Finnlines haluaa hoitaa liikenteen markkinaehtoisesti korona-aikanakin: Tukiaisten jakaminen saa kritiikkiä

Koronapandemia rasitti Finnlinesin tulosta, mutta yhtiö ei ottanut yhtään alusta pois liikenteestä, kertoo emoyhtiön Grimaldin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi maanantaina yhtiön tiedotteessa. Hän arvostelee samassa yhteydessä tukiaisten jakamista.

Finnlines-konsernin matkustajaliikenteestä pandemia leikkasi 50% Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä. Tammi-syyskuussa pudotus oli 70%: Tammi-syyskuussa 2020 liikevaihto oli 363,1 miljoonaa €, mikä oli pudonnut 20% vuoden 2019 saman ajanjakson liikevaihdosta noka oli 450,8 m€.  Tulos  kuluvan vuoden jaksolta oli 54,2 m€ kun vuotta aimmin oli 81,1 m€, vähenemisen ollessa 34%.

Tappioista ja vaikeuksista huolimatta Finnlines ei ole ottanut yhtään alusta pois liikenteestä ja on jatkanut merikuljetuspalvelujaan normaaliin tapaan. Finnlinesilla on hyvin keskeinen rooli Suomelle tärkeiden lääkkeiden, ruokatarvikkeiden ja muiden kulutustavaroiden kuljetuksissa.

Monet Suomen huoltovarmuuden kannalta tärkeät tuotteet, mm. koneet ja niiden varaosat, kulkevat kumipyöräisissä yksiköissä, joista yli kolmannes kulkee Finnlinesin laivoilla Virosta, Ruotsista ja Saksasta Suomeen.

Finnlinesin operoima palvelu Suomen ja Ruotsin välillä ei ole saanut tukea Huoltovarmuuskeskuksen maaliskuussa 2020 myöntämästä 45 miljoonan euron tukipaketista. Lisäksi viimeisin 24,8 miljoonan euron meriliikenteen valtiontuki, jonka Suomen liikenne- ja viestintäministeriön alainen virasto, Traficom, on hiljattain kilpailuttanut useille eri yhteyksille Suomesta Ruotsiin ja Viroon, on räätälöity jo olemassa oleville operaattoreille ja sen ehdot ovat poissulkeneet Finnlinesin avustuksen saajien joukosta.

Finnlines kokee Huoltovarmuuskeskuksen 45 miljoonan euron tukipaketin ja Traficomin kilpailutusehdot kilpailua vääristävinä ja syrjivinä. Traficomin malli tulee myös yhteiskunnalle kalliiksi, ja kuljetuspalvelua on saatavissa Suomen ja Ruotsin välille markkinaehtoisestikin, ilman valtion tukia:

Kilpailua vähemmän vääristäviä, reilumpia, kannattavampia ja kestävämpiä olisivat sellaiset valtion tuet, jotka kohdistuisivat kaikille strategisesti tärkeille varustamoille ja joissa julkisista varoista katettaisiin liikenteenharjoittajan kustannuksia, kuten satamamaksuja, merimiesmaksuja, maahenkilöstön kuluja sekä eläkekuluja. Tällaiseen yhteistyöhön Finnlines on valmis, kertoo yhtiö.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top