EU:n suunnitelmat ja Suomen metsätalous, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen tuumaustunnilla (SUORA 12:00)

Perussuomalaisten euroedustajat Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen tarkastelevat tänään Euroopan Unionin suunnitelmien vaikutusta suomalaiseen maaseutuun ja metsätalouteen.

Videolähetys alkaa klo. 12:00. Keskustelua seurataan videoikkunan alapuolella.


Videolähetys: Perussuomalaiset.

Marinin hölmöily vihreän siirtymän parissa vie Suomen vararikkoon”, avasi työmies Matti Putkonen tilaisuuden. Putkonen myös kritisoi äskeistä ympäristökokousta tekopyhyydestä Kiinan hiili- ja ruskohiilivoiman lisäämisen suhteen, -kun samaan aikaan Euroopassa voimaloita suljetaan. Etteivät ”ilmastotoimet” koske Kiinaa, se näkyy kiinalaisten tuotteiden hinnoissa. Huomion kiinnittäminen tähän on hyvin vakuuttava signaali Perussuomalaisten hyväksi.

Teuvo Hakkarainen mainitsi ”EU:ssa elettävän vaaran kuukausia”. Hakkarainen muistutti Kokoomuksen junailleen –Petteri Orpon toimesta- eduskunnassa läpi EU:n maksupaketin. ”Pullamössö-Petteri” oli käytetty sanonta. Hallitus on täysin eri mieltä, kuin kansa -muistutti Hakkarainen. Ilmastotavoite ajaa Suomea selvitystilaan. Suomalainen teollisuus menettää kilpailukykyään, ja yksityiset kansalaiset joutuvat toimeentulovaikeuksiin, konkretisoi Hakkarainen.

Hakkarainen mainitsi tehtaita suljetun, tai siirretyn tuotantoa ulkomaille. -Kunnianhimoisen ilmastotavoitteen seurauksena. Suomen hiilitasapainoa arvioitaessa ei kuitenkaan huomioida turvesoiden hiilenpidätys-kykyä. Turvesoiden vaikutus pitää ottaa huomioon Suomen ”hiilinielu-laskelmassa”, vaati Hakkarainen. Suomen teollisuus on Hakkaraisen mukaan ”maailman puhtainta”.

Hakkarainen pohjusti edellä kerrotulla EU:n pyrkimyksen kajota Suomen metsienkäyttöön olevan heikolla pohjalla.

Laura Huhtasaari jatkoi Hakkaraisen viittausta ”vihreistä työpaikoista”: Ne ovat ne työpaikat jotka siirtyvät muualle Suomesta. Huhtasaari kritisoi metsäsertifikointi-ideoita, todeten että meillä on jo toimivat normistot: ”Ei ole järkevää luoda päällekkäisyyttä nykyisten järjestelmien kanssa.” Komissio on sellaista luomassa.  EU:n pitäisi lopettaa jatkuva mikromanageeraaminen, huomautti Huhtasaari viitaten ns. kaskadi-periaatteeseen (puun jatkokäytöstä).

EU:n vihreät tavoitteet -vety-talouden yms. suhteen- vaativat lisäenergiaa, muistutti Huhtasaari. Hiilinielu-tavoitteet saivat myös kritiikkiä. Huhtasaari mainitsi myös luonnontilaisten soiden hiilinieluvaikutus otetaan huomioon Suomen laskelmassa. Se on noin 500 miljoonaa hiilidioksiditonnia, mikä vastaa henkilöautoliikenteen päästöjä.

Suomalaisen ruoan käyttö on ilmastoteko, totesi Huhtasaari. Jokaisen maan tulee vastata hiilitasapainostaan itse, kun nyt näytetään pyrkivän käyttämään Suomen metsiä muiden hiilinieluna.

EU:n sosiaalisen ilmastorahaston saajapuolella ovat aivan muut kuin Suomi, joka joutuu nettomaksajaksi. Kannattaako enää Suomessa tehdä tuotteita kalliilla sähköllä, kysyy Huhtasaari. -Raaka-aineemme kyllä kelpaavat mutta tuotteet tehdään muualla. Ulkomaankaupalle tulee satojen miljoonien lasku, kun Suomen talvimerenkulkua ei huomioida. Huhtasaari havainnollisti Suomen erityisolosuhteita lämpötilavertailulla:

Lehdistön kysymyksissä kysyttiin Puolan tapauksesta. Huhtasaari muistutti, että Puola on suvereeni valtio, ja perussuomalaisten mielestä samat säännöt kaikille. EU on kauppaliitto, ja sen on keskityttävä siihen sekaantumatta jäsenmaidensa asioihin, oli Huhtasaaren ajatus. Puola ja ”oikeusvaltioperiaate” oli aiemmin puheensa A-studiossakin. Huhtasaari ja Putkonen muistuttivat EU:n purkaneen espanjalaisen parlamentaarikon oikeussuojan -hän on nyt poliittinen vanki. -Että se siitä oikeusvaltiosta.

Timmermans ei kuuntele ketään, vaan vie ilmastofanatismia läpi seurauksista piittaamatta, totesi Huhtasaari. Päästökauppaa ei tule myöskään laajentaa liikenteeseen ja lämmitykseen.

6 Comments

 1. tehdään jotain
  5.11.2021 12:30

  En katsonut linkitettyä jaksoa mutta mietin miksi metsistä höpötetään niin paljon ihan turhaan.

