Habarovsk, Venäjä: Lähes 100 000 mielenosoittajaa vaatii Putinin eroa

Habarovsk on noin 600 000:n asukkaan keskus itäisellä Venäjällä, lähellä Kiinan rajaa. Presidentti Vladimir Putinin eroa vaativat mielenosoitukset ovat jatkuneet siellä useita päiviä, ja niiden osanottajien määrä on kasvanut.

Tilanne alkoi presidentin erotettua suositun kuvernöörin Sergei Furgalin, ja nimitettyä hänen tilalleen habarovskilaisille tuntemattoman toispaikkakuntalaisen. Mielenosoittajien lukumäärä, kuten myös vaatimukset ovat kasvaneet protestien pitkittyessä. Nyt vaaditaan jo presidentin eroa.

Mielenilmaisut ovat olleet päivittäisiä jo 15 vuorokautta.

Asiasta kertoivat:

Päivitys 03.08: Siellä vaan habarovskilaiset jaksaa protestoida.

13 Comments

 1. Mietitääs taas
  26.7.2020 00:54

  En nyt oikein ole puolesta tai vastaan mutta nuo mielenosoittajat eivät taida muistaa millainen oli tilanne Neuvostoliiton hajottua. Maasta varastettiin ulos kaikki teknologia ja kaikilla oli kurjaa. Ennen Putini kaikki nauroivat Venäjälle, kaikki. Mutta kun Putin nousi Valtaan ja aloitti maan ryhtiliikkeen, niin nyt kukaan ei naura Venäjälle. Sen talous on tasapainossa ja BRICS maiden kanssa kauppa luistaa. Teknologiaa on omasta takaa ja Kiina takaa halvan tuotannon.

  Kannattaisi pikkuisen miettiä tulevaisuutta ennenkuin suuremmin osoittaa mieltä. Jos Putin syrjäytetään niin mitä on edessä? Se mitä pelättiin aikoinaan Suomessa: Nälkäisen Venäläiset. 100km Suomen rajasta asuu 30 miljoonaa Venäläistä. Jos siihen maahan tulee nälkä, niin ne tulee ja syö Suomen puhtaaksi. Ja jos Putin syrjäytetään, niin naapuriin tulee nälkä ja polttoainepula ja kurjuus. Ja silloin me suomalaiset olemme tuhon omia.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.7.2020 16:25

   Neuvostoliiton jäljiltä Venäjällä ei ollut kansalaisyhteiskuntaa, joten hommat meni vituralleen. Toivottavasti Venäjä on jo kypsynyt Putinin-jälkeiseen aikaan, jolloin oikeusvaltiot yms. ovat väistämättä tulossa. Jos ei, niin autoritaarista hallintoa täytynee jatkaa?

   Vastaa
  2. Kalergi-suunnitelma
   26.7.2020 19:22

   Putinin valtaannostaneet ja häntä vallassa pitävät oligarkkirosvot varastivat Venäjän kansalta suunnattomat omaisuudet.
   On esitetty vahvoja epäilyjä, että Putin itsekin kuuluu noiden varkaiden joukkoon.
   Joku voi myös sanoa että kerran KGB-mies on aina KGB-mies. KGB on rinnastettavissa Natsisaksan Gestapoon ja Itä-Saksan Stasiin, noihin erittäin pahamaineisiin urkinta- ja väkivalta-organisaatioihin.

   Vastaa
  3. Pohtija
   29.7.2020 03:33

   ”Mutta kun Putin nousi Valtaan ja aloitti maan ryhtiliikkeen, niin nyt kukaan ei naura Venäjälle”
   Ryhtiliikkeellä varmaan tarkoitat kuinka Putin on itse täysin kietoutunut pikkuhattu oligarkkien pariin, salamurhaa jatkuvasti oppositiotaan journalisteista poliitikkoihin, ajaa diktatuurista mielipidevainoa, rakentaa Venäjän yhteiskulttuurin nimenomaan Neuvostoliittoajattelulle missä Stalinista on maalattu Jeeuksen tasoinen pyhimys, uudelleenkirjoittaa historiaa mm kuinka Suomi hyökkäsi Neuvostoliittoa kohtaan eikä toisinpäin, kertoo Neuvostoliiton ”pelastaneen” ja ”liberoineen” Puolan jossa Katyn metsän teloituksissa yksistään kymmeniä tuhansia Puolan patrioottisimpia ja fiksumpia teloitettiin jne. Putinin Venäjällä ei suurkaupunkien ulkopuolella toimi edes sähköt.

