Grönlannissa on kesä – Luvassa hiekkarantoja ja luksuselämää

Grönlannin jäätikkö sulaa ilmaston lämmetessä ja kuljettaa sulaessaan rannikon vuonoihin maailmanlaajuisesti kysyttä hiekkaa.

Jo nyt suunnitellaan innostuneesti parempaa tulevaisuutta Grönlannille tulevana maailman hiekanviejänä, ja innostuneimmat näkevät tämän jopa mahdollisuutena Grönlannin itsenäistymiselle. Onhan hiekka jo niin kysyttyä tavaraa maailmalla, että sitä jopa salakuljetetaan, koska sitä uppoaa tähtitieteelliset määrät mm. uusien rantaviivojen ja pilvenpiirtäjien rakentamiseksi esimerkiksi perinteisen talonrakentamisen ohella.

Onko tulevaisuudessa edessä mahdollisesti Grönlannin itsenäistyminen vai hiekan laittoman kaupustelun kasvu selvinnee aikanaan. Samoin selvinnee myös ensi talvena kuinka paljon Grönlannin jäätikkö taas ehtii paksuuntumaan ennen seuraavaan kesän tuloa.

Lähde: YLE

1 Comment

  1. Jussi
    6.7.2019 06:32

    Se onkin koneesta katsottuna todellakin nimensä mukaisesti lähes vihreä ja sula alue. Ehkä maantietellinen pohjoisnapa on jo siirtynyt niin kauas Venäjän sisäiseen pohjoiseen ja samalla pallon akseli vaaputtaa kuten ennenkin lisävaihtelua auringon lämmön saantiin. Tai sitten aluetta/merta saatetan HAARPittaa kuumaksi jonkun toimesta avaten luonnonvaroja käsille, laivaväyliä ja luonnonsatamia.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top