  Kun kerran tiedetään että puihin alkaa kertyä CO2:sta vasta yli 100 vuoden ikäisenä, niin miksi kitistään että 70 vuotiaita ei lasketa ”hiilikkieluksi”? Siis jos mennään vihreän agendan mukaan.

  Ja miksi Suomessa höpötetään puun tärkeydestä selluteollisuuden yhteydessä kun hamppukuidusta saadaan seitsemän kertainen määrä kuitua hehtaarilta, ja se on joka vuosi korjattavissa? Toisin kuin metsä. Ennen vanhaan sitä kasvatettiin ja siitä tehtiin vaikka mitä. Kunnes maatalous ei saanutkaan siitä korvauksia kun jättivät sen peltoon haristumaan talveksi. Vain korjatusta sadosta ennen talvea sai.

  Ja sitten, miksi suomalaiset metsänomistajat eivät oksi puitaan ja kasvata nitä latvatupsulla, niin tulos on nopeasti kasvanutta höttöä joka on täynnä ”mustia oksia”. Eikä se oikein kelpaa kuin polttopuuksi. Siksi Suomi on nyt Venäjän tuonnin tyrehtymisen johdosat ongelmissa. Esim. huonekaluteollisuuden koivu tuli Venäjältä. Soitinteollisuuden käyttämät puut keski-euroopasta. Ja lentokoneteollisuuden mänty ulkomailta myös. Soisi myös näille löytyvän toimittajia Suomesta, mutta näille ei haluta kasvattaa puuta. Vaikka hyvin tiedetään että oikein kasvatettu kuusipuu, siitä saa 250 000e kpl, kun se kaadetaan oikeaan aikaa vuodesta. Ja vielä oikean tunnin aikaan.

  Metsätaloudessa mahdollistaa että köyhyys poistuuu talosta kerralla. Mutta se vaatii työtä ja se ei tunnu olevan muodissa metsänomistajilla. Nyt pitäisi lopettaa höpötys ja ruikutus. Ja tehdä asioille jotain.

  Vastaa
 2. Obelix
  5.11.2021 14:36

  ”Metsätaloudessa mahdollistaa että köyhyys poistuuu talosta kerralla. Mutta se vaatii työtä ja se ei tunnu olevan muodissa metsänomistajilla. Nyt pitäisi lopettaa höpötys ja ruikutus. Ja tehdä asioille jotain.”

  Niin todellakin pitäisi, mutta myös _muiden_ kuin yksistään metsänomistajien!

  ”Eräs toimihenkilö kertoo, että häntä painostettiin tekemään kauppoja valtakirjan antaneiden metsänomistajien tappioksi. Kyseisissä tapauksissa metsänhoitoyhdistys olisi halunnut välittää puut omille sopimuskumppaneilleen, vaikka muut ostajat tarjosivat paremman hinnan.

  Ongelmat liittyivät tilanteisiin, joissa metsänhoitoyhdistyksen korjuupalvelu tarvitsi puuta täyttääkseen tekemänsä toimitussopimukset, mutta ei pystynyt maksamaan kilpailukykyistä hintaa.

  Iltalehdelle antamassaan haastattelussa yhdistyksen entinen toimihenkilö toteaa, että kyseisissä tilanteissa syntyy suuri houkutus ohjata yhdistykselle valtakirjakaupalla myytäväksi annettuja puita yhdistyksen korjuupalveluun.

  Valtaosa kaupoista Suomen kymmenissä metsänhoitoyhdistyksissä tehdään aidosti metsänomistajan edun mukaisesti. Ongelmia esiintyy sitä herkemmin, mitä tärkeämmässä roolissa korjuupalvelu on yhdistyksen talouden kannalta ja mitä läpinäkymättömämpää hinnanmuodostus on”, toimihenkilö toteaa Iltalehdessä.”

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1413092

  Vastaa
 3. Tasapaino
  5.11.2021 14:40

  Suomessa teollisuus on maailman puhtainta.
  Suomessa hallinto on maailman tyhmintä.

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  5.11.2021 15:04

  Planeettamme ylimpiä globalistirikollisia ja niiden luomusta EU-diktatuuria nöyrästi palveleva maanpetturijohtomme ajaa suomalaista kansallisvaltiotamme tuhoon.
  Ks. https://www.virkamafia.fi/virkamafia-elvytyskusetus/

  Vastaa
 5. Obelix
  5.11.2021 15:17

  Jatkan vielä:

  Eräs tuttu metsänomistaja kränäsi paikallisen metsänhoitoyhdistyksen kanssa samasta syystä, kuin yllä. Silloinkin erään metsänhoitoyhdistyksen korjuupalvelu tarvitsi puuta täyttääkseen tekemänsä toimitussopimukset, mutta ei pystynyt / halunnut maksaa tarvitsemistaan puista kilpailukykyistä hintaa. Kränästä seurasikin vain: Myyntivuonna metsänmyynnistä saadut tulot veikin VEROTTAJA sitten seuraavana vuonna, kuin kostoksi siitä, että hyvin tuntemani metsänomistaja halusi vain saada metsästään parhaan markkinahinnan.

  Ps. Että sellaisia ovat tämän ❤️sivistysvaltioksi❤️ tituleeratun ja markkinatalouteen muka tukevasti nojaavan maamme perusparametrit! Maassa, jossa verottaja on kuin busineksiä haluttuun suuntaan painostava kummisedän mafia, jolta ”veljet” ostavat itselleen kabinettipalveluita.

  Vastaa
 6. juha II
  5.11.2021 23:44

  Sheriffi jälleen paikalla.

  Persuilla on aivan ikioma ”Big Brother” -ohjelma!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top