Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin hylkäsi perusteettoman valituksen Suomea kohtaan

Suomesta turvapaikkaa hakenut perhe on EIT:n tuomion mukaan valittanut perusteetta käännyttämisestään Suomesta, ja valitus jätetään käsittelemättä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) päätti 27. toukokuuta jättää ilmeisen perusteettomana tutkimatta libyalaisen perheen valituksen käännytyksestään Suomesta.

Perhe käännytettiin Dublin III -asetuksen nojalla Italiaan. Valittajat olivat hakeneet Suomesta kansainvälistä suojelua vuonna 2018, jolloin Maahanmuuttovirasto oli jättänyt valittajien turvapaikkahakemuksen tutkimatta sillä perusteella, että vastuu heidän turvapaikkahakemuksensa käsittelystä kuuluu em. sopimuksen mukaan Italialle. Perheelle ei siksi myönnetty oleskelulupia Suomessa. Hallinto-oikeus hylkäsi valittajien tekemän valituksen, eikä Korkein hallinto-oikeus myöntänyt asiassa valituslupaa.

Valittajat vetosivat Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, valittaen heidän Italiaan käännyttämisen loukkaavan Euroopan ihmisoikeussopimuksen (EIS) 3 artiklaa (kidutuksen kielto), koska valittajien mukaan perheen lapsille ei Italiassa tarjottaisi asianmukaisia vastaanotto-olosuhteita tai heidän tarvitsemaansa terveydenhoitoa. Valittajien mukaan oli lisäksi olemassa vakava riski siitä, että perhe käännytetään Italiasta heidän kotimaahansa Libyaan. EIT antoi asiassa väliaikaismääräyksen, jonka mukaan valittajien käännyttämisestä Italiaan tuli toistaiseksi pidättäytyä.

EIT katsoi ratkaisussaan valituksen olevan ilmeisen perusteeton, eikä ottanut sitä tutkittavaksi

EIT otti ratkaisussaan huomioon Italian vastaanottojärjestelmässä vuonna 2020 tehdyt muutokset. EIT katsoi olevansa vakuuttunut siitä, että Suomen viranomaiset tiedottavat valittajien siirrosta asianmukaisesti Italian viranomaisille, jotta Italian viranomaiset voivat huomioida perheen lasten iän ja varmistaa perheen pysymisen yhdessä. EIT:n mukaan valittajat eivät olleet osoittaneet, että heidän käännyttämisensä Italiaan aiheuttaisi riittävän todellista ja välitöntä riskiä vaikeuksista, jotka olisivat riittävän vakavia kuuluakseen EIS 3 artiklan soveltamisalaan.

 

 

 

3 Comments

 1. Puolueeton
  27.5.2021 21:54

  Euroopan ihmisoikeustuomioistuimella ei tulisi olla mitään sananvaltaa itsenäisen Suomen päätöksille. Valitkaamme siis seuraavissa vaaleissa henkilöt, jotka ovat itsenäisiä suomalaisia eivätkä EU hännystelijöitä.

  Vastaa
 2. Soukka-Sopuli
  28.5.2021 17:55

  Elintasosurffareita ei tänne kaivata ja PISTE❗🇫🇮

  Vastaa
 3. Soukka-Sopuli
  28.5.2021 17:58

  Olen sitä mieltä, että elintasomatkaajia ei tänne tarvita, niin kauan, kun yksikään suomalainen elää epäinhimillisyyden kirouksessa ja puutteessa mm. juuri noiden surffareiden takia ja PISTE.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top