Finnairin Siperian-ylilentoihin ei kohdistunut poikkeuksellista tilannetta lauantaina

Keskusrikospoliisin ja poliisi-uniformuissa toimineiden armeijan erikoisjoukkojen suorittama erityistilintarkastus ja käteiskassan tarkistuslaskenta Airiston Helmi Oyj:n tiloissa Paraisilla ei ole aiheuttanut mitään tavanomaisesta poikkeavaa Finnairin Kauko-Idän lennoille. Äskettäin Iltalehdestä saattoi saada käsityksen, että ylilentoluvissa olisi ollut rajoituksia.

Iltalehti 29.09.2018, Ilkka Remeksen  haastattelussa:

Moskova voi myös vastata viesteihin. Voimme spekuloida esimerkiksi sillä, tuliko ensimmäinen signaali jo samana lauantaina, kun Venäjä asetti ilmatilansa käyttöön liittyviä rajoituksia, jotka Finnairin Aasiaan suuntaavien lentojen oli huomioitava. Jos näin oli, kertoi pieni ele paljon. Siperian ylilentoluvathan ovat Finnairille olennainen kilpailuetu, hän sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen.


Finnairista kerrottiin Extrauutisille, ettei mitään tavanomaisesta poikkeavaa tilannetta ole ollut lauantaina 28.09:

  • Ilmatilarajoitukset ovat osa normaalia lentotoimintaa, myös Venäjän ylittävillä lentoreiteillä annetaan normaalistikin erilaisia päivityksiä lento-olosuhteista, ja paikallisista poikkeuksista.
  • Mikään Venäjän lennonjohtojen viimeaikainen ilmoitus ei ole kohdistunut erityisesti Finnairiin. Yhtiö saa samat ohjeistukset kuin muutkin Venäjän ilmatilan käyttäjät.

Kirjailijanimimerkki Ilkka Remes on siis käyttänyt kirjallista ilmaisuvapauttaan, mikä hänelle suotakoon.

Finnairin tuloksesta tulee noin 40% transitliikenteestä Euroopasta Helsinki-Vantaan kautta eri idän kohteisiin. Finnavia on myös investoinut lentoaseman laajennuksiin , juuri em. kaukoidänliikennettä varten. Finnairin etu verrattuna läntisestä Euroopasta lentäviin kilpailijoihin, on lyhyt lentoaika Siperian yli mm. Kiinan ja Japanin kohteisiin. Helsinki-Vantaalta voidaan esimerkiksi Pekingiin lentää yhdellä koneella edestakaisin yhden vuorokauden aikana, mikä ei onnistu lännenpää.


Venäjän ylittävillä lentoreiteillä on taloudellista merkitystä myös Venäjälle, joten niiden häiriötön toiminta on normaalioloissa turvattua. 

Lisää aiheesta:

Talouselämä 07.08.2014: HS: Finnair ajautuu katastrofiin, jos se menettää Venäjän ylilentoluvat.

Lentoposti 26.05.2017: Lisää ylilentolupia ja lisävuoro Moskovaan – Siperian halki voidaan lentää jo 80 viikkovuoroa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top