Grooming-ilmiö Lahdessa jo v.2017, mutta julkinen vaikeneminen piti

Parisen-vuotta sitten Etelä-Suomessa koettiin samanlainen ilmiö, kuin kesällä ja syksyllä 2018 Oulussa: Lähi-itä-taustaisten nuortenmiesten aktiviteetit 10-15 ikäisiä tyttöjä kohtaan aiheuttivat kielteisiä seurauksia uhreille, rikkoivat lakeja, suututtivat lahtelaisia ja ylittivät uutiskynnyksen. Hallitustason paniikkia saimme kuitenkin odottaa näihin päiviin asti.

”Meidän on saatava lapset pois sieltä”, Veera (nimi muutettu) sanoo aidolla äidin tuskalla.

Näin siis paikallislehdessä vajaat kaksi vuotta sitten. Ministeritasolla tätä tuskanhuutoa ei kuultu silloin, eikä kuulla nytkään. Julkisesti ilmaistu huoli on ”ennakkoluulojen” viriäminen tapahtuneiden asioiden seurauksena, ja joskus persujen kannatuksen nousu. Lahtelaisten lausunnoissa mainitaan kauppakeskus Trio. Siellä turvapaikanhakijat hengailevat pitkät päivät, ja saalistavat kouluikäisiä tyttöjä. Koulupäivä loppuu yleensä alkuiltapäivästä, ja lapsilla on tunteja aikaa ennen vanhempien paluuta työpaikoiltaan. Perinteisestikin koulusta koteihin ei ole menty suoraan, vaan on tavattu tuttuja ikätovereita juuri ostoskeskuksissa yms. talvilämpimissä paikoissa. Nyt nämä paikat ovat aikuisten seksinälkäisten miesten miehittämiä.

Työssäkäyvän kansanosan luodessa verokertymää työpaikoillaan heidän lapsensa ovat hetken omillaan, ilman suojelevaa valvontaa. Ne puheenvuorot, joissa joku on yrittänyt kiinnittää huomiota kaikilla Suomen paikkakunnilla rehottavaan toimintaan, on vaiennettu ”rasistisina”, -ja lisää lakeja ollaan säätämässä ei-toivottujen asioiden pitämiseksi poissa julkisesta keskustelusta. Puhuihan pääministerimme Juha Sipilä uudenvuodentervehdyksessään #vihapuheesta kuin se olisi rikoslain tuntema rikos. Näinhän ei ole, mutta väite kuultuna auktoriteetin suusta vaientaa.

Uusi Lahti kirjoitti:

Asunnolla tytöille todellakin juotetaan alkoholia, jotta miehet pääsevät lopulliseen tavoitteeseensa. Kun tyttö on riittävän puolustus- ja harkintakyvytön, useampi nuori mies käyttää häntä seksuaalisesti hyväksi. Veera käyttää tilanteesta kiertelemättä ja kaartelematta sanaa raiskaus.

Myöhemmin maahanmuuttajataustaisilla nuorilla miehillä on tapana osoitella kauppakeskuksen käytävillä ohi meneviä nuoria tyttöjä ja käydä retostelevaan sävyyn läpi, kuka on ollut kenenkin kanssa. Tällaisten keskusteluiden sävy on Veeran saamien käännösten perusteella tyttöjä kohtaan hyvinkin pilkallinen. Aika ajoin nöyryytys menee fyysiselle tasolle, jolloin on nähty esimerkiksi kengällä heittämistä tai sormien päältä kävelyä.

Tähän rinnastuukin hyvin tämänhetkinen virallinen huoli Oulussa todetuista(?) vihaisista katseista, jotka ovat karkoittaneet turvapaikanhakijamiehet paikalliselta ostarilta. Että nämä joutuvat kokemaan halveksuntaa, -siitä on huolissaan koko virallinen Suomi. Näitä oman ilmoituksensa mukaan 17-vuotiaita nuorukaisia ei kuitenkään liene huoriteltu ja heitelty kengillä?

Lisää aiheesta: Uusi Lahti 08.03.2017: ”Olen kuullut asioita, joita en edes haluaisi tietää” – lahtelaisella äidillä on painava viesti etenkin teini-ikäisten tyttöjen perheille.

Tähän asti suomalaisten ja maahanmuuttajien kahnauksia on pyritty estämään kiinnittämällä huomiota suomalaisten asenteisiin. Mm. entinen presidenttimme Martti Ahtisaari, syntyjään Oulusta, kehoitti taannoin tutustumaan rohkeasti ”uusiin suomalaisiin”, ja vaikkapa kutsumalla heitä kahvittelemaan. Nyt näyttää käyneen niin, että uudet oululaiset ovat jopa käyneet kodeissa vanhempien poissaollessa.

Syksyn 2015 jälkeen on nähty monia kampanjoja ja massatapahtumia, joita on markkinoitu tehokkaasti myös koululaisille. Useatkin entiset presidentit ovat jopa läsnöolollaan avittaneet tilaisuuksia, joiden sanomana on ollut madaltaa kynnyksiä suomalaisten ja maahantulleiden väliseltä kanssakäymiseltä. Nyt kun tavoitteeseen on päästy, kuulemme Juha Sipilän ja Kai Mykkäsen huutavan ”ei omakädenoikeutta eikä vihapuhetta”. Niin mikä meni pieleen?

Mielipidekirjoitus.

3 Comments

 1. Maija Meikäläinen
  12.1.2019 18:02

  Tämä on heti saatava mahdollisimman monen tietoon. Vaikeneminen pitää lopettaa

  Vastaa
 2. Juurekas
  13.1.2019 04:23

  Maata hallitsevat ihmiset, joilla ei ole minkäänlaista halua ajatella oman kansan parasta. He ovat uskomattoman selkärangattomia ja todellisuudesta vieraantuneita. Hallituksessakin on uskovaisia ihmisiä, jotka ovat erityisen valheellisia, sanansasyöjiä ja itsekkäitä. Eivät ole hyvää mainosta uskonnolleen. Heidän oman uskontonsa mukaan he ovat matkalla helvetin alimmille kerroksille. He todistavat sen puolesta, että uskovaisuus ei tee rehellistä.

  Vastaa
 3. kaipis
  13.1.2019 21:05

  Toivottavasti näistä tällä kertaa saadaan näkyviin muutakin kuin pelkkä jäävuoren huippu. Muistelisin kuitenkin Ahtisaaren olleen Viipurin poikia..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top