Halla-ahosta Presidenttiehdokas, Purra vertasi itseään Rytiin

Perussuomalaisten puoluekokouksessa uudelleen puheenjohtajaksi yksimielisesti toiselle kaksivuotiskaudelle valittu valtiovarainministeri Riikka Purra puhui pääosin taloudesta. Rytiin hän viittasi niin, että haluaa tehdä työnsä yhtä hyvin kuin valtiovarainministerinäkin toiminut ja sittemmin pääministeriksi ja presidentiksi noussut Risto Ryti.

Purra varoitti omiaan ja muita kansalaisia, että leikkauksia tulee, niin kuin hallitusohjelmassa on ”luvattu”.

RKP:n tahdittamat kesätanssit ovat ohi

Purra muistutti, että hallituksen on oltava yhtenäinen ja vahva, eikä kukaan ansaitse paikkaa siellä ”rituaaleilla”. On luultavaa, että tällä hän tarkoitti, että anteeksipyynnöt saavat riittää ja myös sitä, että on aivan sama, kun kuitenkaan mikään ei riitä RKP:lle. Eli nyt loppui se laji ja hallituksen on ruvettava toteuttamaan ohjelmaansa.

Purra vertasi itseään Rytiin, joka oli pankkimies. Purra kertoi edustavansa ”fiskaalikonservatistista” ajattelua, mikä tarkoittaa, että hän huolehtii veronmaksajan edusta. PS:n puheenjohtaja toisti tuota teesiä niin moneen kertaan, että kuulijalle tuli tunne Purran haastavan veronmaksajien edustajajaksi jo 100 vuotta sitten julistautuneen Kokoomuksen tuolla tontilla. Kun me kaikki olemme jossain määrin veronmaksajia, niin hän siis halusi sanoa, että hän edustaa kaikkia.

Maahanmuutosta PS:n puheenjohtaja totesi lyhyesti, että ”Maahanmuuttaja ei todennäköisesti kotiudu ellei häneltä sitä odoteta”. Tällä hän lienee tarkoittanut kolmansista maista tulleita, koska länsimaista tai muista kristityista maista tulleita ei tarvitse kotouttaa, sillä heillä on sama tapa elää kuin meilläkin, eli uskonto ei ole ensisijainen elämän määrittäjä.

Halla-aho esitti huolensa Kiinasta

Puolueensa presidenttiehdokkaaksi hurrattu eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho muistutti, että joitakin aikoja sitten kukaan ei oikeastaan ollut huolestunut Venäjän aikeista Ukrainan suhteen ja nyt tilanne näyttää aivan samalta Kiinan suhteen, vaikka Kiina on kasvattanut vaikutusvaltaansa ympäri maailmaa ja on esimerkiksi halpaviennillä suorastaan varastanut länsimailta ja Euroopan Unionin mailta valtavan suuria summia ja myös vienyt teollisuutta ja työpaikkoja. Halla-ahon ratkaisu on se, että EU:n on puolustauduttava aktiivisesti Kiinalaisten vyöryttämiselta ja käytettävä siihen mm. tullipolitiikkaa.

Halla-aho myös usutti puolueväkeä tutustumaan kiinalaiseen 2500 vuotta sitten eläneen filosofin Sunzin ajatteluun. Tällä ilmeisesti hän halusi viitata valtamediassa yötä-päivää jatkuneeseen perussuomalaisten parjauskampanjaan. Sunzi, kun muistutti jo aikoinaan, että: ”ihmisen mieli toimii sillä tavoin, että kun hän kuulee jotain jatkuvasti toistettavan (vaikka se olisi vale) niin hän alkaa uskoa siihen”. Eli ilmeisesti Halla-ahoa kauhistuttaa se, että persuvyörytys puree jatkuessaan niin hänen omaan ja myös puolueen kannatukseen.

Viimeisimmät HS:n ja Ylen gallupit eivät ainakaan vielä ole, eivätkä ainakaan Perussuomalaisten osalta todistaneet, että noin olisi käynyt, sillä PS:n kannatus oli tämän kuun alussa 19,5%:a, eli vain 0,6 % alle vaalituloksen.

Sen sijaan uskottavaa on, että kun Halla-ahosta nyt tuli Perussuomalaisten virallinen presidenttiehdokas, niin hänen kannatuksensa alkaa kohota galluppien viiden prosentin lukemista, kuka tietää 15-20%:n paikkeille, eikä se ainakaan jää kiinni puolueväen vaalityöstä, sen verran jopa ”hurmoksellinen” henki Tampereelta saattoi persut turuille ja toreille.

Ps. Sen sijaan, kun katsoi ja kuunteli valtamedioiden toimittajakolleegoiden ulostuloja niin vaikutti, että ilmassa oli -ainakin hetkellistä- antautumisasennetta, että”eikö näihin piruihin mikään tehoa”: taisi Riikka Purra olla oikeassa, kun hän sanoi että ”lähdemme täältä vielä vahvempina ja sisuuntuneimpina kuin tänne tulimme”.

Seppo Huhta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top