Europolilla toimintapäivä verkkojihadismia vastaan

Europolin Euroopan unionin Internet Referral Unit (EU IRU) toteutti heinäkuussa useaan jäsenvaltioon ulottuneen operaation verkossa tapahtuvaa jihadin (vihan) lietsontaa vastaan.

Toimintaan osallistui Tanskan, Saksan, Unkarin, Portugalin, Slovenian, Espanjan ja Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisia.

Verkkojihadistiseen propagandaan kohdistettu toimintapäivä Referral Action Day (RAD) 14.07. kohdistui internetissä levitettävään online-jihadistiseen propagandaan. Operaatiossa pyrittiin myös vahvistamaan yhteistyötä Europolin, kansallisten viranomaisten ja nettipalvelujen toimittajien välillä, ja terrorististen sisältöjen tunnistamista.

Tarkkailun kohteena olivat terroristijärjestöjen niin sanotun islamilaisen valtion IS:n (ISIS, ISIL) ja Al-Qaidan  ja näiden apujärjestöjen propagandamateriaali. (videoita, äänitteitä ja digitaalisia julkaisuja).

EU IRU järjesti toimintapäivän osana julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuutta, jonka tarkoituksena on puuttua Internetissä tapahtuvaan terrorismin edistämiseen ja verkossa tapahtuvan radikalisoitumisen estämiseen, ja perusoikeuksien ja -vapauksien turvaamiseen.

2 Comments

 1. Piitu
  17.7.2021 08:31

  Suomi ei osallistunut jihadismin/vihan vastaiseen operaatioon, mutta toimii päin vastoin. Kuten ulkoministeriö tiedotti, Suomi hakee aktiivisesti terroristileiriläisiä Suomeen. Jokaisen henkilön nouto yksityiskoneella muutaman virkaelätin saattamana maksaa lähes 100 000 eur per hlö.

  Jos työssä käyvälle ja veroja vuosia maksaneelle suomalaiselle tulee ongelmia ulkomailla, et saa mitään apua. Sanotaan vaan tylysti kannattaa ottaa matkamakuutus. Eipä esim. Miika M. saanut mitään apua Thaimaassa, kun skorpioni pisti. Kaveri kuoli sinne, kun Finnair ei ottanut lennolle vaikka liput oli. Oli kai ohjeistettu, että ”väärä mielinen on jätettävä” sinne.

  Vastaa
 2. juha II
  17.7.2021 21:25

  Ja kissan perse! Eipä voi enää lapsellisempaan kötöstelyyn veronmaksajien rahoja syytää. Olisivat vain ostaneet pommeja, pyssyjä ja veisiä, että uskaltavat juoda vettä jetron ravintelissa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top