Finnlinesin liikenteessä aloittaa lähivuosina yhteensä viisi uutta alusta

Finnlinesin liikenteessä aloittaa lähivuosina yhteensä viisi uutta alusta, jotka on suunniteltu kaikki ympäristövaatimukset huomioiden pienentäen samalla Finnlinesin laivaston hiilijalanjälkeä entisestään.

Näistä kolme on vihreän teknologian hybridijärjestelmällä toimivia roro-aluksia, joihin tullaan esimerkiksi asentamaan merimatkan aikana latautuvia litium-ioniakkuyksiköitä. Matkan aikana varastoitua sähköä voidaan käyttää satamassa ollessa ja siten satamakäynti on päästötön. Kaksi aluksista on uuden sukupolven Superstar-sarjan ropax-aluksia, jotka hyödyntävät nykyaikaisia ilmapäästöjä vähentäviä teknologioita. Molempien sarjojen ensimmäisiä aluksia odotetaan liikenteeseen vuosina 2021–2022.

Finnlines laski reiteittäin matkustajakohtaiset hiilidioksidipäästöt

Matkustajakohtaiset vuoden 2018 CO2-luvut on laskettu Finnlinesin matkustajareiteillä Naantali–Kapellskär, Malmö–Travemünde ja Helsinki–Travemünde. Tiedot päivitetään vuosittain ja vuoden 2018 luvut muodostavat siten perustan tuleville laskelmille. Finnlinesin laivaston vuoden 2018 kokonaishiilidioksidipäästöt (CO2-päästöt) ovat pienentyneet noin 30 % verrattuna vuoteen 2008. Reittikohtaisesti vähennys voi olla jopa enemmän suurempien käyttöasteiden johdosta.

Vuonna 2018 matkustajakohtainen hiilidioksidipäästö reitillä:

  • Naantali–Kapellskär oli 13–14 kg CO2 / matkustaja (MS Finnswan, MS Finnfellow)
  • Malmö–Travemünde oli 15–16 kg CO2 / matkustaja (MS Europalink, MS Finnpartner, MS Finntrader)
  • Helsinki–Travemünde oli 69–79 kg CO2 / matkustaja (MS Finnlady, MS Finnmaid, MS Finnstar).

Vaihteluväli johtuu matkustajamääristä sekä esimerkiksi sääolosuhteista tai reittivalinnoista.

 

1 Comment

  1. Orang Utang
    1.8.2019 15:28

    > merimatkan aikana latautuvia
    > litium-ioniakkuyksiköitä. Matkan aikana
    > varastoitua sähköä voidaan käyttää
    > satamassa ollessa ja siten satamakäynti on
    > päästötön

    Ettäkö ympäristöystävällisiä? Ja hah, hah!

    Ensinnäkin.
    Akkujen lataaminen laivan dieselmoottoreilla on vähintään yhtä saastuttavaa kuin satamaan sähköä toimittavassa ekologisessa voimalaitoksessa tai tuulimyllyssä.

    Todellinen syy
    akkujen lataamiseen merimatkan aikana on verotus. Kun laiva ostaa sähkön satamasta, joutuu se maksamaan arvonlisäveron. Purjehtiessaan avomerellä vapaana kuin taivaan lintu, laivan omistaja voi ladata akkuja verottomalla polttoaineella.

    Eikä siinä kaikki
    Litiumin valmistaminen on erittäin saastuttavaa. Saasteet vain jäävät kuormittamaan kehitysmaiden luontoa, mutta siitähän meidän ei tarvitse välittää.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top