G7-huiput tapaavat maanantaina, -videoneuvottelussa

Maailman seitsemän johtavaa talousmahtia pitävät maanantaina (16.03.) neuvottelun covid-19 -pandemian aiheuttamista taloudellisista ja terveydellisistä ongelmista. Aiheen mukaisesti tapaaminen toteutetaan videoneuvotteluna.

G7-videokonferenssin tarkoitus on koordinoida toimia pandemian vaikutusten hillitsemiseksi. Kokous pidetään Ranskan presidentin Emmanuel Macronin aloitteesta. G7-maihin kuuluvat tätänykyä Saksa, Kanada, Yhdysvallat, Ranska, Italia, Japani ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Keskusteltuani Donald Trumpin ja G7-johtajien kanssa, me päätimme pitää ylimääräisen johtajien neuvottelun videokonferenssina maanantaina, aiheena Covid-19. Me koordinoimme rokotteita ja hoitoa koskevaa tutkimustyötä, ja työskentelemme taloudellisten ja rahoituksellisten vastatoimien parissa.

Tiistaina (17.03.) Euroopan Unionin 27:n jäsenvaltion johtajat tapaavat videoneuvottelussa ensimmäisen kerran unionin historiassa.

2 Comments

 1. Hyvä uutinen
  14.3.2020 11:57

  No tämähän on hyvä uutinen. Nyt niiden keskustelua ja päätöksiä voivat hakkerit katsella ja julkistella.

  Toisaalta, kun tuo porukka ja niiden lakeijat eivät lennä niin maailma pelastuu paremmin kuin gretan metodeilla. Ihmiset ovat nyt lentolakossa, paitsi tietysti greta koska hänen pitää kiertää puhumassa ilmaston saastumisesta. Pitäisikö nyt siis Coronalle ehdottaa Nobelin palkintoa kun se sai enemmän aikaan kuin greta?

  Ja kolmas hyvä asia tässä ”pandemiassa” on se että EU:n ei tarvitse maksaa IMF:lle takaisin ”pandemialainaa” kuin 95 miljardia 11% korolla. Koska EU:ssa todettiin pandemia ennen ensi heinäkuun alkua. Hurja sattuma, eikös ollutkin.

  Negatiivisempina asioina ovat niiden ihmisten työpaikkojen häviäminen joiden tulo on perustunut ”myyntiin ja markkinointii”, eli siihen miten leveästi kansalaiset raottavat kukkaronnyörejään. Niin formulat, jääkiekko, kaikki urheilu jne ovat viihdettä. Ja jos viihdettä ei järjestetä niin suuri joukko siitä elantonsa saavia joutuu miettimään tulonlähteensä uudelleen.

  Eilen mm. Kaisa kertoi että kotiseura on menossa konkurssiin jos kukaan ei lahjoita rahaa. Ööö, miksi? TV-yhtiöt maksavat televisioinnista, järjestysorganisaatio on poikkeuksetta talkooväkeä ja tuomarointi tulee paikalle ilmaiseksi. Kulut ovat mnimaaliset joten mihin tarvitaan tuo 400 000e? Saavatko kilpailijat ”osallistumisrahaa” koska ovat niin kuuluisia? Vai onko johtoporras se joka yhdestä kilpailusta nettoaa koko vuoden palkan?

  Samalla tavalla tänään pari selostajaa kertoi että hyt ei ole enää hommia. Ja kotona on lapsia. ööö… MIksi sitten hakkia lapsia jos perheen tulot ovat kiinni niinkin epävarmasta lähteestä kuin puhuminen?

  Ennen vanhaan kun mietittiin sitä ammattia johon koulun jälkeen lähtee, oli selkeä näkemys että sen piti olla ammatti jota riittää koko elämäksi. Ja jos sillä koulutuksella pystyi tekemään myös muita töitä, niin leipä oli taattu hyvinkin varmasti. Nykyään on näitä ”höttö-työläisiä” joiden tulotalous perustuu siihen että kansa antaa rahaa. Ja se ei ole lainkaan varmaa että kansa tekee niin koko ajan. Nuoriso vielä tuhlaa, mutta tämän jälkeen koko Suomen kansa laittaa kukkaronnyörit kireälleä. Joka toisaalta on hyvä asia ettei ulkomankauppa ihan räjähdä käsiin.

  No, meni vähän asian viereen mutta kaikki liittyy kaikkeen. Yin-Jang.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  14.3.2020 13:18

  Montako minuuttia neuvottelun päätymisestä mahtaa mennä, kun se jo julkaistaan Youtubessa?

  — Julkaisija tietenkin teloitetaan kuin Assagne. Varoituksena muille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top