   ” Jos Putin syrjäytetään niin mitä on edessä? Se mitä pelättiin aikoinaan Suomessa: Nälkäisen Venäläiset.”
   Jos Putinin annetaan vapaasti hallita kohta on edessä Suomen uudelleen valtausyritys kun kohta 3. sukupolvelle on opetettu että Suomi kuuluu Venäjälle ja Suomi hyökkäsi ilman syytä Neuvostoliittoon ja laittoi lapset ja naiset keskitysleireille kidutettaviksi. Mainilan laukaukset ovat Venäjällä haram ja Putin aktiivisesti on hakenut massamatutusta uusiksi sotilaikseen pääasiallisesti islamilaisista maista.

   Vielä toisen kommentoijan korjaus
   ”KGB on rinnastettavissa Natsisaksan Gestapoon ja Itä-Saksan Stasiin”
   Gestapo oli pääasiassa vain muutaman tuhannen vahvuinen ja suurimmillaankin vain n 30 000 miehen poliisivoima yli 80 miljoonan asukkaan Saksassa joka luotti lähes 100% muiden asukkaiden ilmiantoihin. Kommunistien stasit ja KGB olivat satojen tuhansien ja jopa yli miljoonan vahvuisia vakoilu organisaatioita joita ei toimintatapojensa saati kokojensa puolesta voi verrata hyvin pienesti resurssoituun gestapoon

   Vastaa
 2. Orang Utang
  2.8.2020 00:37

  StalkerZone kertoo, että mielenosoituksen innoittamana Habrovskiin lensivät ensimmäisessä luokassa myös:

  Järjestö

  – Edustaja

  Mikhail Hodorkovskin “avoimesta Venäjästä” – Venäjällä ei-toivottu ulkomainen järjestö:

  – Tatjana Usmanova
  – Maria Kuznetsova
  – Andrey Pivovarov
  – Denis Ibragimov
  – Sergey Vlasov
  – Sergey Naumov
  – Anastasia Burakova

  – (A. Pivovarovin keskipalkka on 563’500 ruplaa kuukaudessa; muiden jäsenten palkat ovat keskimäärin 37’000 – 258’000 ruplaa kuukaudessa.)

  USA:n “Vapaa Venäjä -säätiöltä” (ei-toivottu ulkomainen järjestö):

  – Aleksei Romanov

  ”Current Time TV”, jonka omistaa “Radio Free Europe / Radio Liberty” ja joka on mukana “Voice of Americassa”; ei-toivottu ulkomainen järjestö (budjetti vuodelle 2020 on 320’500’000 ruplaa):

  – Evgeniya Kotlyar

  Aleksey Navalnyn pääkonttorista – ei-toivottu ulkomainen järjestö:

  – Dmitry Nizovtsev

  Kansalaistottelemattomuuden koulu, ”Civil Protest School” (kiertävä oppositioryhmä, joka saa rahoituksen [Fokinin] bisneksistä Moskovan alueella):

  – Konstantin Fokin

  “BBC” (ulkomaantoimintojen budjetti 2020 – 2021 26.6 miljardia ruplaa):

  – Petr Kozlov

  From “Siber.Realii“ (“Radio Svobodan” budjetti 2020 (Venäjän aluetoimisto, ilman kielipalveluja) on 395,400,000 ruplaa):

  – Tuntematon kirjeenvaihtaja

  Vastaa
 3. Orang Utang
  2.8.2020 20:28

  Maan syrjäinen kolkka; Seattle tai Habarovsk. Kummassa veri virtaa ensin; USA vai Venäjä? Kumpi ensin romahtaa sisäisiin riitoihin ja levottomuuksiin.

  – Koska maailma (ja maailmankaikkeus) on fraktaalinen,
  – tapahtumat etenevät yhtäaikaisesti kaikkialla.
  – Kun fraktaali kääntyy sama tapahtuma toistuu, kaikkialla; yhtäaikaisesti,
  – ei dominomaisesti ketjureaktiona,
  – ei valon ja informaation nopeudella edeten
  – vaan samanaikaisesti.
  – Suomi on osa maailmaa, mutta osa fraktaalin pienempää haaraa.

