Haittamaahanmuutto uhkaa vammaisten perusoikeuksia -Tässä koruttomat luvut sosiaalityön palvelumitoituksista Helsingistä

Lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen on lähettänyt kunnille kirjeen, jossa hän patistaa kuntapäättäjiä huomioimaan lapset päätöksenteossa ja turvaamaan eri lapsiryhmien yhdenvertaisuus. Olen saanut tuon kirjeen Helsingin SOTE-lautakunnan jäsenen ominaisuudessa.

Tasan vuosi sitten päivittelin Elina Pekkarisen avointa vihamielistä suhtautumista meitä suomalaisia setämiehiä kohtaan A-Studiossa. Me olimme hänen mukaansa syypäitä maahanmuuttajalasten ja –nuorten aggressiiviseen käytökseen. Ote hänen vuoden takaisesta paasauksestaan A-studiossa:

”Suomi on esimerkiksi naisille yksi väkivaltaisimmista maista maail… [pieni tauko kirj. lis.] Euroopassa. Meillä urheilussa hyväksytään väkivaltainen käyttäytyminen. Meillä kunnallispoliitikkoja pahoinpidellään kodeissa.”

Ote Elina Pekkarisen kunnille lähetetystä kirjeestä:

”Kunnallisessa päätöksenteossa on mahdollista ja usein tarpeellistakin tehdä kohtuullisia mukautuksia ja myönteistä erityiskohtelua, jotta yhdenvertaisuus toteutuisi käytännössä.”

Olen alla olevaan taulukkoon pelkistänyt informaation, joka jaettiin meille SOTE-lautakunnan jäsenille, kun me päätimme Perussuomalaisten valtuustoryhmän budjettialoitteesta lisätä vammaistyön sosiaalityöntekijöitä Helsingissä pikaisesti. Ainoastaan Vasemmistoliiton edustaja tuki meidän perussuomalaisten lisäksi aloitetta.

Kukin voi tykönänsä miettiä, onko oikein esimerkiksi se, että yhdellä sosiaalityöntekijällä on 52 autettavaa täällä laittomasti oleskelevaa asiakasta ja vammaisia auttavalla sosiaalityöntekijällä niitä on 200? Onko oikein, että täällä laittomasti olevat saavat yhdenvertaisuuslain mukaista erityiskohtelua suhteessa vammaisiin? Onko tällä mitään tekemistä yhdenvertaisuuden kanssa?

Elina Pekkarinen kirjoittaa kirjeessään myös:

”Yhdenvertaisuuden huomioiminen on paitsi kunnan velvollisuus, myös tehokas keino ehkäistä syrjäytymistä ja raskaiden palvelujen tarvetta.”

Alla olevassa taulukossa ei ole lastensuojelu työntekijämitoitusta. Se on kuitenkin kaikkein kallein sosiaalityön muoto. Maahanmuuttajalapset ovat yliedustettuja erittäin pahasti oirehtivien lasten keskuudessa. Heitä varten Helsingissä on nyt perustettu Toivo-yksikkö, jossa on erittäin vähän asiakkaita per sosiaalityöntekijä ja se on muutoinkin erittäin vahvasti resursoitu. Yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Yksikkö on perustettu ehkäisemään raskaiden palveluiden tarvetta, eli erittäin kalliita huostaanottoja, jotka ovat nyt voimakkaasti lisääntyneet ulkomaalaistulvan myötä pääkaupunkiseudun kunnissa. Lastensuojelussa tulee Helsingissä reippaat budjetin kehysylitykset tänä vuonna.

Toivo-yksikön rekrytointi-ilmoituksesta copypeistattua:

”Tule meille työkaveriksi perustamaan uutta lastensuojelun ja perhesosiaalityön palvelun TOIVO-yksikköä. Meidän tarkoituksenamme on luoda vaikuttavia ja näyttöön perustuvia palveluita rikoksilla, päihteillä ja käyttäytymisellä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen yhteistyössä eri verkostojen kanssa. Kehitämme TOIVO-palvelua systeemiseen lastensuojelun työotteeseen. Kollegoinasi toimivat 2 MDFT-terapeuttia, 10 ohjaajaa ja johtava ohjaaja. TOIVO-yksikössä työskentelee lisäksi 6 sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä.”

