Freiburg, Saksa: Yli 50% seksuaalisista väkivallanteoista tekee 17% väestöstä käsittävä ryhmä

Freiburgin yliopistokaupunki, jota on tavattu kuvailla postikorttimaiseksi idylliksi maisemiensa ja kulttuuriperinteidensä takia, ei ole kovin idyllinen jos tarkastellaan seksuaalirikosten määrää. Viime vuonna kaupungissa tapahtui 172 seksuaalisen väkivallan tapausta, joista ulkomaalaisten osuus oli 46 tapausta. Tänä vuonna se on yli 50%.

Äskettäin kaupunki pääsi otsikoihin 8-10< miehen joukkoraiskattua 18-vuotiaan tytön. Nykyisessä Saksassa ja esm. Ruotsissa tämä on yleistyvä rikostyyppi. Otsikkokuvassa viimeisimmän teon epäiltyjä: Vasemmalta oikealle: Majd H. (22v.), kotoisin al Hasaka:sta (Syyria),  toinen kuva samasta henkilöstä, Alaa Al M. (22v.), kotoisin Alepposta. Epäiltyjen miesten joukossa on yksi saksalainen.

Media on uutisoinut näkyvästi po. tuoreen tapauksen, -myös Suomessa. Asian saamista poliittisista ulottuvuuksista on myös kerrottu: Laaja ja aktiivinen kansalaismielipide on noussut vastustamaan ”äärioikeistoa” joka hyväksikäyttää Freiburgin tapauksia poliittisessa propagandassaan. Koska äärioikeiston määritelmä on 2000-luvulla juuri se, että henkilö/ryhmä puhuu ääneen maahanmuuton tuomista epäkohdista, kyseinen leima ja demonisoiminen noudattavat omaa sisäistä logiikkaansa:

 • Maahanmuuton kielteisistä sivuilmiöistä ei saa puhua, sillä äärioikeisto hyötyy siitä.
 • Jos puhut epäkohdista, olet äärioikeistolainen: Sinut tulee vaientaa ja sulkea yhteisön ulkopuolelle.

Tällä logiikalla suurin osa feministeistäkin vaikenee kärjistyneimmästä naisvihan ilmauksesta, seksuaalisesta väkivallasta, silloin kun tekijä kuuluu johonkin ryhmään, jonka tekemisten mainitseminen on julistettu ”äärioikeistolaiseksi”. Ikiliikkuja on keksitty jo vuosisatoja sitten, eikä sekään toiminut.

Freiburgin tapahtumista voi lukea Bildistä (03.11.2018).

Bildin poliisilta saaman tiedon mukaan Freiburgin ulkomaalaisväestö tekee yli puolet kaupungissa kirjatuista seksuaalisen väkivallan tapauksista, tämän vuoden laskelmassa. Sama trendi on muissa Saksan kaupungeissa, Pohjoismaissa, ja mm. Espoossa ja Helsingissä: Erityisesti v.2015 jälkeen tulleet turvapaikanhakijat loistavat määrällistä osuuttaan suuremmalla esiintymisellä törkeissä seksuaalirikoksissa.

Naisiin kohdistuvaa väkivaltaisuutta ja ihmisoikeuksien riistoa tukeva asennemaailma on yleistynyt 2000-luvulla koko Euroopassa. Näistä asioista, ja liberaalista ja humaanista arvomaailmasta, kiinnostuneiden odottaisi suhtautuvan jollakin tavalla po. ilmiöön.

1 Comment

 1. Puolueeton
  4.11.2018 20:07

  ”Maahanmuuton kielteisistä sivuilmiöistä ei saa puhua, sillä äärioikeisto hyötyy siitä.
  Jos puhut epäkohdista, olet äärioikeistolainen: Sinut tulee vaientaa ja sulkea yhteisön ulkopuolelle.”

  1970 luvulla sanottiin
  Kommunismin kielteisistä sivuilmiöistä ei saa puhua, sillä äärioikeisto hyötyy siitä.
  Jos puhut epäkohdista, olet äärioikeistolainen: Sinut tulee vaientaa ja sulkea yhteisön ulkopuolelle.

  Suomen toimittajakunta on edelleen tätä väkeä ”Helsingin Sanomien myöhempi päätoimittaja Janne Virkkunen kertoi naureskelleensa 1970-luvulla sitä, että puolet toimituksesta oli stalinisteja, mikä oli länsimieliselle Olli Kiviselle raskasta.”
  Nyt ei enää puhuta stalinisteista vaan punavihreästä suuntauksesta, jonka tavoitetta ei voi yhdellä sanalla kuvata. Koko maailman integraatio jonkinlaiseen uuskommunismiin, kokonaisvaltaista muutosta kohti sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää sekä tasa-arvoista yhteiskuntaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top