  Aina ja kaikkialla kansanäänestyksen ratkaiseva ääni annetaan aseen tähtäimen läpi. Demokratian toteutuminen riippuu maan hallituksesta, siitä kuinka monelle kansalaiselle ja kenelle heistä on annettu tuo äänestyslippu.

  StalkerZone julkaisi Telegram-viestin.

  Habarovskin “rauhanomaiset mielenosoittajat” kutsuvat ihmisiä aseisiin

  No, furgal-ystävät, ”rauhanomaisten mielenosoitusten” ja “emme ole Putinia vastaan” kannattajat, mitä sanotte nyt? Kuten on tapahtunut monta kertaa aiemmin ja aivan alusta alkaen, niin lännen tukema kansanjoukko on puuttunut rauhanomaisen mielenosoituksen kulkuun. Kaikilla näillä kokoontumisilla tähdätään Maidaniin ja valtion romahduttamiseen.

  Nyt Telegramissa kutsutaan ihmisiä aseelliseen kapinaan. – Ymmärrätkö viestin?

  – Hei tyypit! Poliisi on aloittanut laittomuudet. Yhdistykää ryhmiksi, tukahduttakaa poliisi. Pukeutukaa naamioihin, hattuun, ja matkapuhelimet pois päältä.

  – Lähetä vetoomuksia tuen saamiseksi myös metsästyskerhoille, urheiluryhmille ja jokaiselle, jolla on ase. Me lähetämme viestejä, mutta jos jokainen jakaa, se on tehokkaampaa.

  Kuva Telegram viestistä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.8.2020 22:26

   Täytyy muistaa disinformaation vaara. Fraktaalisessakaan maailmassa ei kannata antaa suurinta ja ratkaisevaa painoa todisteelle, jonka alkuperä on ktketty. -Eikä muuyenkaan kannata mennä siihen, että yksi argumentti on koko ajatusrakennelman ja narratiivin kantava tekijä.

   Varera utau sora na kanate he. Haruka nagaru kumo no mukou he. Umi wo kote niji wo watate. Kimi ni todoku you ni.

   Ti snaitte? Oivallus ei tukeudu yksityiskohtiin, vaan kokonaisuuteen.

   Vastaa
 4. Orang Utang
  3.8.2020 00:49

  Jo tällä välin StalkerZone ehtikin kertoa eilisestä mielenosituksesta (1.8.2020). Sen mitä paikallinen uutistoimisto kertoi.

  – Yhdessä kuvassa hieno juliste sairaalan, virallisen rakennuksen, seinällä. Sinne tuskin ovat mielenosoittajat päässeet ripustelemaan.
  – Onko hallitus “ottanut komentoonsa” Habarovskin mielenosoitukset?

  Annetaan sananvuoro Stalkerille:

  Toinen Khabarovskissa 1. elokuuta pidetty mielenosoitus kokosi liittovaltion uutistoimiston kirjeenvaihtajan mukaan alle 3’000 osallistujaa (yhdessä toimittajien, bloggaajien ja ohikulkijoiden kanssa).

  Juliste Habarovskin kaupungin sairaalan julkisivulla: ”Vaadimme hiljaisuutta!” Tämä on uusi mieenosoitusten symboli – kaupunki on ilmeisesti kyllästynyt päivittäisiin protestitoimiin.

  Joukossa on paljon kummajaisia, jotka vaativat Gorbatšovin oikeudenkäyntiä, shamaanien vapautta ja jopa “Russian Lives Matter’ia”. He myös huutavat Furgalista (erotettu pormestari), mutta vaitonaisella tavalla. Jokaisen väitetyn viattomuutensa laulamisen jälkeen on tarpeen huutaa, että entinen kuvernööri vapautetaan oikeudesta ei rahalla, vaan sielun vimalla. Suositumpia ovat vaatimukset Furgalin avoimesta ja julkisesta oikeudenkäynnistä itse Habarovskin alueella. Jokainen on kiinnostunut tietämään, mistä tarkalleen alueen entinen päällikkö ja hyvämaineinen yrittäjä on epäiltynä.

