hän oli ainoa venäläinen osallistuja Bilderberg-klubin kokouksessa St Moritzissa Sveitsissä. Mordasovin huvijahti takavarikoitiinkin juuri Italiassa.

Kiinnostava Gennadi Timtšenko

Yksityisen sijoitusyhtiö Volga Groupin perustaja ja omistaja Gennadi Nikolajevitš Timtšenko on Suomen kansalainen, minkä statuksen hän sai taannoin inkeriläisenä paluumuuttajana, vaikka hänen taustaansa on sittemmin kyseenalaistettu.  Gennadi Nikolajevitš ollut  Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen ystävä jo 1990-luvulla, kuten usea muukin EU:n boikottilistalle päätynyt.

Timtšenko omistaa Taipalsaarella kesämökin, jolla Putinin kerrottiin vierailleen. Ulkovenäläinen toimittaja Roman Anin väittää, että Timtšenko piilottaa yhtiöihinsä presidentti Putinin omaisuutta, -siis toimii bulvaanina.

”Tammikuussa 2013 Sanoma Magazinesin osaomistama moskovalainen Vedomosti-talouslehti julkaisi artikkelin otsikolla ”Timtšenko ja KGB”, jossa arvuuteltiin Timtšenkon mahdollista vakoojataustaa. Timtšenko itse on kuitannut epäilyt hölynpölynä.” (Wikipedia)  Timtšenkolla on Suomessa jääkiekko-bisnestä. Timtshenko on ollut Yhdysvaltojen pakotelistalla vuodesta 2014.

EU:n pakotelista näyttää kohdistuvan Venäjän taloudelliseen harvainvaltaan, jota venäläiset nimittävät oligargeiksi. Oligargit ovat tuttu ilmiö entisen Neuvostoliiton maissa, mm. Kazakhsanissa  ja myös Ukrainassa. Ukrainan presidenteistä ainakin Petro Poroshenkoon on liitetty tämä maininta. Samaan aikaan kun Ukrainan ja Venäjän presidentit Poroshenko ja Putin kyräilivät toisilleen Minskin sopimusneuvotteluissa, oligarkki Poroshenkolla oli karkkitehdas Venäjällä, business as usual. Kaikki taloudelliset kytkökset eivät tarkoita poliittista tai valtiollista samansuuntaisuutta, mutta sanktioita tippuu jos on vääriä kavereita.

 • Tiedot kerätty eri lähteistä.

Video: Mordasovin jahtia viedään:

Videointi: Imperia News.

18 Comments

 1. pöh
  4.3.2022 15:17

  Eipä nuo superrikkaat lopulta pakotteista kärsi, heillä kyllä riittää piilotettua omaisuutta elää yltäkylläistä elämää vaikka seuraavat 1000-vuotta.
  Tavalliset venäläiset (ja suomalaiset myös) kärsii kyllä rajusti.
  Enkä nyt arvostele sinänsä pakotteita, mutta menee se vähän liiallisuuksiin että jotain venäläisiä kurkkuja aletaan kaupasta poistamaan..jne..

  Vastaa
 2. Obelix
  4.3.2022 18:55

  ” Mordasov on Venäjän neljänneksi rikkain mies ja maailman 51. rikkain, kirjoittaa talouslehti. Mordasovilla on ollut laajoja liiketoimia mm. Yhdysvalloissa, kuitenkin ennen vuotta 2014. Vuonna 2011 hän oli ainoa venäläinen osallistuja Bilderberg-klubin kokouksessa St Moritzissa Sveitsissä.”

  Kappas vain, tätähän minä jo vähän ounastelinkin – sattuneesta syystä, eli Lännen kaasu -ja öljyostojen kohdalla ilmenevästä ei-sanktio lepsuilusta! Siis venäläisiäkin on kutsuttuina jäseninä Davosin puolueessa! Ilmankos saavat hallussaan olevan _poliittisen lisenssinsä takia_ ampua tankeilla ukrainalaista ydinvoimalaa – ilman sen suurempia huolia huomisesta.

