Hallituksen koronauho ei koske Pohjois-Karjalaa

Pohjois-Karjala siirtyy hyvän koronatilanteen ansiosta kokonaan koronavirusepidemian perustasolle. ja kokoontumisrajoitus väljenee 20:een henkilöön.  SIUN SOTE:n toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmä kuitenkin muistuttaa, ettei silti syytä löysäilyyn ole.

Suuret kiitokset kaikille pohjoiskarjalaisille suositusten noudattamisesta. On meidän kaikkien ansiota, että tartuntamäärät on saatu Pohjois-Karjalassa laskemaan. Toivon, että kaikki nuorista vanhoihin jaksaisivat edelleen käyttää kasvomaskeja tunnollisesti ja mennä testeihin pienimmistäkin oireista. Tämä on tärkeää varsinkin nyt, kun talvilomalaiset palaavat muualta Suomesta takaisin arkeen ja riskejä tartunnan saamiseen on ollut, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmä suosittaa kasvomaskien käyttöä työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä. Työryhmä suosittelee Aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön koko maakunnan alueella 22.04. saakka. Muilta osin suositukset ja rajoitukset pidettiin ennallaan.

Viikolla 9 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin kahdeksan, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 22. Karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin kaksi tartuntaa raportointiviikon aikana ja Pohjois-Karjalaan ulkomailta tulleita koronatartuntoja todettiin yksi. Eniten kuntakohtaisia koronatartuntoja todettiin Joensuussa ja Kontiolahdella.

Viikolla 9 todettujen tartuntojen jäljitystyön tuloksena Pohjois-Karjalassa paikallistettiin ja asetettiin karanteeniin 21 koronalle altistunutta henkilöä. Viikko oli altistumisten osalta selvästi edellisviikkoa rauhallisempi. Joukkoaltistumisia ei todettu viikon aikana. Kuluvalla viikolla, torstaiaamuun mennessä, uusia tartuntoja on varmistunut yhdeksän. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 31 henkilöä. Sairaalahoidossa ei ollut yhtään koronapotilasta.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 9 (1.-7.3.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Siun sotessa varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

 • Koronavirustartuntojen määrä (1.-7.3.2021): 23, muutos edellisviikkoon -6
 • Tartuntojen alkuperä selvitetty noin 88 % tapauksista
 • 7 vrk ilmaantuvuus (1.-7.3.2021): 4,4, muutos -7,7
 • 14 vrk ilmaantuvuus (1.-7.3.2021): 16,5, muutos -11
 • Koronanäytteitä (1.-7.3.2021): 2580, muutos -120
 • Positiivisten koronanäytteiden osuus (kumulatiivinen): 1,09 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

2 Comments

 1. juha.
  11.3.2021 19:39

  Kuka vielä väittää ettei koronalla ja politiikalla ole mitään tekemistä keskenään? Mitä tulee kesäkuuhun ja valleihin. Täytyy ottaa huomioon, että tulloin jo nokkoset rehottavat, käärmeet pistävät ja neitojen hamoset ovat lyhyimmillään!!! ”Aattelepa ite!” -Jope Ruonansuu.

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  11.3.2021 22:24

  Kukaan tuttavani tai tuttavan tuttava ei tiedä ketään sairaalaan joutunutta koronanapotilasta. On tää hirvee tauti.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top