eXtrauutiset testasi: Turun Funikulaari

eXtrauutisten toimitus pääsi lopultakin testaamaan Turun Funikulaarin. Tarkoitus on ollut käydä jo useamman kerran, mutta Funikulaari on ollut aina huollossa. Tänään kuitenkin ihme tapahtui ja Funikulaari toimi.

eXtrauutiset saapui paikalle Funikulaarin ala-aseman kautta. Funikulaarin kokoon nähden ala-asemaa voisi kutsua ”vähintäänkin” massiiviseksi. Odotusaulassa totesimme, että koska kyseessä on kuitenkin pohjimmiltaan hissi, niin se on tietenkin ylhäällä, koska me ollaan alhaalla. Aikamme eri nappuloita paineltuamme totesimme, että ilmeisesti Funikulaari lähti ylhäältä alas. Ja kyllä, jo kohta mäkeä puski alas suurriistan ampumakopilta näyttävä mustanpuhuva Funikulaari.

Kun Funikulaari lopulta tuli ala-asemalle, astuimme sisään tähän vaivaiset 6 miljoonaa euroa maksaneeseen ihmelaitteeseen. Ensimmäisenä meille selvisi, että Funikulaari osaa puhua! Se kertoo, mitä se on seuraavaksi tekemässä. Ihan tuli lapsuuden Ritari Ässän auto K.I.T.T. mieleen.

Funikulaari lähti nousemaan mäkeä ylös ja ei aikaakaan, kun olimme jo ns. yläasemalla, joka onneksi sentään oli huomattavasti pienempi kuin ala-asema. Jälleen aikamme nappeja paineltuamme pääsimme ulos Funikulaarista ja totesimme, että se on tuonut meidät keskelle Kakolan rakennustyömaata. 

Hetken maisemia katseltuamme päätimme ajaa Funikulaarilla vielä alaskin. Funikulaari, hissi kun on, oli tietenkin alhaalla, koska me oltiin ylhäällä. Niinpä taas paineltiin eri näköisä nappeja ja kohta metsästyspönttö sieltä jo kipusikin mäkeä ylös. Taas pientä nappishowta, ovi auki, kyytiin, K.I.T.T. puhetta, rinnettä alas, pientä nappishowta ja pääsimme ulos Funikulaarista!

Plussat: Käyttäjälle ilmainen

Miinukset: JÄRKYTTÄVÄN kallis hankintahinta, JÄRKYTTÄVÄN ruma, lähes aina huollossa, eikä edes auki 24/7

Yhteenveto: Paikalle olisi voinut rakentaa portaat, niin olisi säästetty 5,9 miljoonaa euroa.

1 Comment

  1. Jakke Paasinen
    18.7.2019 23:20

    Ulkomailla tällaisesta järjettömästä tuhlaamisesta tehtäisiin jonkinlainen puolueeton korruptiotutkinta. Tuollainen romu ei voi kustantaa 6 miljoonaa euroa.

    Mutta suomessa poliitikon käsi on rakennusfirman taskussa ja toisinpäin, sekä mediaa ei kiinnosta koska asialla ei ollut persu eikä kukaan vihapuhunut.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top