Finnlinesin uusin hybridiroro-alus laskettiin vesille Kiinassa

Finnlinesin roro-laivaston uusin alus, huippuekologinen Finneco I,  laskettiin tänään vesille Nanjing Jinling -telakalla Kiinassa.

Finneco I  aloittaa valmistuttuaan liikennöimisen Suomen lipun alla. Tämä on erittäin merkittävä tapaus suomalaisen merihenkilöstön sekä Suomen huoltovarmuuden kannalta, kertoo Finnlines.

Finnlinesin uudisrakennusohjelmaan sisältyy kolme hybridiroro-alusta, joista Finneco I on ensimmäinen.  Alus valmistuu Nanjing Jinling -telakalla Kiinassa, ja aloittaa liikennöimisen vuodenvaihteessa. Koko uudisrakennusohjelmaan sijoitetaan 0,5 miljardia euroa. Finneco I aloittaa liikennöinnin Finnlinesin Biskaja–Pohjanmeri–Itämeri-reitillä. Alussarjan seuraavat alukset, Finneco II ja Finneco III, tulevat liikenteeseen vuoden 2022 aikana.

Valmistumassa olevat alukset pystyvät kukin kuljettamaan noin 300 perävaunua, 150 autoa ja 500 merikonttia, ja ovat lastikapasiteetiltaan 38 %. suurempia verrattuna Finnlinesin tähän asti suurimpiin roro-aluksiin. Uusiin aluksiin tulee myös energiaa säästäviä järjestelmiä, ja pystyvät satama-manöövereihin päästöttömästi litium-akkujen avulla.

”Tämä merkittävä investointiohjelma on strategiamme mukainen. Uudistamme ja kehitämme jatkuvasti laivastoamme ja nämä uudet ympäristöystävälliset hybridiroro- ja Superstar ropax-alukset ovat seuraava askel Finnlinesin laivaston kehityksessä. Uudet alukset lisäävät lasti- ja matkustajakapasiteettiamme huomattavasti ja yhdessä tarjoamiemme yhteyksien kanssa voimme paremmin vastata asiakkaidemme tarpeisiin. Uudet alukset tarjoavat asiakkaillemme ja yhteiskunnille, joissa toimimme, erittäin vastuullista ja ympäristöystävällistä linjaliikennettä pitkälle tulevaisuuteen. Yhteiskunnat tarvitsevat enemmän kuin koskaan luotettavia liikenneyhteyksiä, ja olemme sitoutuneet turvaamaan elintärkeät merirahtitoiminnot kestävällä ja vastuullisella tavalla,” sanoo Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

Finneco I, tekniset tiedot:

 • Toimitus vuoden 2021 loppuun mennessä.
 • Pituus: 238 m.
 • Leveys: 34 m.
 • DWT, tonnia: 17 400.
 • Lastikapasiteetti: 5 800 kaistametriä & autokansilla tilaa 5 800 m2 & sääkannen kapasiteetti noin 520 TEU.
 • Suunniteltu joustavaksi erilaisille roro-lasteille.
 • Korkein Suomen / Ruotsin jääluokka 1A Super.

Finnlines Oyj on osa italialaista Grimaldi-konsernia, joka on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa.

4 Comments

 1. Kahveltaja
  27.4.2021 08:59

  Tuleekohan näistä yhtä laadukkaita kuin aikanaan Nesteen Kiinasta tilaamista (edullisista) tankkereista, joista piti Suomessa uudelleen hitsata joka sauma? Työ tehtiin salassa ja kaikkien piti telakalla allekirjoittaa salassapitosopimus että asia ei vuoda julkisuuteen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.4.2021 09:36

   Hyvä kysymys. Kerro lisää Nesteen pärekori-tankkereista?

   Vastaa
 2. Mauri Hyhkö
  27.4.2021 10:53

  Hienoa, että italialainen Grimaldi-varustamo huolehtii maamme huoltovarmuudesta kiinassa valmistetuilla ja ulkomaalaisilla miehitetyillä laivoilla. Suomalaisten veronmaksajien kannattaa olla mukana talkoissa maksamassa Italian valtionlainojen lyhennyksiä.

  Vastaa
 3. juha II
  27.4.2021 12:32

  Suomessa ei enää rakenneta laivoja omilla telakoilla. Hih – hei! Vihreää siirtymää!

  Kiinalaiset tuotteet ovat kenties halpoja kaikista kommunistisista syistä, mutta täyttä paskaa kuten kiinalainen liikennekulttuurikin on !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top