Halla-ahon kommentit mimosan-herkälle ylikomisariolle saivat pääosan Tuumaustunti-puheesta käydyssä keskustelussa

Some-aktiivinen ylikomisario Jari Taponen herätti ensin PS:n kansanedustajan huomion, johon metsä vastasi tavallaan, ja tänään puheenjohtaja Jussi Halla-aho pohti puheenvuorossaan koko kalabaliikkia, kehoittaen mielensäpahoittanutta komisariota palauttamaan jalkansa maanpinnalle.

Näin se meni:

  • Peruusuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää siteeraa tekstiä ”vieraslajeista”, ja toteaa sanan olevan väärässä kohdassa.
  • Professori Martin Scheinin älähtää.
  • Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen twiittaa komisario Jari Taposen olevan ”munaton nillittäjä”.
  • Taponen tekee lausahduksesta rikosilmoituksen kuormittamaan poliisilaitoksen työtaakkaa.

Kun varsinaiset poliittiset teemat Halla-ahon puheessa ovat jääneet kommentoijilta pimentoon, siteeraamme koko puheen:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon puhe Työmiehen tuumaustunti 30.1.2020

”Tuumaustunnin teemana on perussuomalaisten media- ja kulttuuripoliittinen ohjelma, jonka esittelee meille puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra.

Kommentoin kuitenkin aluksi aivan lyhyesti ajankohtaisia asioita. Riippumaton talouspolitiikan arviointineuvosto antoi eilen arvionsa punavihreän hallituksen toiminnasta ja talouden näkymistä. Arvio oli lohduton mutta vastasi hyvin pitkälle sitä, mistä perussuomalaiset ovat varoittaneet jo hallitusta muodostettaessa ja viimeistään hallitusohjelman valmistuttua.

Hallitus rahoittaa pysyväisluonteisia menoja kertaluonteisilla tuloilla, joita saadaan myymällä valtion omaisuutta. Julkiset menot kasvavat, julkisen talouden alijäämä kasvaa ja velkataakka kasvaa. Mitään sellaisia toimenpiteitä ei ole tekeillä tai edes tiedossa, jotka lisäisivät tuottavan työn määrää ja siten verotuloja ja hyvinvointia. Päinvastoin, vihreiden sanelemalla ilmastopolitiikalla vaikeutetaan vientiteollisuuden ja kuljetusalan kilpailuedellytyksiä ja työllistämismahdollisuuksia.

Sillä leikataan työväestön ostovoimaa ja vaikutetaan sitä kautta kielteisesti esimerkiksi palvelualojen työllisyyteen. Kansainvälisten luottoluokittajien arviot Suomen talouden näkymistä heikkenevät, aivan aiheellisesti. Tämä tulee vaikuttamaan lainarahan hintaan.

Jos ilmastonmuutos ei teekään Suomesta Välimeren maata, niin punavihreä talouspolitiikka tekee. Olemme hyvin vaarallisessa kierteessä.

Paniikkireaktiona arviointineuvoston raporttiin hallitus ilmoitti kiihdyttävänsä ulkomaisen työvoiman maahantuontia ja houkuttelua. Työministeri Haatainen puhui totuttuun tapaan ”osaajista”. Kuitenkin, kuten arviointineuvoston puheenjohtaja, professori Vilmunen, totesi, hallituksen toimenpiteillä luodaan työpaikkoja lähinnä matalapalkka-aloille. Julkisen talouden kannalta tärkeää olisi luoda korkean osaamisen ja korkean lisäarvon työpaikkoja.

Perussuomalaiset ovat varoittaneet viime kesästä lähtien, että hallitukselle tulee poliittisen paineen vuoksi kiusaus nostaa työllisyysastetta keinotekoisesti halpatyövoimalla ja palkkatuella. Sitten voidaan väittää, että hallitus on onnistunut työllisyystavoitteissaan.

Kuitenkin halpatyövoima tulee erittäin kalliiksi julkiselle taloudelle, koska tänne tulevat ihmiset eivät pysty elättämään itseään palkallaan, puhumattakaan siitä, että he osallistuisivat yhteiskunnan rahoittamiseen nettoveronmaksajina. Koska uusi, tuottava työ ei lisäänny mutta menot kasvavat, hallituksella on siis kolme tapaa rahoittaa punavihreää politiikkaansa: myydään yhteistä omaisuuttamme; lainataan lisää ja velkaannutaan; kuritetaan entistä ankarammin työssä käyviä ja yrityksiä. Arviointineuvoston raportista tullaan varmasti käymään paljon keskustelua, kun eduskunnan kevätkausi ensi viikolla alkaa.

