Haagan puukottajan henkinen koti: Mahdin armeija (VIDEO)

Haagassa entisen vaimonsa murhayrityksestä epäiltynä etsitty irakilainen kuului kotimaassaan shia-ekstremistiseen puolisotilaalliseen järjestöön ”Mahdin armeijaan”.

Shia-miilisejä on esiintynyt Suomessa muutaman kerran, ja Helsingissä nähtiin jo 2000-luvun alussa rauhanmielenosoituksessa (sic!) libanonilaistaustaisen äärijärjestön Hezbollahin (”jumalan puolue”) lippu. Samassa yhteydessä shia-ääriporukka kivitti kadun varrella olleita kristittyjä: Nämä olivat puolustaneet Israelia. Oulun ns. puurokapinan johdossa esiintyneen turvapaikanhakijan fb-profiilin kuva-arkistosta oli löytynyt aineistoa, josta päätellen hän oli Irakissa toiminut mm. shia-paramilitaarien upseerina.

Uskonnollisissa miliiseissä henkilö saattaa harjaantua erilaisiin väkivaltaisiin rutiineihin. Suomeen turvapaikanhakijoina tulleilla irakilaisilla on ollut kuvatallenteina mm. päiden irroittamisen esittelyä. Uskonnolliset miliisit ovat olleet osa Lähi-Idässä meneillään olevaa selkkausten sarjaa, ja niiden poiskitkeminen tai rauhoittaminen on ollut hyvin haastavaa. Irakin shia-ekstremistit olivat USA:n tukemille Bagdadin hallituksille suuri riesa, kunnes ne päästettiin hallitukseen.

Seuraavassa shia-miliisin julkaisemaa materiaalia, joka kuvastaa sikäläistä henkistä tilaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top