  Mielenosoituksen järjestäjiä on paikalla, heidät voidaan nähdä joukossa, mutta ne eivät osoita avoimuutta ja kieltäytyvät kommentoimasta kameralle tilannetta. He puhuvat töykeästi ja yrittävät vältellä kuvaajia.

  Itse mielenosoitus on saattanut alkaa spontaanina: useimmilla ihmisillä on hyvä tarkoitus, ja he kokevat, että Furgalin pidättäminen oli petos. Mutta on myös kansalaisia, joiden tarkoituksena selvästi poseerata länsimaisille tiedotusvälineille. Esimerkiksi tyttö raidallisessa vankilapuvussa, jonka ilmapallossa lukee ”tavallinen päivä” toisella puolella ja ”venäläiset elävät asiaa” (translaattorin käännös) toisella puolella. Hän oli halukas antamaan haastatteluja Deutsche Welle’lle ja muille ulkomaisille toimittajille venäjäksi ja englanniksi. Hänen välittämänsä tärkein viesti oli, että kaikki venäläiset elävät syvässä köyhyydessä, kärsivät koska ei ole länsimaista demokratiaa, ja meidän on tuotava tämä demokratia Venäjälle mahdollisimman pian.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.8.2020 11:38

   Myös Valkovenäjällä kuohuu, mistä emme ole ehtineet kertomaan. Onko joku muu media muuten kertonut? Parin vuoden takaiset useissa Venäjän maaseutukaupungeissa tapahtuneet mielenilmaisut uutisoin silloin. Videostriimien mukaan liikkeellä oli nuorta väkeä, -ja paljon. Kaikki mitä Venäjällä tapahtuu ei voi olla opposition masinoimaa. Ei Venäjästä tee demokratiaa mikään muu kuin kansalaisten poliittinen aktivivoituminen, jota näyttääkin tapahtuvan. Siitä näkyy merkkejä säännöllisesti. Sitä on tiedä, onko Habarovskin erotettu kauunginjohtaja huompi vai parempi kuin Putinin nimittämä.

   Vastaa
   1. Orang Utang
    6.8.2020 12:44

    > onko Habarovskin erotettu kauunginjohtaja
    > huompi vai parempi kuin Putinin nimittämä

    Kuvitellaanpa, että tuolla kaupunginjohtajalla oli vaarallisia ulkomaisia yhteyksiä ja että Putin tiesi niistä. Olisiko Putin kertonut erottamisen syyksi “vehkeilyn lännen kanssa”?

    Ja edelleen. Jos tuolla kaupunginjohtajalla olisi takanaan rajaton rahoitus, niin itselle kuin “lännen projekteille”; olisiko hän ryhtynyt kostotoimena organisoimaan Moskovan vastaisia mielenosoituksia. Hyvää maksua vastaan tietenkin.
    – Jotenkinhan sitä pitää miehen elää, kun kuvernöörin virasta tulevat rahavirrat loppuvat.

    Vastaa
 5. Orang Utang
  6.8.2020 08:20

  StalkerZone jatkaa perusteellista analyysiään Venäjän “Kyyhkys-Maidaneista” ja päätyy lopputulemaan:
  – On ilmeistä, että Khabarovskiin tulleet provokaattorit ovat ammattimaisia protestoijia, jotka (maksua vastaan) protestoivat mitä tahansa vastaan.

  Who Is Curating the “Pigeon Maidan” in Khabarovsk?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.8.2020 11:52

   Venäjällä ja Valkovenäällä on muutaman päivän kuluessa ollut mielenilmaisuja usealla paikkakunnalla, elikkä joko provokaattorit ovat hyvin hyvin ahkeria, ja niitä riittää kaikkialle, -tai sitten siellä on oikeaa tyytymättömyyttä. Hallinto pystyy estämään mielenosoittajajoukkojen kuljettamisen paikkakunnalta toiselle yhtä helposti, kun se itse sitä teki vuonna 2014. Habarovskin useita päiviä jatkuneet mielenilmaisut olisivat vaatineet suuren organisaation, kuljetuksia ja majoituksia. Onko sellaisesta havaintoja?

   Vastaa
 6. […] Kommentti ExtraUutisissa […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top