Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja: Ukrainan jäsenyys EU:ssa pian käsittelyssä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ennakoi Ukrainan EU-jäsenyyden hyväksymistä nopeutetussa aikataulussa.

EU:n solidaarisuus, ystävyys ja ennennäkemätön apu Ukrainalle ovat horjumattomia. Keskustelemme Ukrainan jäsenyyshakemuksesta lähipäivinä”, twiittasi  Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tänään:

Eurooppa-neuvoston (European Council) puheenjohtaja Michel mainitsi keskustelleensa tänään Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kanssa. Zelensky kertoo keskustelusta:

”Keskustelin Euroopan Neuvoston puheenjohtajan kanssa, ydinlaitoksiin kohdistuvista uhkista, siviili- ja kriittisen infrastruktuurin pommituksista. Meidän on lopetettava tämä. (Michel) nosti esiin kysymyksen Ukrainan EU-jäsenyydestä . Ukrainan kansa ansaitsee tämän. #PysäytäVenäjä.”

Ukraina jätti äskettäin jäsenyyshakemuksen Euroopan unioniin.

8 Comments

 1. pöh
  7.3.2022 17:49

  ”EU-jäsenyyden hyväksymistä nopeutetussa aikataulussa.”

  Mitä ihmettä nää oikeen säätää?
  Ukrainahan ei täytä vaatimuksia, ja on sodassa parhaillaan, mitäs sitten kun Venäjä valtaa ukrainan, onko Venäjäkin sitten EU:n jäsenmaa?
  Outoa säätöä kyllä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.3.2022 19:48

   Ei EU sodassa olemista kiellä. Suomikin on ollut mukana terrorisminvastaisessa operaatiossa.

   Vastaa
  2. Poismuutto edellä
   7.3.2022 23:34

   Eli silloin rajat aukeaa ja kuka tahansa voi tulla Ukrainasta suoraan mm. Suomeen elämään sosiaalituella lopun elämäänsä, siellä on kymmeniä miljoonia tulijoita muihin EU maihin koska Ukrainan elintaso on niin alhainen.

   Täysin järjetöntä, EU maiden talous tulee romahtamaan aivan täysin, ei mitenkään ole varaa kenelläkään elättää yhtäkkiä vaikkapa 20 miljoonaa sosiaaliturvapakolaista vaikka nämä miten jakautuisivat tasan EU maiden välillä.

   Mieletöntä, täytyypä heti huomenna myydä kaikki EU alueen sijoitukset pois ja laittaa rahat kiinni maihin jotka eivät sekoile, ei siis venäjälle, kiinaan, usaan, kanadaan tai eu alueelle enää mitään rahaa kiinni mihinkään enää koskaan, touhu on mielipuolista.

   Vastaa
  3. Liittymisen vaatimukset
   8.3.2022 09:57

   Eikös EU:n vaatimuksia ole alle 2% vuotuinen inflaatio, tietty BKT, valtion velka ei saa olla tiettyä prosenttia suurempi BKT:sta jne jne jne.

   Esim Viro pisti parissa vuodessa taloutensa kuntoon ja liittyi EU:hun. Ja nyt sitä katuu. Mutta EU:n kautta se sai NATO-jäsenyyden, jonka se luuli auttavan sitä. Ja nyt kun Ukrainan konflikti käynnisti, niin niille selvisi että ne jää taas kerran ihan yksin. Ja siksi ne toivoo että Suomi liittyisi NATO:on, jotta edes Suomi auttaisi Viroa. Toisaalta, JOS Suomi jostain ihmeellisestä syystä päättäisi liittyä NATO:on, olisi meillä isompia ongelmia itsellämme, kuin ”pystyisimme pureskelemaan”. Siinä ei apujoukkoja riittäisi Virolle.

   Ukrainasta vielä sen verran että se itävaltaianen huumekaupoista tuomittu Peter Walzman (Pedro Poroschenko) kavalsi suurimman osan EU:lta tulleista rahoista joilla piti pistää maan infra (rautatiet ja tiestö) kuntoon. Ennenkuin henkilökohtaisesti käsittelisin mitään liittymissopimusta, niin lainojen takaisinmaksusta pitäisi olla maksusuunnitelma ja lainoista pitäisi olla maksettuna ainakin 30%. Korkojen kanssa.

   Tässä Viro-kysymyksessä paras vaihtehto olisi se että Viro eroaisi NATO:sta ja Suomi lakkaisi maksamasta sinne Isäntämaa-maksuja. Sen jälkeen Suomi ja Viro (myös balttian maat) tekisivät keskenään oman sotilasliittouman. Maat säästäisivät vuodessa 10 miljardin verran joka voitaisiin pistää suoraan kalustoon. Ja Venäjällä olisi oma puskurivyöhyke. …vaan mitempä kävi Norjassa kun ruvettiin ajamaan NATO-eroa?

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    8.3.2022 12:00

    Pohjoismaiset puolustusliitot ovat aina kaatuneet Venäjän/Neuvostoliiton vastustukseen, vaikka olisivat olleet läntisemmän puolustusyhteistyön vaihtoehtoja. Suomea ajetaan juuri NATO:oon, mutta ei Helsingistä, ei Brysselistä, ei Washingtonista, vaan? -Joku-muu-mikä?

    Vastaa
    1. Menikö oikein
     10.3.2022 13:13

     Tämä oli paha. Piti oikein miettiä koska ensimmäinen vastaus oli liian selvä: EU. sitten toinen vaihtoehto pohjaa Willie Brandtin ”yhtenäiseen sosialistiseen eurooppaan”, jonka johdosta pääsee Schwabin kabinettiin: SDP. Ja kolmantena vaihtoehtona olisi geopoliittinen asema jolla turvaisimme naapurivaltiota: Viro.

     Vastaan: Viro !!

     Vastaa
 2. juha II
  7.3.2022 20:00

  Kun ja jos Ukraina ja Georgia liittyy EU:hun. Tietää se automaattisesti, että Suomi on yhä enemmän nettomaksaja tai jopa maksaa molempien ali-kehittyneiden korruptiovaltioiden jäsenmaksut ja tietenkin muut ”humanitääriset” tuet.

  Suomalaiselle veronmaksajalle ja kuluttajalle tämä tietää jyrkkää verotusta ja maailman kalleinta polttoainetta! Hienoa! Sillä vm. ”maailmanmestari” on Ruotsi. ”Den glider in!!!”

  Vastaa
  1. Niinhän se on
   8.3.2022 10:00

   Niinhän Suomi oli koko ajan. Tiesitkö että esim Iso-Britania maksi vähemmän jäsenmaksuja viimeisen 10 vuoden aikana kuin Suomi? Syynä oli ”Iso-Britanian taloudellinen ahdinko”. Eli niillä muka meni niin huonosti että ne mankui vuosimaksualennuksia. Ja Suomen talous porskutti niin lujaa että viimeiset kolme hallitusta jakeli rahaa aina kun joku sattui vaan kysymään. Sannamme on pistänyt vielä paremmaksi sanoessaan jo etukäteen että:”Valtio maksaa kaikki kustannukset” vaikka vielä ei ole siitä edes puhuttu.

   Mutta joo, parempi herätä tuntia aikaisemmin jotta saa kerättyä veroja yhteisöäme varten. Meinaan EU-yhteisöä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top