  Maailmassa on n. 8500 hyperrikasta, joiden ex-pankkiiri, nimeltään Ronald Bernard, kertoo alla olevassa linkissä kammottavista asioista, joita joutui työympäristössään kohtaamaan, ennen kuin tuli lopulta tuntoihinsa.

  Osia on vähintään 1 – 2.

  Vastaa
 3. juha II
  4.3.2022 20:46

  Kiina pelastaa Venäjän talouden ja Putinin. Höpsö-Biden antoi Amerikkalaisten tiedustelutietoa Venäjän liikkeistä Ukrainan rajalla.

  Mitäpä teki Kiinan presidentti? Antoi nämä tiedot Putinille!

  Seuraava potilas on Taiwan ja Presidentti Biden puhuu ”mitä sylki suuhun tuo”.

  Suomi on jo yksin valmis ”salamasotaan”, jolla se sitoo suuret määrät Venäjän joukkoja. ”Jouluksi Siperiaan ja sitä rataa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.3.2022 22:56

   Kinaa ketään pelasta, saattaa #alistaa siirtomaaksi.

   Vastaa
   1. juha II
    6.3.2022 13:36

    Jos Putin on hengissä näin ei tule käymään. Ja aivan sama aikomus ”alistaa siirtomaaksi” on EU:lla, Yhdysvaltain demokraatti-kommunisti-globalisteilla, NATO:lla, WEF:llä, George Soroksella ja Bilderbergin väellä.

    Ei se sen kummempaa ole. Ukraina ei edes taistele itsenäisyydestään kuten Suomi teki sitä aidosti v. 1939 Talvisodassa Neuvostoliittoa vastaan. Jossa se katsoi Suhomen olevan hyökkäysalusta Saksalle ja siinä sivussa halusi liittää sen itseensä ajatellen ”tyhjentää pajatson”!

    Ukraina kipuilee nyt ainoastaan Venäjän ja globalisti-konkkaronkan välillä kumman ”orja” se on. Putin ajettiin sotaan, koska hän on ”donald trump, joka haluaa pitäää Venäjän suurena ja riippumattoman maana. Ei pidä unohtaa, että Venäjä okn suurvalta, jolla on suurvallan yhtä oikeutetut intressitr kuin rosvovaltio Yhdysvalloillakin on ollut jo yli 100-vuotta.

    Mutta tätähän ”lännen” sotapropaganda ei tunnusta, sillä se on saanut nauttia samasta edusta kuin Suomen valtapoliitikotkin eli teflon pinnasta vailla poliittista vastuuta tekemisistään. Päinvastoin! Niistä on palkittu sitä enemmän mitä enemmän on vahinkoa tehnyt!

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     6.3.2022 15:53

     Siellä näyttää siltä, ettei keskimääräinen venäläinen sotilas koe olevansa oikeutetussa sodassa, ja soittelevat itkuisia puheluita äideilleen ukrainalaisten siviilien kännyköistä.

     Toivon, että umpikujaan löytyy jokin ulospääsy.

     ”Putin ajettiin sotaan, koska…” -joku haluaa maailmanlaajuisen talouskriisin? Neuvostoliitto kaadettiin viime vuosisadalla kahdessa vaiheessa:

     I: Reagan kiristi varustelukilpaa, ja tyhjensi neukkujen kassan.
     II: Gorbatshovin apulaiset syöttivät hänelle hienon idean paikata vaje valuutta- ja pörssi-keinottelulla. Gorba nielaisi syötin koukkuineen.
     III. Kun neukkujen rahat olivat kiinni papereissa, tehtiinkin maailmanlaajuinen lama:
     IV: Ja katso: Neukkujen rahat sulivat kuin lumiukko kesäkuussa.
     V: Konkurssiin kaatui koko kommunistinen impeeriumi!

     Nyt ollaan käyty jo koukun-syöttämis -vaihe, ja nykäistään. Venäjän establishment on kauhuissaan, johtaja on vienyt itsensä ja koko valtion heikoille jäille.

