Gleb Ereminin ja Boriss Iljitsovin vangitsemista jatkettiin Airiston Helmi jutussa

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään viikko sitten Airiston Helmi jutussa vangittujen Gleb Ereminin ja Boriss Iljitsovin vangitsemisten jatkamista.

Yhteistyössä Verohallinnon kanssa keskusrikospoliisi sai viikon aikana sellaista näyttöä epäillyn pimeän palkanmaksun osalta, että Venäjän kansalaista vaadittiin vangittavaksi todennäköisin syin törkeästä veropetoksesta epäiltynä ja Viron kansalaista todennäköisin syin epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen. Toinen epäillyistä on ollut Airiston Helmi Oy:n vastuuhenkilö ja toinen sen työntekijä.

Sen sijaan epäillyn törkeän rahanpesun osalta ei viikon aikana saatu sellaista lisäselvitystä, että henkilöitä voitaisiin epäillä rahanpesurikoksesta todennäköisin syin. Esitutkinnassa epäillään lisäksi muun muassa törkeää työeläkevakuutusmaksupetosta.

Itse vangitsemisistunto toteutettiin tälläkin kertaa niin, että Eremin ja Iljitsov olivat Vantaan käräjäoikeuden tiloissa, josta oli videoyhteys Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Käräjäoikeus määräsi Ereminin ja Iljitsovin pidettäväksi edelleen vangittuina, koska on todennäköisiä syitä epäillä Ereminiä törkeästä veropetoksesta Paraisilla vuodesta 2014 – 22.9.2018 ja Iljitsovia avunannosta törkeään veropetokseen Paraisilla 24.10.2014 – 2.4.2018. Syytteen nostamisen määräajaksi on asetettu 28.2.2019.

Juttu käsiteltiin salaisena ja myös tuomio on salainen lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuunottamatta.

Lähteet: Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja Keskusrikospoliisi

 

2 Comments

 1. Igor Vasiljev
  2.10.2018 18:04

  Tämä uutinen ei pidä paikkaansa!!! Valehtelijat!!!

  Vastaa
  1. Waltteri Jokinen
   2.10.2018 18:12

   Kiitos palautteesta Igor,
   olen henkilökohtaisesti paikan päällä käynyt varmistamassa tänään istunnon aikataulut ja osalliset Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta. Lisäksi jutun lopussa on linkki Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tiedotteisiin ja Keskusrikospoliisin tiedotteisiin. Lisäksi asiasta on vielä tiedotteiden jälkeen keskusteltu käräjäpäivystäjän kanssa. Eli juttu on aivan varmasti totta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top