Facebookin käyttöoikeustietueita varastettu!

Lukijamme lähetti meille kuvan ja tietoa kokemistaan ongelmista facebookin viimeviikkoiseen tietosuojahyökkäykseen liittyen. Ongelmat alkoivat erityisesti esiintymään torstaina 28.9. Kirjautuminen palveluun vaadittiin uudelleen ja uudelleen, ongelma on jatkunut edelleen tähänpäivään saakka, tosin eilen 1.10 oli jo pientä edistystä tapahtunut, koska uloskirjaamista ei tehty välittömästi kirjautumisen jälkeen.

Myöskään käyttäjän omatoiminen uloskirjautuminen ja uudelleenkirjautuminen ei ollut helpottanut tilannetta.

Kuvasta käy ilmi, että lukijamme on päätynyt näiden aiemmin uutisoitujen 50 miljoonan käyttäjän ryhmään ja hänet on facebookin toimesta ”uloskirjattu”.

Facebook ei viestissään kerro onko lukijamme tiedot turvassa ja mitä uhkia häneen ja tietoihinsa on kohdistunut. Extrauutiset lähettää facebookille tiedustelun asiassa ja jäämme odottamaan mielenkiinnolla vastausta.

Oletko joutunut saman kokemuksen uhriksi? Kommentoi tai lähetä vihje toimitukselle!

Fb:n ilmoitus:

Olemme saattaneet turvallisuussyistä kirjata Sinut ulos Facebook-tililtäsi. Järjestelmäämme kohdistui hyökkäys 25. syyskuuta 2018. Hyökkäyksessä varastettiin Facebookin käyttöoikeustietueita. Käyttöoikeustietueet ovat digitaalisia avaimia, joiden avulla hyökkääjät voivat ottaa haltuunsa muiden ihmisten tilejä. Kun kirjaamme ihmisiä ulos tileiltään, estämme hyökkääjiä pääsemästä heidän tileilleen käyttöoikeustietueiden avulla.

On epäselvää, onko käyttäjien Facebook-tietoihin päästy käsiksi. Haluamme kuitenkin kertoa, millaisilla toimilla suojaamme tiliäsi. Tilannetta selvitetään edelleen, ja viranomaiset ovat saaneet tiedon tapahtuneesta. Jos havaitsemme hyökkäyksen kohteeksi juotuneita ihmisiä, kirjaamme heidät välittömästi ulos, ja ilmoitamme heille tilanteesta.

Jos Sinut on kirjattu ulos, Sinun on kirjauduttava uudelleen tilillesi, ennenkun voit jatkaa Facebookin ja muiden sellaisten sovellutusten käyttöä, joihin olet kirjautunut Facebook tunnuksellasi. Tarvetta salasasan muuttamiselle ei ole. Mikäli tilille kirjautuminen ei onnistu, katso mitä voit tehdä. (linkki)

1 Comment

  1. Aivan sama
    2.10.2018 21:04

    Eipä haittaa tuollaiset hyökkäykset, koska en ole facebookiin liittynyt enkä aio liittyäkään. Ei kiinnosta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top