     Vastaa
 4. Banjo
  4.3.2022 22:05

  Ai että venäläiset ampuivat tankeilla ukrainalaista ydinvoimalaa…toi on jo yleisesti tiedetty valeuutiseksi.Että silleen.Pakoitteista sen verran jotta ne ovat jo kopsahtaneet omaan nilkkaan Lännessä.Koittakaa pitää mielessä että Helsisngissä on tämä Naton Totuustoimisto.Jos joku luulee ettei ne tee yhteistyötä maamme poliitikkojen ja valta eikun valemedian kanssa niin mulla olisi pari edullista siltaa myydä…:)

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.3.2022 22:55

   Venäläiset ovat ottaneet haltuunsa ydinvoimala-alueen. Ukrainalainen palokunta ehti sammuttaa heidän aiheuttamansa tulipalon.

   Vastaa
  2. Balalaikka
   4.3.2022 23:32

   Ja yleisesti on tiedetty valeuutiseksi sekin, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

   Vastaa
 5. Ari
  4.3.2022 23:26

  Kulttuurimarxistit eli EU ja länsiliittoutuma takavarikoi Putinin tekemisistä ulkopuolisten ihmisten omaisuuksia.

  No mitäpä muuta näiltä kommunisteilta voisi odottaakaan, heitä ei lait ja sopimukset kuten ei rehellisyyskään liikoja paina.

  Jossain oikeusvaltiossa tuollaista toimintaa pidettäisiin järjestäytyneenä rikollisuutena.

  Vastaa
 6. Catilina
  5.3.2022 08:08

  Asiantunteva oligarkki Hodorkovski arveli Putinin vallan voivan vaihtua 3-5 vuodessa. Siis vuodessa, ei päivässä. Käytännössä tämä tarkoittaisi Venäjän voittoa.

  Vastaa
 7. jj.t
  5.3.2022 11:36

  Yad Vashem, Israelin aškenasijuutalaisten päärabbi David Lau ja useat muut merkittävät israelilaiset juutalaistahot lähettivät Yhdysvalloille vetoomuksen, jossa amerikkalaisia vaadittiin säästämään venäjänjuutalainen upporikas talousrikollinen Roman Abramovich Ukrainan sotaan liittyviltä sanktioilta. Vetoomuksen allekirjoittajat toteavat, että Abramovichin rahat ovat hyödyttäneet Israelin valtiota suuresti, minkä vuoksi Amerikan tulee suojella häntä. Toisin sanoen lännen vaaditaan tekevän ulkopolitiikkaa puhtaasti Israelin etujen perusteella. näin ne pakotteet toimivat, tai sitten eivät.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.3.2022 13:29

   Faktantarkistus lienee paikallaan?

   Vastaa
 8. jj.t
  6.3.2022 09:41

  Faktantarkistus lienee paikallaan? niin lienee,Lähteet, Jewish Telegraphic Agency,The Times of Israel, The Guardian.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.3.2022 12:46

   Käytetyt lähteet on linkjitetty oligarkkien nimiin tekstissä. Jostain syystä yksi Forbesin linkki puuttuu, enkä ehdi etsimään. Lukija voi googlata henkilöiden nimillä, tietoa löytyy.

   Paljon kiinnostavaa tietoa jouduin jättämään pois. Nämä karkkimiehet ovatkin jänniä tyyppejä! Hae myös Navalnyn korruptionvastaisen säätiön tietoja, sillä juuri tämän joukon törttöilyjä hän tonki päivänvaloon, -kunnes Putin suuttui. Huomaatkos, että Vladimir Putin nosti profiiliaan poliittisen uransa alussa myös korruption vastustamis -teemalla? Häneltä jäi tosin homma vähän kesken, -ja Navalnylle jäi pelitilaa.

   Sisäinen korruptio on Venäjälle suurempi uhka, kuin Ukraina. -Jolla itsellään on sama vaiva.

   Nämä karkkisedät eivät ole ”Kremlin satraappeja” vaan oman taloudellisen valtansa käyttäjiä, ja politiikkaan taustalta vaikuttajia. Kuka tahansa Kremlissä istuu, joutuu joko nitistämään heidät, -tai liittymään heihin.

