George Floydin pidätystilanteen bodycam-nauhat purettu tekstiksi, -kuva tapahtumasta muuttuu

Atlantintakainen media on raportoinut laveasti Minneapolisin poliisin julkistamia bodycam-nauhoja erään G.Floydin pidätystilanteesta toukuussa. Nauhoilla kuullut keskustelut on translitteroitu ja julkaistu yleisön tutkittavaksi.

Mielikuva rasistisista poliiseista, jolla verukkeella on toukokuusta alkaen surmattu ihmisiä ja poltettu kokonaisia liikekortteleita, ei saa nauhoilta yksiselitteistä tukea.

Poliisipartiokaan, joka saapui paikalle saatuaan hätänumerosoiton G.Floydista, ei ollut niin valkoinen, kuin halutaan kuvitella, eikä partio laiminlyönyt ambulanssin kutsumista jo tilanteen aiemmassa vaiheessa, Floydin fyysisen kunnon herättäessä huolestumista. Onnettomuudeksi sairaanhoitoyksikön tulo viivästyi, väärinkuullun osoitteen takia, ja aluksi annetun vähemmän vakavan tilannekoodin takia.

G.Floyd istui poliisin tullessa ajoneuvossa, jossa oli muitakin matkustajia. Nauhoilta selviää, että nämä kehoittivat Floydia olemaan vastustamatta poliisia. Nauhoilta kuullaan myös ulkopuolisen ääni, joka kehoittaa Floydia menemään vastustelematta poliisiautoon, koska ”pääset sairaalaan nopeammin”. Floydin kunnon romahtaminen oli siis huomattu jo ennen kohtalokasta tilannetta.

Asiat eivät kuitenkaan sujuneet: Mies menehtyi, ilmeisen turhaan. Tapahtunut on tragedia ilman syyllistäkin, poliisin epäonnistuminen tehtävässään. Floydin onnettoman kuoleman poliittinen exploitaatio, -kaupunkientuhoamis-sessioineen, se ansaitsee aivan erillisen tarkastelun.

 

1 Comment

  1. Hullu arska
    12.7.2020 17:58

    Pink Floyd oli hyvä bändi. Onkohan sitä vielä?
    Mutta nuo mielenosoitukset ei ole mielenosoituksia vaan roskasakin ryöstely- ja Tuhoamisvapautta eli laiskojen ihmisten varastamis-sessioita. Ovat kiukkuisia itselleen ja yrittävät löytää syyllisiä muualta ( kaupoista-rakennuksista-poliisista)???

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top