Perussuomalaisten kannatusnousu aiheuttaa paniikkia. Sen vuoksi olemme, uskallan sanoa, ennennäkemättömän hyökkäyksen kohteena niin muiden puolueiden kuin mediankin ja muidenkin tahojen suunnalta. Ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin, joka on myös toiminut Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsenenä ja jolla näin ollen voi olla hiukan meille vieraita käsityksiä sananvapaudesta ja muista ihmisoikeuksista, teki tutkintapyynnön perussuomalaisten kansanedustajasta Juha Mäenpäästä, koska hän oli käyttänyt epäkorrekteja ilmaisuja eduskunnan täysistunnossa. Valtakunnansyyttäjä päätti lähteä ajamaan asiaa ja pyytää eduskunnalta lupaa syytteen nostamiseen.

Me emme halua olla makutuomareita. Äänestäjät päättävät seuraavissa vaaleissa, mitä mieltä he ovat Mäenpään ilmaisutavoista. Sen sijaan pidämme hyvin tarkkaan kiinni siitä, että poliittista keskustelua käydään eduskunnassa eikä lakituvassa.

Myös perustuslain kirjoittajilla on ollut sama ajatus, ja siksi perustuslaissa on säädetty, että kansanedustajaa ei voi asettaa syytteeseen siitä, mitä hän on eduskuntatyössä sanonut, ellei 5/6 eduskunnasta anna siihen lupaa. Yhtäkään tällaista syytettä ei itsenäisen Suomen historian aikana ole onnistuttu nostamaan. Ei nosteta nytkään, koska perussuomalaiset tarvittaessa yksin puolustavat sananvapautta ja demokratiaa. Toivon, ja uskon, että meidän ei tarvitse tehdä sitä yksin.

Toinen tapaus on perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen, joka twitterissä sanoi rumasti vihapuheen vastaisessa taistelussa kunnostautuneelle ylikomisario Jari Taposelle. Turtiainen kutsui Taposta ”munattomaksi nillittäjäksi”, ja Taponen teki Turtiaisesta rikosilmoituksen. No eihän tämä ole asiallinen ilmaisu, mutta kukapa meistä ei olisi kohdannut elämässään pahempaakin. Esimerkiksi kunnon ihmisten nimittely rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi on mielestäni kertaluokkaa pahempaa solvaamista.

”Munaton nillittäjä” tarkoittaa kai suunnilleen samaa kuin herkkähipiäinen turhastavalittaja. Jos joku tekee tällaisesta rikosilmoituksen, eikö hän tavallaan todista pointin oikeaksi?

Suomessa ei ole liikaa poliiseja. Taannoisen uutisen mukaan poliisin pöydällä on perkaamatta useita tuhansia vihjeitä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ehdotamme, että ylikomisario Taponen kokoaa itsensä, vetää rikosilmoituksensa pois ja käy käsiksi niihin tehtäviin, joilla oikeasti on suomalaisten kannalta merkitystä.

Näistä pohdinnoista pääsemme luontevasti päivän varsinaiseen teemaan. Riikka, ole hyvä!”

———————————-

Näin siis Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tänään torstaina Työmiehen tuumaustunnilla, jonka Extrauutiset lähetti myös suorana videolähetyksenä. Keskustelu puheenvuorosta käy jo kuumana:

Asiaan otti kantaa tuoreeltaan mm. Kansanuutiset: Halla-aho puolusti komisarion kutsumista ”munattomaksi nillittäjäksi”.

Niin miksi tämän politiikan sivujuonteen ylenmääräinen lotraaminen? -Tämä on ehkä se kysymys: Hallituksen suunnitelmat ovat kevyellä perustalla, ja sen ovat taloustietoiset myös ääneen lausuneet. Mikäs sen helpompaa, kuin kiinnittää julkisen keskustelun focus yhden kansanedustajan eduskuntapuheenvuoron yhteen lauseeseen, ja toisen puolileikkimieliseen twiittiin. Täältä Etelä-Savosta tarkastellen nämä asiat vaikuttavat kuitenkin kovin-kovin pieniltä, -ainakin budjettivajeeseen verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top