GCM-sopimusta vastustettiin torstaina

Extran kuvaus-tiimi oli eilen torstaina (22.11.) paikalla, kun joukko helsinkiläisiä kävi eduskunnan luona muistuttamassa joulukuussa YK:n jäsenmaiden johtajien eteen lätkäistävästä GCM-kompaktista, jota ei alunperin aioittu eduskunnassa käsitellä hallituksen tiedoksisaantokirjettä syvällisemmin.

GCM-sopimusta käsitellään 10.-11.12. Marrakeshissa Marokossa, YK:n koollekutsumassa kokouksessa. Useissa maissa päätöstä GCM:n allekirjoittamisesta on vältelty viemästä parlamentissa tehtäväksi, tarkoituksella että hallituksen edustaja tai presidentti piirtää puumerkkinsä paperiin ilman parlamentaarista valtuutusta. Onko kyseessä sitova sopimus, sitäkin on pyritty hämärtämään. Sopimukseen kuitenkin sisältyy mekanismien luominen sen noudattamisen seuraamiseksi.

Kansalaisten lienee syytä seurata valppaasti, mitä Marrakeshiin matkustava sisäministeri Kai Mykkänen siellä allekirjoittaa, tai jättää allekirjoittamatta.

Sopimuksen tekstiä ja suomenkielisiä kommentteja voi tutkia vaikka täällä.

4 Comments

 1. Nestori Lundahl
  23.11.2018 11:39

  Toivottavasti Mykkänen ymmärtää jättää Marrakeshin reissun väliin, vaikka niin hirveästi Brysseliin haluaakin.
  Kannattaisi miehen miettiä, että kun ei ole vuoden päästä enää sisäministeri eikä Brysselissä, niin mitä sitten.
  Niin juuri, mitä sitten?

  Vastaa
 2. Pirjo Anita Tolonen
  23.11.2018 11:52

  Eikös tämä ole Ulkoministerin asia eikä sisäministerin… vai peräti presidentin. Presidentti ainakin kuulemma oikein odottaa tätä sopimusta.

  Vastaa
 3. Minä
  23.11.2018 14:03

  Kovin vähältä näyttää porukka. Vaikea saada tehoja, jos osallistujamäärät ovat pienehköjä. Suvakit saavat suuria määriä erilaisiin mielenosoituksiin, paljolti koska heillä on resursseja näkyä ja kuulua sekä lisäksi rahaa palkata artisteja houkuttelemaan ihmisiä. Monikohan on ihan vaan kuunetelmassa showta tuskin edes tietäen, että mistä siellä melutaan.

  Vastaa
 4. PeksuJ
  26.11.2018 01:53

  Jos tällainen Mykkänen
  https://www.magneettimedia.com/turvapaikanhakijoiden-aalto-nousussa-mykkanen-haluaa-lisaa-kiintiopakolaisia/

  menee jotain älyvapaata ”compactia” allekirjoittaan, niin HYVÄÄ YÖTÄ SUOMI!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top