Gazasta ammuttiin tänäänkin raketteja Israelin puolelle: Putosivat pellolle

Muu maailma hoitelee kriisejään omaan tahtiinsa, mutta Israel ja Gazan kaistaa hallinnoiva Hamas pitävät keskinäistä kärhämäänsä antamatta muiden häiritä. Gazan kuulumisia lyhyesti.

 • Lauantaina (20.04.) Gazan pohjoispuolella oli hälytystila kuuluneen räjähdyksen takia. Yleistä hälytystä ei kuitenkaan annettu, koska raketteja ammuttiin Gazasta ilmeisesti vain yksi.
 • 6000 palestiinalaista on mellakoinut raja-aidalla viidessa eri paikassa.
 • Rajan yli Gazasta oli ammuskeltu perjantaina (19.04.), ja yksi IDF:n hävittäjä kävi ampumassa sotilaallista kohdetta Gazan puolella. Myös kaksi panssarivaunua ampui Gazan puolelle. Kohteet olivat kenttälinnoitteita tai jotain asemia.
 • Palestiinalaishallinnon terveysministeriö ilmoittaa 46:sta hoitoa saaneesta haavoittuneesta rajavälikohtausten yhteydessä.
 • Viimeksikuluneiden kahden viikon aikana yli 200 palestiinalaista on saanut surmansa yhteenotoissa.
 • Viime viikolla rajalla osoitti mieltään 40 000 gazalaista. Kolme henkilöä sai surmansa IDF:n tulituksessa.

Israelin ja Gazaa hallinnoivan Hamas-järjestön välinen jatkuva sotiminen jää helposti maailmalta huomaamatta, vaikka sotilaallisten toimien ja kuolonuhrien määrä ei ole ihan merkityksetön. Maailma näyttää vaan kyllästyneen, ja jättäneen pukarit toistensa iloksi.

Tämänpäiväinen raketti, joka saanee lähipäivinä seuraajia, ammuttiin Gazasta Sha’ar HaNegev:n hallinnolliselle alueelle. Gazan pohjoispuolella, missä on asutuskeskuksia, on asennettu ”Iron Dome” -rakettientorjuntajärjestelmä. Negevissä, joka on maanviljelysseutua ja harvemmin asutettua, sellaista ei ole. Ihmisiä pyritään suojelemaan hälytysjärjestelmällä ja pommisuojiin vetäytymällä.

Asiasta lisää tänään: The Jerusalem Post.

1 Comment

 1. IKirouta
  20.4.2019 20:17

  Hamas kaivaa verta nenästää ja saa mitä tilaa.
  Ei mulla muuta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top