Haavisto koittaa pysyä väkisin julkisuudessa

Yhdysvallat puhui tänään Helsingin kaupungintalolla ulkoministeri Antony Blinkenin suulla.

Puhe tulvi kohteliaisuuksia Suomelle ja sylintäydeltä tervetuloa NATOon. Mutta keskeistä puheessa oli ankara Venäjän tuomitseminen sen Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen vuoksi.

Blinkenin puhe oli hengeltään samanmoinen Putinia kohtaan, kuin Nurbergin pääsyyttäjän loppupuheenvuoro natseja vastaan käydyssä oikeusistunnossa. Blinkenin mukaan mitään ei anneta anteeksi, eikä Ukrainalaista maaperää luovuteta Venäjälle ja on selvää, että Venäjän on luovutettava takaisin Ukrainalle sen nyt hallussaan pitämä viidesosa Ukrainan maa-alueista.

Blinken laski leikkiä, jonkun mielestä jopa rienasi, Venäjää sanomalla, että ”monet ovat tähän sotaan tullessa luulleet, että Venäjällä on maailman toiseksi vahvimmat sotavoimat (Yhdysvaltojen jälkeen), mutta nyt on käynyt selväksi, että sillä on toiseksi vahvimmat sotavoimat Ukrainassa.”

Haavistolla on hätä

Suomen virkaatekevä ulkoministeri Pekka Haavisto pelkää ilmeisesti yötä päivää hetkeä, jolloin ”valkoinen savu” sovun merkiksi leijuu Säätytalon piipusta ja Pekka Haaviston ja vihreiden valta ulkoministerinä ja ulkoministeriössä on vain ikävä muisto.

Haavistohan on ollut presidenttiehdokas jo yli 10 vuotta ja tulee olemaan sitä taas seuraavissa vaaleissa ja mikä ettei myöskin sitä seuraavissa.

Mutta, kun uusi hallitus nimitetään niin sen ulkoministeriksi tulee joko Kokoomuksen, Perussuomalaisten tai RKP:n edustaja. Tämä merkinnee myös sitä, että vihreys siivotaan hallinnonalalta niin tarkkaan, kuin se virkakieltoja asettamatta on mahdollista.

Haavisto vihreineen on keksinyt aivan absurdin idean, että hän tunkisi mukaan Ruotsin ja Turkin välisiin neuvotteluihin mitä tulee Ruotsin NATO jäsenyyteen. Mitä ihmettä Haavisto tai uusikaan Suomen ulkoministeri sellaisessa neuvonpidossa tekisi? Suomi on jo NATOn jäsen, eikä tuo soppa mikä on kiehunut Ruotsin ja Turkin välillä tarvitse lisäkokkia ja varsinkin, kun tiedossa on, että Turkin pääneuvottelija, juuri uudelleen valittu presidentti Recep Tayyip Erdogan inhoaa Haavistoa, minkä Erdogan ilmaisee myöskin mielellään kuvatuissa TV-uutispätkissä.

Sitä paitsi Ruotsissa astui eilen torstaina voimaan uusi terroristilainsäädäntö, siis sellaisena kuin Turkki sitä toivoikin, eli mitään esteitä Ruotsin jäsenyydelle ei enää ole.

Mitä ihmettä Haavisto sitten siellä tekisi haahuilemassa? Ei yhtään mitään, mutta olisipa Ylen ja Maikkarin kanavat sekä Vihreän Langan megapainoksen (Helsingin Sanomat) sivut taas Pekkaa pullollaan selittämässä, kuinka oikeastaan on vain Haaviston ansiota, että Ruotsi vihdoin pääsi Natoon, Suomesta nyt puhumattakaan.

On todellakin uskomatonta tuo röyhkeys millä Haavisto &kumpp. käyttää hyväkseen suurimpia tiedotusvälineitämme, tosin kauheasti niitä ei tarvitse pakottaa, koska vihreitä toimittajia ja päätoimittajia on valtamediassa nurkat pullollan.

Täytyy vaan isänmaan edun vuoksi toivoa, että Orpo saa rivit suoriksi Säätytalolla ja valtakuntaan saadaan uusi ulkoministeri ja mielellään sellainen joka ei käy loputonta presidenttikampanjaa.

Ps. En ihmettelisi yhtään sitäkään jos RKP:n strategia olisi se, että venytetään hallitusneuvotteluja mahdollisimman pitkään, jotta heidänkin ehdokkaansa Pekka Haavisto saisi paistatella TV-lamppujen loisteessa vielä mahdollisimman pitkään -ainakin NATO:n Vilnan huippukokoukseen saakka, jonne on tulossa myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden joka piipahtaa mahdollisesti Euroopan reissullaan myös Suomessa.

Seppo Huhta4 Comments

 1. pöh
  2.6.2023 15:47

  Erdogan juuri vaalien jälkeen puheessa sanoi, että ”homojen on turha yrittää tunkea LBGT+ agendaansa Turkkiin”, ja syytti vastustajaansa myös tämän länsimaisen agendan tuputtamisesta Turkkiin.

  Olipa noista lausunnoista mitä mieltä vain, niin Haavisto ei tosiaan ole paras neuvottelija Erdoganin kanssa.

  Vastaa
 2. Olen Tyhmä T-Suomen poliisi ja YLE
  2.6.2023 19:32

  Alle 15-vuotiaiden tekemät ryöstöepäilyt kasvoivat lähes 140 prosenttia – poliisi perää kattavaa tutkimusta juurisyistä

  ylen jutussa kierretään se täysin selvä syy

  eli ei sanaakaan ulkomaalaistaustaisista väkivaltaista nuorista

  kuinka tyhminä he poliisit ja YLE suomalaisia pitävät

  Vastaa
 3. Kimmo Leino
  3.6.2023 08:19

  ”Hallitusneuvottelut” kestävät vielä pitkään, koska nyt on kyse rahasta ! Nimittäin Suomen ”mainehaitta” keshitysapurahoja tulee pienentää.

  Harva vaan tietää kuinka homma toimii: 2 kansalaisjärjesteön tutkimuksen mukaan talletukset Sveitsin pankkitileillä kasvavat huomattavasti aina ”kehitysavun” maksatuksen jälkeen .

  Huhutaan kehitysvaun takaisinsaantiprosentin olevan luokaa 70 – 90 % Afrikan klaaneille lähettetynä. Siis hallitusneuvotteluiden vaikein osuus paljonko kukin tästä 1 miljardin summasta saa omalle Sveitsin pankkitilille ? Nyt jakorinkiin on tulossa uusia naamoja; tai sitten he eivät muka tiedä tästä järjestelmästä ?

  Vastaa
 4. Arja Wuorivirta
  6.6.2023 15:51

  EI ulkoministeriksi AINAKAAN ketään RKP:stä.!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top