Haarez: ISIS:llä länsimaisia panttivankeja Syyriassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tänään puhuessaan Sotshissa, että ”islamilaisen valtion” (ISIS-ISIL:n) terroristeilla on hallussaan lähes 700 panttivankia Eufratin eteläpuolisella alueella Syyriassa. Joukossa on myös USA:n kansalaisia. Panttivankeista suuri osa on otettu terroristien hyökättyä pakolaisleiriin USA:n tukemien joukkojen hallitsemalla alueella.

Asian kertoi tänään Haarez. Lehden mukaan Putin mainitsi puhuessaan Sotshissa Mustanmeren rannalla, että USA:n tukemien voimien jihadisteilta ottamilla alueilla yhä toimivat ”islamilaisen valtion” terroristit ovat uhanneet teloittaa 10 panttivankia joka päivä. Hän katsoo tämän osoittavan, että terroristit ovat yhä voimissaan ja toimintakykyisiä tällä alueella.

Uutistoimisto TASS kertoi keskiviikkona (17.10.), saman tiedon: ISIS-terroristit ovat ottaneet noin 700 panttivankia hyökättyään Deir al Zorin alueella 13.10. pakolaisleiriin. Aluetta pidetään USA:n tukemien joukkojen kontrolloimana. TASS:n mukaan vangituissa on 130 perhettä, ja tämä on tapahtunut Hajinin kaupungissa.

Haarezin uutinen 18.10.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top