   Venäläiset kannattavat Putinia, koska uskovat että hänellä paras toimiva ratkaisu tähänkin #ikuisuusongelmaan. Venäjällä on toivoa, kun siellä sukupolvi vaihtuu ja neuvostoaika ja lopullisesti menneisyyteen.

   Vastaa
 9. juha II
  6.3.2022 13:56

  Ukrainalaiset aivan ITSE aikoivat räjäyttää ydinvoimalan!

  Lännen ja ukrainalaisten ”uutiset” ovat sotapropagandaa. Vai onko niin, että ”rauhan ajankin” valtamedioiden harjoittama silkka valehtelu on pen nyt jo niin päähän, että kaikki mitä ”tuutista” tulee on ”Jumalan sanaa”!!!

  Yrittäkää nyt muistella sen verran historiaa WWI ja WWI millaista sontaa levitettiin vihollisista ja kuinka peiteltiin sensuurilla omia lännen sotarik0oksia ja tappioita!

  Saddam Husseinia ei löydetty luolasta kyyristelemästä. Ei vaan rukoilemassa talosta. Yhdysvaltain hallitus ja media halusi paljon raflaavampaa materiaalia ja kehittelivät luola valheen, koska kemiallisia aseita ei löytynyt kuten Yhdysvallat ja Iso-Britannia valehtelivat. Luola-Saddamin piti olla se oikeutus ja syy myydä kulahtanut sota sohvaperunoille! Tämän ”jekun” paljasti irakilainen tulkki, joka oli koko ajan mukana k0oko touhussa.

  Kuwaitin sodan aikana tyttö kertoi kansainväliselle medialle sydäntäsärkevästi kuinka irakilaiset sotilaat olivat repineet piuhat irti sairaalassa keskoskaapeista niin, että vauvelit olivat menehtyneet. Nyt on paljastunut itsensä tämän tytön kertomana, että koko tapaus oli silkkaa masinoitua valhetta, jolla pyrittiin vielä demonisoimaan irakilaisia roistoja, jota en ollenkaan kiistä, mutta kuitenkin piti vielä saada ”kirsikka kakun päälle”!

  Jos olette nähneet sen kuinka ukrainalainen ”toimittaja” keskeytti Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin tiedotustilaisuuden tullen vaikeroimaan ja itkemään kuinka kurjaa on ukrainalaisilla höystäen tätä naisilla ja lapsilla. Noh tämä ”toimittaja paljastui ukrainalaiseksi nuoreksi naiseksi, joka kuuluukin WEF:n ”talliin” siinä missä Sanna Marin ja muut ”nousevat nuoret poliitiikot”, jotka ajavat vain ja ainoastaan WEF:n etuja yli kansallisten hallitusten. Sama nainen on esiintynyt presidentti Joe Bidenin vaalivideoilla ja häntä on haastateltu tämän kannattajana. Varsin ”monitoiminen” ”toimittaja!!!”

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.3.2022 15:42

   Toki disinformaatiota esiintyy puolin ja toisin, mutta näistä tapauksista ei kannata niin hirveesti perustaa. Iso kuva on kuitenkin se, että venäläiset käyvät sotaa Ukrainassa, ukrainalaiset eivät Venäjällä.

   ”Aivan itse aikoivat räjäyttää voimalan”? -Jotain tolkkua väitteisiin.

   Vastaa
 10. jj.t
  7.3.2022 12:12

  Yhdysvallat ja EU ovat pakottaneet Suomen ja muut länsimaat osallistumaan sotaan asettamalla talouspakotteita Venäjää vastaan. Asiantuntijoiden mukaan pakotteet haavoittavat kuitenkin eurooppalaisia pk-yrityksiä huomattavasti enemmän kuin Putinin sisäpiiriä. Pakotepolitiikan tulos: Goldman Sachs ostaa Venäjän arvopapereita pilkkahintaan.Kyynisimmät maailmanpolitiikan seuraajat uskovat, että talouspakotteiden tarkoitus oli alusta asti Venäjällä sijaitsevan omaisuuden siirtäminen globalistipankkien haltuun.Lähteet: Bloomberg, CNBC

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top