Europol: Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö siirtynyt nettiin Covid-pandemian aikana

Lasten  hyväksikäyttöön liittyvät uhat ovat pysyneet samalla tasolla viime vuosina, mutta lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän verkkomateriaalin havainnoissa oli COVID-19-kriisin akuuteimmassa vaiheessa terävä piikki, kertoo EUROPOLin tämänpäiväinen tiedote.

Rikolliset käyttävät jatkuvasti useita tapoja kätkeäkseen tämän kauhistuttavan rikoksen. He käyttävät P2P-verkkoa, sosiaalisia verkostoitumisalustoja ja salattuja viestintäsovelluksia. Pimeät verkkoyhteisöt ja foorumit ovat kohtaamispaikkoja, joihin osallistujat tallentavat ja lähettävät lasten hyväksikäyttöä koskevaa materiaalia, ja kannustavat muita tekemään samoin.

Lasten hyväksikäytön suoratoisto videolähetyksinä yleistyy edelleenkin. COVID-19-kriisin aikana, kun matkustusrajoitukset estivät rikoksentekijöitä tavoittamasta lapsia fyysisesti, siitä tuli entistä suositumpaa. Joissakin tapauksissa käytetään videopuhelusovelluksia, joissa katsoja maksaa näkemästään online-videosta sen jakajalle. Kun näin levitettyä materiaalia ei tallenneta, sen seuraaminen on uusi haaste lainvalvonnalle.

2 Comments

 1. Pedofilia on maailmanlaajuisesti organisoitua
  6.10.2020 08:06

  Hakusanalla ADRENOCHROME eri hakukoneilta, eikä vain kaikkein sensuroiduimmasta hakukoneesta kuukle, jonka yleisesti harhaluullaan kattavan parhaiten

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.10.2020 11:32

   Tehdyn testin mukaan googelilla pääsee viimeistään viidennellä klikkauksella, kun valitsee ensimmäisenä mieleen tulevan tod.nk. sopivan hakusanan, selvästi laittomaan lapsipornoon. Siis eka klikkaus googele-hausta, sitten löytyneeltä sivulta eteenpäin. Salattuja palvelimia ei tarvitse käyttää.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top