Gürgan Taciroglu tuomittiin alaikäisen raiskaamisesta

Jyväskylässä asuva Gürgan Taciroglu tuomittiin keskiviikkona (10.10.) Keski-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen. 26-vuotiaan Taciroglun uhri oli 15-vuotias tyttö.

Taciroglu oli viime kesänä houkutellut useita nuoria autoonsa, ja kuljetellut heitä näiden kotiosoitteisiin. Viimeisenä autoon jääneen 15-vuotiaan tytön Taciroglu pakotti tämän kehitystä vahingoittavaan seksuaaliseen tekoon. Käräjäoikeus tuomitsi Taciroglun maksamaan uhrille korvauksia 10 800 euroa, ja uhrin oikeudenkäyntikulut.

Tuomittu viettää nyt aikaansa vankilassa Kuopiossa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tuomiosta kertoi Keskisuomalainen 11.10., ja Iltalehti 13.10.2018.

Taciroglun facebook-profiilista imuroituja kuvia leviää nyt somessa, ja lukija löytänee ne itse. Mikäli lukija voi yhdistää Taciroglun muihin vastaaviin rikostapauksiin, tiedot voi toimittaa Keski-Suomen poliisille. Tekotapa keskiviikkona tuomitussa tapauksessa ei ole aivan ainutkertainen.

Gürgan Taciroglun tapaus kertoo myös median aiempaa avoimemmasta uutisoinnista etnisen taustan omaavien rikollisten suhteen: Maahanmuuttajuus ja henkilöllisyys paljastetaan nykyisin siinä kuin rikoksentekijän kotimaisuuskin. Median ”nuivistumista” osoittaa mm. oheinen KSML:n uutisleike.

1990-luvulla joukko toimittajia päätti ihan kokouksessa pidättäytymisestä ”vastuulliseen tiedottamiseen”, so. ulkomaalaistaustaisuuden piilottamiseen uutisoinnissa. Tämä linja johti toisinaan naurettavuuksiinkin, ja joskus ”tummien miesten” tai ”etelämaalaisten” yleiseen altistamiseen leimaamille, kun rikoksia tekee todellisuudessa vain pienehkö joukko useimpien ulkomaalaistaustaisten pysyttäytyessä lain oikealla puolen.

Poliittinen korrektius, millä nimellä em. arkailevaa uutisointia toisinaan kutsutaan, on viime aikoina ollut lievenemässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top