Gazprom luopuu Puolan kautta kulkevan kaasuputken käytöstä

Venäläinen energiayhtiö Gazprom ilmoitti torstaina, että Jamal-Eurooppa-kaasuputken Puolan alueella olevan osuuden käyttö on mahdotonta Venäjän hallituksen asettaman kiellon vuoksi, eikä kaasua pumpata sen kautta.

Venäläisen energiajätin Gazpromin edustaja Sergei Kuprijanov kertoi tänään torstaina, että Venäjän hallitus oli päättänyt määrätä pakotteita useille ulkomaisille yrityksille, mukaan lukien puolalain EuroPol GAZ, joka hallinnoi ja omistaa venäläistä kaasua Eurooppaan kuljettavasta Yamal-Eurooppa -putkesta sen Puolan alueella olevan osuuden. Venäläistä kaasua ei enää kuljeteta linjan kautta. Yamal-Europe-putki, jonka vuotuinen kapasiteetti on 33 miljardia kuutiometriä,  on yksi tärkeimmistä Venäjän kaasun kauttakulkulinjoista Eurooppaan, Itämeren Nord Stream -putkilinjan ja Ukrainan kautta kulkevien putkien ohella.

Kupriyanovin mukaan Puola on EuroPol GAZ:n osakkeenomistajana loukannut Gazpromin oikeuksia useaan otteeseen ja asettanut myös pakotteita venäläiselle energiajättiläiselle.  Saksan sääntelyviranomainen ilmoitti, että putkea ei tällä hetkellä käytetä Venäjän kaasun toimittamiseen Saksaan. Sen sijaan Saksa ohjaa kaasua sen kautta Puolaan.

Luettavaa:

Kaasua vain ruplilla ja kopeekoilla: Puola ja Bulgaria jätetään ilman

Puola ei maksa kaasua ruplilla

Putinisti siellä, putinisti täällä, kaikkialla put put

Onko konsulttivirka palkkio poliittisen uran aikana tehdystä?

2 Comments

 1. pakotteilla EU:n talous kuntoon
  12.5.2022 19:08

  Tämähän todistaa, että pakotteet toimivat.

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  12.5.2022 19:31

  Kyllä pakoitteet toimivat ja ensi talvena monilla palelee perse Euroopassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top