”Halla-aho vetää hallitusneuvottelut”, kerrotaan talouslehtien lukijoille: Voittaja on jo tiedossa

Meille taviksille kerrotaan tosiasioita, jos ne ovat poliittisesti korrekteja. Jos ne eivät sovi establishmentin mediastrategioihin, -sitä pahempi tosiasioille. Näinhän se menee, ja läpi valtamedian on viikkojen ajan kuulutettu Antti Rinnettä seuraavana pääministerinä. Tänään Talouselämä soittaa aivan eri biisiä. Pohdimme miksi.

Henkilöt, jotka seuraavat talouslehtiä, ovat kiinnostuneita sellaisista asioista kuten heidän omistamiensa osakkeiden pörssikurssit, ja mitä kilpaileva firma on viimeksi tehnyt. Siksi he suostuvat maksamaan kalliimmat tilausmaksut kuin me tavikset: Talouslehdet on räätälöity heille, ja he tekevät uutisista poimiensa tietojen pohjalta päätöksiä, jotka koskevat rahaa.

Talouslehden lukija saattaa joutua vaikka tilanteeseen, jossa ulkomainen liikekumppani kysyykin yllättäen: ”Bai tö wei, tähän projektiimme vaikuttaa sekin, millainen hallitus teillä on Helsingissä huhtikuun jälkeen. Kuka teillä voittaa vaalit?” Vastauksella on merkitystä siihen, kannattaako suunniteltu diili, ja bisneskumppaneiden kesken tavataan puhua totta.

Niinpä Yle:n, Hesarin, Iltalehden, Iltasanomien, etc. tarjoama vastaus ei tälläkertaa kelpaa. Media saa valehdella kansalle, mutta kun teet kauppoja joiden summissa on 12-10 numeroa (vähintään), silloin faktat ovat valttia. Talousmiehille suunnatut lehdet pyrkivätkin täyttämään tämän tosiasioiden tarpeen, -onhan se niille olemassaolon jatkumisen ehto. Ei bisneslehtiä tehdä niinkuin Aku-Ankkaa.

Siispä Talouselämän lukijat saivat tänään tietää, että hallitusneuvotteluissa istuu pöydän päässä sunnuntaisten vaalien voittaja, nimeltään Jussi.

Talouselämä tänään:

Perussuomalaiset nousee eduskuntavaaleissa Suomen suurimmaksi puolueeksi, arvioi kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo. Hän kuulostaa täysin varmalta asiastaan ja nostaa sen haastattelussa itse esille. ”Väitän, että tulee persujen uusi jytky ja se tulee olemaan isompi, kuin mitä olemme nyt ajatelleet. Tämä on minun vahva väitteeni”, Kortesuo sanoo.

Lopuksi haluan kysyä niiltä kulttuurin ja median piiriin työllistyneiltä henkilöiltä, joiden muistan persujen aiemman jytky-voiton edellä julistaneen, että ”jos persut voittaa, muutan pois Suomesta”. En mitenkään kettuile, mutta saahan sitä muistutella.

5 Comments

 1. Rescue
  12.4.2019 13:59

  Kyllä. Tule Jussi, ja pelasta Suomi. Olet Ihana.

  Vastaa
 2. Nestori Lundahl
  12.4.2019 16:12

  Porukkamme veikkaa jopa 50 paikkaa persuille, ja se olisi kova juttu.

  Vastaa
 3. Voittaja päätetty rahapiireissä
  12.4.2019 16:58

  Kokoomuksen taustatahot nostavat perussuomalaiset ykköseksi nyt kun kokoomuksen kannatuksen nosto ykköseksi ohi SDP:n olisi liian selvä ja ilmeinen vaalimanipulaatio.
  Syy on se että kokoomustahot olettavat Halla-ahon perussuomalaisten ottavan kokoomuksen hallituskaveriksi SDP:n sijaan. SDP:n hallituskumppanuus kakkospuolueena ei porvarihallituksen jälkeen käy Orpon kokoomukselle, joka haluaa jatkaa työläisten ja tavallisen kansan kikytystä. Halla-ahon PS saattaa ostaa kokoomuksen oikeistopolitiikan.

  Vastaa
 4. seant
  12.4.2019 18:32

  Sama juttu oli Usan vaaleissa, siellä taloutta seuraava tutkimuslaitos myös seurasi vaaleja, sen ennustus Trumpin voitosta alkoi n. viikkoa ennen ja vahvistui koko ajan vaaleihin asti. Ennustus ei perustunut kyselyihin, vaan vaalitaiston seurantaan esim. vaalitilauksien yleisömääriin jne.
  Varsinaiset kyselyennustukset osoitti vallan muuta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.4.2019 19:14

   Niinpä. Rahamiehille toimittajat kirjoittavat totta. Nyt nämä ”arvopohja”-tyypit joutuvat näyttämään naamansa Halla-ahon avaamassa kokouksessa, jossa Jussi varmaankin virnistelee, ja muistelee että koskas me tavattiinkaan viimeksi hallitus-asan merkeissä?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top