Finnairin varsinainen yhtiökokous 18.3.2020 peruutetaan koronan vuoksi

Finnair on koronavirustilanteen vuoksi päättänyt peruuttaa varsinaisen yhtiökokouksensa 2020, joka oli tarkoitus järjestää 18.3.2020.

Näin ollen se järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Suomen hallitus tiedotti 16.3.2020, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan enintään kymmeneen henkilöön. Finnairin yhtiökokous ei ole julkinen kokoontuminen, mutta Finnair on Suomen hallituksen linjauksia mukaillen päättänyt, että yhtiökokousta ei ole syytä järjestää vallitsevassa poikkeuksellisessa tilanteessa, koska Finnair haluaa taata turvallisen kokousympäristön sekä yhtiön osakkaille että sen työntekijöille.

Me kaikki olemme siirtyneet ainutlaatuisen poikkeukselliseen aikaan. Tässä tilanteessa olemme Finnairissa päättäneet, että siirrämme yhtiökokouksemme muutaman viikon päähän ja järjestämme siihen myös etäosallistumismahdollisuuden. Turvallisuus, toisista välittäminen, vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus ovat parasta Finnairia. Niin lennoillamme kuin yhtiökokousta järjestäessämme”, korostaa Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen. ”Haluamme antaa kaikille osakkeenomistajillemme yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua kokoukseen vailla huolta omasta tai ympärillä olevien terveydestä.

1 Comment

 1. Orang Utang
  17.3.2020 17:12

  Mikään ei estä yhtiöitä pitämästä kokouksiaan sähköisesti. Ei ainakaan laki. Nyt korona-viruksella ratsastetaan niin valtiollisella kuin yksityiselläkin sektorilla:
  – Yhtäällä luvataan ummet lammet osinkoina ja toisaalla perutaan osingon maksusta päättävä kokous.

  https://www.piksu.net/artikkeli/osingoista-0

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top