Finnlines keskeytti Venäjän-liikenteen

Vaikka toisinkin on uutisoitu, Finnlines on keskeyttänyt liikenteen Venäjälle. Yhtiö osallistuu myös ukrainalaisille suunnattuun humanitaariseen avustustoimintaan.

Finnlines ja Grimaldi-konserni noudattavat kaikkia voimassa olevia lippuvaltioidensa määräyksiä, kansallista lainsäädäntöä sekä EU:n ja kansainvälisen merenkulun säännöstöjä. Tämä koskee myös pakotteita, joita seurataan tarkasti ja Finnlines soveltaa pakotelistoja kaikkeen listoilla olevaan liikenteeseen, lippuihin, yrityksiin ja henkilöihin ja tekee näin myös jatkossa.

Liikennöinti Venäjälle loppui 9. maaliskuuta

Kansainvälisestä tilanteesta kasvavan huolen vuoksi Finnlines päätti yksipuolisesti keskeyttää Venäjän liikenteensä 9. maaliskuuta, vaikka tähän ei ollut suoranaista laillista velvoitetta. Sen sijaan Finnlines ei kieltäydy kuljettamasta ihmisiä tai palvelemaan yrityksiä, jotka eivät ole kansallisella tai kansainvälisellä pakotelistalla, koska tämä olisi vastoin yhtiön syrjimättömyysperiaatetta.

Finnlines ja Finnlinesin laivoja kuljetuksissa käyttänyt Grimaldi-konserni ovat liikennöineet Venäjälle neljästä maasta: Espanjasta, Belgiasta, Britanniasta ja Saksasta. Kaikki liikenne keskeytettiin tämänhetkisen, hyvin tiedossa olevan kansainvälisen tilanteen vuoksi. Keskeytys koskee neljää, Suomen lipun alla kulkevaa laivaa, joiden lastikapasiteetti on yhteensä 16 000 kaistametriä. Kaikki laivat on toistaiseksi siirretty toisille EU-alueen reiteille.

Finnlinesin viimeinen laiva kävi Venäjällä 7. maaliskuuta ja keskeytyksestä ilmoitettiin 9. maaliskuuta. Yhtiö valmisteli päätöstä huolellisesti ja ilmoitti asiasta etukäteen suurimmille asiakkailleen ja sidosryhmilleen, joita keskeytys koskee, jotta riskit ja kustannukset saataisiin ennakoitua ja minimoitua.

Finnlines antaa humanitaarista apua ukrainalaisille

Finnlines ja Grimaldi-konserni ovat huolestuneita nykykriisistä ja toimivat konkreettisesti ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi. Finnlines on tarjonnut matkustajarahtialuksillaan ilmaisen kuljetuksen 3. maaliskuuta alkaen ukrainalaisille, jotka ovat joutuneet jättämään kotimaansa sodan vuoksi.

Avustusrahti lähes korvauksetta

Välimerellä Grimaldi-konserni kuljettaa yhteistyössä korvauksetta satoja ukrainalaislapsia ja -perheitä turvaan läntiselle Välimerelle Sekä Finnlines että Grimaldi-konserni kuljettavat usean Itä-Eurooppaan ukrainalaispakolaisille apua vievän yhtiön rahdit korvauksetta tai lähes korvauksetta.

Grimaldi-varustamon johtama Grimaldi-säätiö on osallistunut aktiivisesti pelastustoimiin ja majoitukseen. Napolissa on järjestetty Itä-Puolan leireille suunnattu lääkinnällisten tuotteiden keräys. Napolissa ja Palermossa on tarjottu majoitusta useille kymmenille ukrainalaisille. Kriisin äkillisyyden vuoksi avustustoimia päivitetään jatkuvasti koko Grimaldi-konsernin laajuisesti ja lisärahoitusta on korvamerkitty tuleviin toimenpiteisiin, kertoi yhtiö perjantaina.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top