”Hallituksen politiikka kuin letkajenkkaa väärin”

Tällä heitolla Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen viittasi eduskunnan kyselytunnilla ennen muuta hallituksen ensin päättämiin lukuisiin- mm. veikkausvarojen ja poliisin määrärahojen leikkauksiin ja sitten niiden palautuksiin ”eli yksi askel eteen ja kolme taakse”.

Keskustaa edustava valtiovarainministeri Annika Saarikko oli sitä mieltä, että mainituissa esimerkeissä oli oikein toimia lopulta niin, että rahat em. kohteisiin palautettiin. Yleisemmin Saarikko muistutti varojen käytöstä, että niin Suomi kuin monet muutkin EU-maat ovat sitä mieltä, että jäsenvaltioiden velkakestävyys on äärimmäisen tärkeää ja velkaantuminen on todella otettava vakavasti.

Keskustan Juha Sipilä kertoi ytitysturneestaan, jonka hän sanoi vaikuttaneen samalta kuin ”pöhinä ITC:n alkuaikona”. Hän myös kuittaisi Perussuomalaisille, että reipas vauhti ilmastonmuutos-kysymyksissä on -päin vastoin kuin suurimman oppositiopuolueen mielestä- etu eikä haitta. Sen sijaan entisen pääministerin kysymys sai aikaan naurunremakan salissa, kun Sipilä kysyi hallitukselta, ”että ettekö olekin ympäristöministeri minun kanssani samaa mieltä?

Vihreällä ympäristöministeri Krista Mikkosella pysyi pokka -vaivoin- mutta hän vastasi keskusta-edustajalle, että ”Sipilä on aivan oikeassa. On tärkeää, että käytämme myös julkista rahaa vihreään siirtymään”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tivasi valtiovarainministeri Annika Saarikolta: ”Kuinka paljon verotaakka kasvaa ilmastotoimien vuoksi ?  ”Saarikko vastasi: ”Katsotaan miten käy. Mutta pyrimme siihen, että eivät vain kansalaiset maksa vaan myös yritykset”.

Tosi taisto vanhustenhoidosta vasta edessä

Alkupuoli kyselytunnista käytettiin vanhustenhoitoon ja ennen muuta omaishoitajista ja kotihoidosta keskusteluun. Mutta tämä oli vasta lämmittelyä, sillä tosissaan äänenpainoihin tulee lisää syvyyttä, kun päästään puimaan hallituksen varsinaista esitystä juuri ennen helmikuuhun kestävää joululoman -istuntotauon- alkua.

Muutoin huomasi, että kansanedustajilta ja ministereiltä oli happi vähissä; Voimat kun näyttivät kuluneen -ainakin hetkellisesti- eiliseen välikysymyskeskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, jossa ei totisesti sanan säilää säästetty vaan viillettiin niin syvältä kuin osattiin ja ”vihapuhe” täytti salin. Nyt oli takki tyhjä, inhimillistä sekin.

Seppo Huhta

2 Comments

 1. Heski
  22.10.2021 00:37

  Matusalo näyttää melko ”ryytyneeltä”. Onhan se ymmärrettävää, että jatkuva valehtelu ja p:n jauhanta pokerinaamalla vie voimia.

  Koko hallituksen sekoilu on järkyttävää seurata. Maa ajetaan konkurssiin houraillessa kehitysmaiden seksuaalivähemmistöistä, työvoimapulasta, ilmastofantasioista ja kaikesta muusta täysin toissijaisesta. Todellakin on ikävä 70/80-lukuja, jolloin hallituksen tärkein tavoite oli saada talous ja teollisuus toimimaan. Nyt tilanne on täysin päin vastainen. Tuhotaan teollisuus, maatalous ja energian tuotanto. Se vie maan taloudelta pohjan kokonaan. Kaiken tämän lisäksi otetaan velkaa, jotta rahaa voidaan lahjoittaa maailmalle.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.10.2021 12:11

   Se näkyy naamasta, kun lakkaa…? -Uskomasta asiaansa, tai itselleen-uskottelu käy yli voimien??

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top