Olen koettanut jo muutaman vuoden ajan herättää keskustelua vammaisten aseman heikkenemisestä nykyisen maahanmuuttopolitiikan seurauksena. Sovelletut äärivasemmistolaisen identiteettipolitiikkaan perustuvat intersektionaalisuussäännöt ovat syrjäyttäneet aiemman sosiaalipoliittisen eetoksen, jossa käytännössä ainoa positiivista syrjintää lainvoimaisesti nauttiva ihmisryhmä oli vammaiset.

Nykyisen lähes tabuksi muuttuneen maahanmuuttokeskustelun vanavedessä alla olevan taulukon koruton informaatio on jäänyt suomalaisilta pimentoon.

Uskon, että Suomesta ei löydy montaakaan ihmistä, joka on sitä mieltä, että nykyinen voimavaramitoitus sosiaalityössä haittamaahanmuuton kohteeksi joutuneissa kunnissa on oikeudenmukainen ja on edistänyt ”yhdenvertaistamista”. Olen pari vuotta sitten kirjoittanut blogin otsikolla ”Kun yhdenvertaisuudesta tulee kirosana”.

Lähdin mukaan politiikkaan, koska sain tietää Helsingin kaupungin pienentäneen vammaisten harkinnanvaraisia tukia vuonna 2017 70 %:lla.

Mikko Paunio

Asiakkaiden määrä per sosiaalityöntekijä eri sosiaalityön muodoissa Helsingissä.

Sosiaalityön muoto Asiakkaiden määrä per sosiaalityöntekijä
Vammaistyö 200
Kotouttamisen sosiaalityö 70
Perhesosiaalityö (erityisesti maahanmuuttaja kuluttavat perhepalveluita) 58
Laittomasti täällä olevien sosiaalipalvelut 52
Kotouttamisen jälkihuolto 38

Viitteet:

3 Comments

 1. juha II
  30.9.2021 22:23

  Ruotsissa otsikko on jo tullut ”lihaksi” tavalla, joka on alastonta aparthedt-politiikkaa ja tietoista sortoa kansanryhmää vastaan!!!

  Sossut, vihreät ja yltiö-suvakit kumartavat rikkaille matuille tekemällä heidät vielä rikkaammiksi ja pyllistävät syntyperäisille valkoisille, jotka kerryttävät veroeuroina koko irvokkaan irstaan esityksen.

  Kaiken lisäksi alikehittyneiden maiden ”moniosaajien” tyydyttäminen kannattaa, sillä pikavauhtia annetut maan kansalaisuudet ropsottelevat kuin raekuuro peltikatolle ”vieras-pyllyjen” pussaajien vaaliuurniin.

  Ja niin piiri pieni pyörii kuolemanspiraaliaan kunnes aika on kypsä ”lopulliseen ratkaisuun”, jossa valkoiset kristityt pyyhkäistään pois Euroopasta kuin pölyt pöydältä!

  Vastaa
 2. Pera
  1.10.2021 10:57

  MaTu-business on todella tuottavaa poliitikoille ja heidän etupiireilleen. Sieltä tulee myös valtavat määrät ”vaalirahaa” (ennen puhuttiin lahjuksista) puolueille ja puoluepäättäjille. Heidät tutut ja lapset saa sieltä hyviä työpaikkoja isolla palkalla ja hyvillä työsuhde-eduilla nolla osaamisella ja nolla työpanoksella.

  Ei suomalaisesta vanhus- vammmais- tai lapsihuollosta/hoidosta saa vastaavaa rahaa itselle, kun niitä valvotaan edes vähän.

  Itse olen alkanut vihaamaan tätä maata, joka toimii omaa kansaansa vastaan todella röyhkeästi. Vihdoinkin olen opetellut itsekin häpeilemätöntä oman edun tavoittelua ja yritän vaan ”imuroida systeemistä” kaiken mikä on mahdollista keinoja kaihtamatta. Eli seuraan vaan valta-eliitin toimintatapoja…

  Vastaa
 3. Pera
  1.10.2021 16:13

  Pitäisikö tuo ”Toivo” -yksikkö muuttaa ”Kyyti” -yksiköksi? Ongelmat johtuyvat pääosin kotoutumisen mahdottomuudesta ja vieraan kulttuuriympäristön totaalisesta erilaisuudesta. Eli tarjottaisiinkin kyyti takaisin kotimaahan, kun ei sovellu eikä kuulu tänne pohjolaan. Rahaa säästyisi kymmeniä miljoonia, kun ei menisi rahaa mahdottumuuden yrittämiseen…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top